Menu

One Pot: Pastasalade met pesto

In het begin van mijn blogperiode deelde ik regelmatig recepten voor pastasalade. In mijn studententijd at ik het bijna wekelijks. Het laatste recept dat ik deelde was in 2015 en sindsdien heb ik ook geen pastasalade meer gegeten. Totdat je het dan ineens weer ergens voorbij ziet komen en denkt, hé dat is ook wel eens weer lekker. Maar omdat ik al een aantal recepten online heb staan, weliswaar met afschuwelijke foto’s, wilde ik toch iets anders verzinnen. Dus het werd een pastasalade met pesto. Lekker makkelijk en in één pan te maken. Yes!

Iemand zei ooit eens tegen mij, wil je niet eens wat uitdagendere recepten maken? Iets waarvoor je uren in de keuken moet staan? En het antwoord is nee. Ik houd vooral van lekker eten, dat niet al teveel moeite kost. Van simpele ingrediënten, die al zo lekker van zichzelf zijn, dat je verder niet zoveel nodig hebt. Ik vind het leuk om nieuwe smaakcombinaties te verzinnen die je misschien nog niet kende. Zoals abrikozen met spek of vis met dukkah. Nu is pasta pesto niet per se heel creatief en vernieuwend, maar wel altijd lekker. En ik denk ook zomaar dat jij na een hele dag werken, echt geen zin hebt om nog uren te kokkerellen. Je wil na je werk toch gewoon snel iets fatsoenlijks eten, dat vooral heel lekker is?

En ik doe heus wel eens ingewikkelde dingen zoals het maken van een citroen meringue taart of deze soesjestoren. Dat is leuk voor in het weekend, als je lekker veel tijd hebt. Doordeweeks houd ik toch vooral van snel, no nonsens en vooral lekker. En dat is deze good old pastasalade zeker.

pastalade met pesto pastalade met pesto

Ingrediënten voor 4 personen
225 gr farfalle (of een andere pasta)
100 gr pesto
125 gr zongedroogde tomaatjes
100 gr olijven (ik nam een mix van groen en zwart)
75 gr rucola
1 bol mozzarella
1 rode ui
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Giet af en roer meteen de pesto er doorheen.

Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg dit bij de pasta.

Voeg ook de rucola, de zongedroogde tomaatjes en de olijven toe.

Breng de pastasalade op smaak met wat peper en zout.

Scheur tot slot de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pastasalade.

Serveer meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

PS ook handig om de restjes de volgende dag mee te nemen naar je werk als lunch.

pastalade met pesto pastalade met pesto

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • wilma vree
  22 juli 2019 om 14:13

  ga ik zeker maken!

 • Annika
  16 mei 2018 om 09:37

  Ah wat goed om te horen!

 • Annika
  16 mei 2018 om 09:35

  Ja ook lekker inderdaad :)

 • Anne
  15 mei 2018 om 11:31

  Heerlijk! Gaat snel op het menu! En inderdaad, niks veranderen. Jouw blog behoort tot mijn favorieten juist door de toegankelijke en heerlijke recepten!

 • Saskia
  14 mei 2018 om 18:14

  Ook erg lekker met zalm er doorheen ?

 • Gonny Bemelen
  9 januari 2018 om 19:59

  Pauline, ik hou juist van jouw " snelle gerechten " ik ben fan !

 • Annika
  5 oktober 2017 om 11:08

  Ja dat doen we ook!

 • Dorothé Valk
  4 oktober 2017 om 12:24

  Hoi Pauline, Je hebt zulke leuke recepten! Maak je de pesto ook wel eens met de magimix? Met de grote of de mini kom? Ben benieuwd!

 • Miranda Kgr
  28 augustus 2017 om 08:34

  Ook lekker met spinazie in plaats van rucola ?. Voeg kip(pendij)stukjes toe en je hebt een lekkere after workoutsalade.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.