Mocktail recept

3 x Mocktail recepten

Sponsored. Yes vandaag deel ik 3 lekkere mocktail recepten met jullie. Mocktails zijn cocktails zonder alcohol. Die je in principe dus de hele dag door kunt drinken. Ideaal ook voor zwangere vrouwen die ook graag mee willen proosten. Ik heb zelf geen moeite om de alcohol te laten staan, maar dat komt omdat ik normaal ook nauwelijks drink. Annika vind het soms wel wat ongezellig, als iedereen aan de gin tonic zit en zij het met een glas water moet doen. Met deze mocktails heb je toch het idee dat je iets feestelijks drinkt. Vooral de watermeloen mojito is een favorietje. Ik voeg er wat bruisend water aan toe om het iets spannender te maken, dan heb je ook een beetje dat bubbeltje wat in een normale mojito ook zit. En daardoor is het toch een heel ander drankje geworden dan bijvoorbeeld de fruit frappés die ik eerder maakte.

Mocktail recept

Welke juicer heb ik gebruikt?
Ik heb deze mocktails gemaakt met de Philips Sapcentrifuge (van de Avance Collection). Dit is alweer het 4e juice en blend apparaat dat ik mag testen van Philips. En toe nu toe zie ik de verschillen wel. De sapcentrige heeft enorm veel power (1200W). Door de fiber technologie kan je tot 50% extra vezels behouden. Op het apparaat zitten 2 standen, eentje voor helder sap en eentje voor troebel sap. Die laatste bevat dus veel meer vezels. Ik heb ze allebei uitgeprobeerd en je merkt duidelijk het verschil. Het apparaat is vrij groot en kan tot 3 liter sap in één keer persen. Daardoor is hij perfect voor grote gezinnen. De XXL vultrechter is 8 cm breed waardoor je het fruit niet in kleine stukjes hoeft te snijden. Een vers sapje is dus zo gemaakt. Het uit elkaar halen is niet ingewikkeld en als je dit direct na het juicen doet, spoel je het apparaat zo schoon. De pulp wordt opgevangen in een aparte bak en kan je daardoor gemakkelijk weggooien.

Philips sapcentrifuge

Wat vind ik ervan?
Het is echt een krachtpatser. Laat ik dat vooropstellen. De mocktails waren in een handomdraai gemaakt. Wat handig is, dat je er ook water doorheen kunt gooien om het apparaat alvast voor te spoelen. Daardoor kwamen er geen restjes ananas in mijn watermeloen mojito. Wel vind ik het apparaat vrij groot. Voor een huishouden van 2 personen geef ik toch de voorkeur aan de Philips Slowjuicer, die is iets compacter. Maar voor grote gezinnen is dit echt een uitkomst. Een liter appelsap of een lekker groentesapje is zo geperst. Het schoonmaken onder de kraan gaat heel gemakkelijk. Maar alle onderdelen kunnen nagenoeg ook in de vaatwasser, dus dan is het helemaal appeltje eitje. Wat ik ook fijn vind is dat er een drip stop systeem op zit. Je kunt de druppelaar draaien waardoor er geen sap uitkomt. Geen geklieder op je aanrecht dus. Ik vind dit apparaat echt een uitkomst voor grootgebruikers. Gezinnen met kinderen of misschien zelfs wel in kleine horeca gelegenheden of op kinderdagverblijven. Een vers sapje is nog nooit zo snel en makkelijk gemaakt.

Mocktail recept

 

Virgin watermeloen mojito
Ingrediënten voor 2 glazen
Kwart watermeloen (mini formaat)
1,5 limoen
200 ml bruisend
Takjes verse munt

Zo maak je het
Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de schil van 1 limoen. Pers dit uit in de sapcentrifuge.

Giet het watermeloensap in 2 glazen, vul deze aan met ijsklontjes en bruisend water.

Garneer de watermeloen mojito met partjes limoen en takjes munt.

Serveer meteen.

Mocktail recept

Virgin Sangria
Ingrediënten voor 4 glazen
2 appels
2 granaatappels
200 ml bruisend water
Partjes limoen
Schijfjes citroen
Schijfjes sinaasappel
IJsklontjes

Zo maak je het
Was de appels en snijd deze in parten (incl. klokhuis). Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Hier zie je hoe je dat het makkelijkste kunt doen.

Pers dit tot sap in de sapcentrifuge. Ik heb hier standje 2 gebruikt waardoor er extra veel vezels behouden blijven.

Giet het sap in een kan. Vul deze aan met ijsklontjes en bruisend water.

Garneer de Virgin Sangria met partjes limoen, schijfjes citroen en schijfjes sinaasappel.

Je kunt deze mocktail prima een dag of 2 bewaren in de koelkast.

virgin sangria zonder alcohol

Virgin Pina Colada
Ingrediënten voor 2 glazen
250 gr ananas
125 ml kokoswater
125 ml kokosmelk
IJsklontjes

Zo maak je het
Schil de ananas en snijd deze in blokken. Pers de ananas tot sap in de sapcentrifuge.

Voeg het kokoswater en de kokosmelk bij het sap en meng door elkaar.

Schenk de virgin Pina Colada in 2 glazen. Serveer met ijs.

Mocktail recept

Mocktail recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cocktail recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in