fbpx
Menu

Weekendbites: Mini galettes met steenfruit

Wat doe je als je steenfruit over hebt? Juist, dan maak je er wat lekkers mee. En zo kwamen we op het idee om mini galettes met steenfruit te maken. Soms ben je iets te enthousiast bij het doen van inkopen en koop je per ongeluk veel te veel. Maar dat maakt niets uit, want dan verwerken we het toch gewoon in een lekker gebakje? Deze mini galettes zijn supermakkelijk om te maken en in een mum van tijd klaar. De basis is van bladerdeeg en dat werkt altijd goed. Echt, een kind kan de was doen.

Steenfruit is nu nog volop verkrijgbaar. Maak er daarom goed gebruik van zolang het nog aanwezig is. Ik ben dol op steenfruit. Perziken, nectarines, pruimen, kersen, superlekker vind ik het. In combinatie met de roomkaas in deze mini galettes is het heerlijk fris zoet van smaak. Perfect voor bij de koffie of als dessert. Serveer er lekker slagroom bij of een bolletje ijs. Yum!

Mini galettes met steenfruitIngredient

Ingrediënten voor 6 st
6 plakjes bladerdeeg (ontdooit)
200 gr roomkaas
2 el poedersuiker
2 pruimen
1 nectarine
1 perzik
1 ei
Suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Ontpit het fruit en snijd het in dunne plakjes.

Meng de roomkaas met de poedersuiker. Snijd de hoekjes van het bladerdeeg rond af.

Mini galettes met steenfruit

Bestrijk het middelste gedeelte van het bladerdeeg met de roomkaas.

Verdeel het fruit over de roomkaas en vouw het bladerdeeg rondom naar binnen.

Bestrijk de randen met ei en strooi er wat suiker overheen.

Bak de mini galettes met steenfruit in 20 minuten goudbruin in de oven. Je kunt de galettes zowel warm als koud serveren.

Mini galettes met steenfruit Mini galettes met steenfruit Mini galettes met steenfruit

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Carolien02
    5 augustus 2017 om 12:32

    Het is lekker hoor! Gisteravond warm gegeten en vanmorgen een koude. Beiden is lekker 😋

    Beantwoorden
  • Carolien02
    4 augustus 2017 om 19:00

    Ik heb het net gemaakt. Ondanks dat het makkelijk en snel te maken is vond ik het vouwen van ontdooid bladerdeeg om het fruit lastig. Het fruit slinkt als het uit de oven komt. Over een klein uurtje weet ik hoe het smaakt.

    Beantwoorden
  • jonna@burgertrutjes
    4 augustus 2017 om 07:38

    Wat een heerlijk recept! En niet ingewikkeld, daar houd ik van. Hier kun je eindeloos mee varieren met het fruit.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen