fbpx
Menu

Mediterraans broodje met roomkaas en groente

Samenwerking. Met het mooie weer moet je vooral niet te moeilijk doen in de keuken. Een gevulde salade of een lekker Mediterraans broodje vind ik echt bij de zomer passen. Ik heb sowieso door mijn zwangerschap al veel minder trek (en meer brood cravings). Maar als het dan ook nog warm is, dan wil ik helemaal licht eten.

Niet alleen heb ik in de zomer meer behoefte aan licht eten, ik heb ook minder behoefte om uren in de keuken te staan. Zo’n broodje is zo gemaakt. Ik heb het brood even getoast op mijn grill omdat ik dat lekker vind, maar je kunt het ook gewoon zacht laten. Als basis gebruikte ik Philadelphia Mediterrane Kruiden, een smeuïge roomkaas met rozemarijn, tijm en basilicum. Eigenlijk heb je dan verder niet zoveel nodig omdat deze roomkaas al heel lekker van zichzelf is. Voor extra Mediterraanse sferen grilde ik wat groente met kruidenolie. De kruidenolie maak je heel gemakkelijk zelf door een beetje olijfolie te mengen met knoflook, peper, zout en wat oregano. Simpel, maar lekker.

Ik denk dat dit broodje met Philadelphia roomkaas ook heel lekker is met gerookte zalm of kipfilet. Heb jij zelf nog een lekker lunch idee? laat het dan vooral weten in de comments. Inspiratie is altijd leuk.

mediterraans broodjespeltbrood

Ingrediënten voor 1 broodje
1 snee brood (ik gebruikte speltbrood)
2 el Philadelphia Mediterrane Kruiden
2 plakjes rode paprika
3 plakjes aubergine
2 plakjes courgette
1 teentje knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Toast de boterham kort op de grill.

Maak een kruidenolie door wat olijfolie te mengen met een gehakt teentje knoflook, wat peper, zout en de oregano.

Bestrijk de groentes met de kruidenolie en grill ze aan weerszijden goudbruin.

Smeer de boterham rijkelijk in met de roomkaas.

Verdeel de gegrilde groente over de boterham.

Serveer het Mediterraans broodje meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast (verpakt in folie).

Deze broodjes zijn ook leuk voor een picknick. Leg er dan nog een boterham boven op, snijd ze doormidden en verpak ze in bakpapier of aluminiumfolie.

mediterraans broodje mediterraans broodje

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philadelphia, lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Pauline
    25 augustus 2017 om 10:50

    Klinkt goed zeg.

  • Kim
    24 augustus 2017 om 12:44

    Ik heb er een hoofdgerecht van gemaakt door de broodjes te vervangen door volkoren wraps. Roomkaas erop, wat gekruid rul gebakken gehakt, de gegrilde groenten en dan oprollen en in de oven met geraspte kaas erover, heerlijk!

  • jaimyskitchen.nl
    17 augustus 2017 om 06:39

    Ohhh, lekker dat brood ziet er ook heerlijk uit zeg!

  • Britt
    16 augustus 2017 om 14:12

    Ik houd ervan!

  • Annika
    16 augustus 2017 om 13:42

    Ah wat leuk om te horen!

  • Marleen
    16 augustus 2017 om 08:53

    Dat ziet er wel heel lekker uit, wij verkopen schaduwdoeken aan mensen. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij voor barbecue misschien ook recepten weten uit ervaring. Vaak staan wij met een mond vol tanden in plaats van eten, maar ik ga de volgende keer deze blog adviseren aan onze klanten :)

  • Rena
    16 augustus 2017 om 08:44

    I'm convinced this bread is so yummy! xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.