fbpx
Menu

Geroosterd steenfruit van de bbq met yoghurtijs

Dit dessert maak je op de bbq klaar. Geroosterd steenfruit met ijs, yum! Dat past perfect in onze bbq week op de blog. Zijn jullie al lekker aan het bbq-en deze zomer? Ik heb de bbq al een paar keer aangestoken, maar hoop dat nog veel vaker te kunnen doen dit seizoen. De zomer vliegt altijd zo snel voorbij, dus ik probeer er nog zoveel mogelijk bbq-momentjes uit te kunnen halen. En ook voor het dessert kun je de bbq prima gebruiken. Geroosterd fruit is superlekker na een zware bbq-maaltijd. Je serveert er een lekker bolletje yoghurtijs bij of gewoon yoghurt, voor als je helemaal gezond wil doen.

Is het nou geen lekker weer? Dan maak je dit geroosterd steenfruit ook heel gemakkelijk in de oven klaar. No worries dus, je hebt altijd een alternatief. Voor als het ineens gaat stortregenen. Steenfruit is nu helemaal in het seizoen. Maak er dus goed gebruik van, want voor je het weet is het weer uit de schappen verdwenen. En, wanneer staat jouw volgende bbq gepland? Klik voor nog meer bbq inspiratie hier.

Geroosterd steenfruitIngredient

Ingrediënten voor 4 personen
2 perziken
2 pruimen
2 nectarine
2 abrikozen
handje kersen
4 bolletjes yoghurtijs

Plus mengsel van: 
sap halve sinaasappel
klein scheutje olijfolie
1 el honing
1tl vanille
1 kaneelstokje

Zo maak je het
Was al het fruit. Halveer het (behalve de kersen) en verwijder de pitten.

Verdeel het fruit en ook de kersen over een grill of ovenschaal.

Geroosterd steenfruit

Meng de sinaasappelsap, de olijfolie, honing en vanille door elkaar. Verdeel dit over het fruit en voeg een kaneelstokje toe.

Rooster het fruit in 15 minuten zacht op de bbq of verwarm het 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Serveer het geroosterd steenfruit met yoghurtijs.

Geroosterd steenfruitGeroosterd steenfruitGeroosterd steenfruit

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • [email protected]
    13 augustus 2017 om 09:23

    Wat een heerlijk toetje na een goedgevulde barbecue! Fruit valt altijd wel in de smaak, en helemaal als het lekker gegrild is. Thanks Pauline voor weer een fijn barbecue recept. Nu nog hopen op zomers weer

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 augustus 2017 om 13:58

    Haha ja dat laatste kan ik niet beloven :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen