fbpx
Menu

Weekendbites: abrikozen met bacon en geitenkaas

Dit lekkere borrelhapje moet je een keer maken. Abrikozen met bacon en geitenkaas! Een topcombinatie. Het zoete van de abrikoos smaakt heerlijk bij het zoute van de geitenkaas en de bacon. Zoet en zout in één hap is sowieso altijd lekker. En deze borrelhapjes maak je in een mum van tijd klaar. Handig voor als je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan, maar toch iets origineels wilt serveren. Toen Pauline en ik deze hapjes maakten, moest ik me echt inhouden om ze niet achter elkaar naar binnen te werken. Zo lekker vond ik het. En nu ik dit schrijf, krijg ik meteen weer zin in deze lekkere abrikozen met geitenkaas en bacon. Yum! Misschien dat ik ze dit weekend weer ga maken.

Je kunt deze hapjes zowel warm (lauw) als koud eten. Ook lekker om mee te nemen naar het strand of de picknick. Wil je dit recept nou niet vergeten? Sla hem dan op in je favorieten. Klik op het ‘hartje’ of op ‘bewaar’ en zet dit recept in je lijstje met favoriete recepten. Heb je nog geen account? Maak er dan eenvoudig één aan middels Facebook of je emailadres. Dit kun je zowel in de app als op de site doen. En als je dan weer een feestje organiseert, vind je deze lekkere abrikozen met bacon en geitenkaas gemakkelijk weer terug. Handig he?

Abrikozen met bacon en geitenkaasIngredient

Ingrediënten voor 14 st. 
7 abrikozen
125 gr geitenkaas
100 gr bacon

Zo maak je het
Verwam de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

Halveer de abrikozen en verwijder de pit

Verdeel de geitenkaas over de holtes van de abrikoos.

Wikkel een plakje bacon om de gevulde abrikoos.

Leg de gevulde abrikozen in een ovenschaaltje of op een bakplaatje. Bak de abrikozen in 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

 

Abrikozen met bacon en geitenkaasAbrikozen met bacon en geitenkaasAbrikozen met bacon en geitenkaas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

  • Monique Wacht-van Beek
    28 december 2017 om 17:30

    Kan je ook gedroogde abrikozen gebruiken die je vooraf welt in water of drank?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 december 2017 om 16:15

    Dat kan wel. Pas alleen op dat ze niet verbranden in de oven.

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    28 augustus 2017 om 11:38

    Lijkt me een heerlijke combinatie van ingrediënten!

    Beantwoorden
  • [email protected]
    25 augustus 2017 om 15:40

    Oeh dat klinkt zalig!! Je kunt nooit genoeg receptjes hebben voor lekkere hapjes :)

    Beantwoorden
  • Nadia De Vriendt
    25 augustus 2017 om 11:47

    Hmm deze ga ik het eerstkomende feestje zeker maken! Alleen heb ik een paar geitenkaashaters in de familie... (zelf ben ik er dol op!) Met welke kaas kan ik die het best vervangen? Dan maak ik gewoon 2 versies :-D

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2017 om 15:09

    Roomkaas is ook lekker. Alleen heb je wel de kans dat dit er snel uitloopt tijdens het bakken. Ik zou dan de abrikozen los garen in de oven en de bacon los bakken in een pan en de roomkaas er op het laatst tussen doen.

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    25 augustus 2017 om 07:43

    Klinkt heerlijk ik kan alleen slecht tegen spel dus denk dat ik m met serano of parmaham zou proberen... Xx

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    25 augustus 2017 om 07:43

    Spek....en dus ook bacon

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 augustus 2017 om 10:41

    Dat is vast ook heel lekker :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen