Menu

5 x lekkere dips voor bij de bbq

Yes het is BBQ week op de blog. Vandaag deel ik 5 lekkere dips voor bij de barbecue. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op lekker vers stokbrood met homemade dips voor bij de barbecue. Ik moet ook altijd oppassen dat ik niet teveel brood eet van tevoren, want dan zit ik al vol op het moment dat de bbq goed en wel aan staat. Herkenbaar? Deze dips zijn redelijk snel en eenvoudig te maken, maar zijn toch veel lekkerder dan de kant-en-klare dipjes uit de supermarkt. Soms kies ik daar ook voor hoor, als ik het mezelf echt even makkelijk wil maken. Maar eigenlijk is zelf maken net zo eenvoudig.

Wat is jouw favoriete dip? Ik ben vooral fan van kruidenboter, maar ook homemade pesto vind ik superlekker. Ik kan niet wachten om de bbq weer aan te steken en een van deze lekkere dips te maken. Wil je het recept bekijken van deze lekkere dips? Klik dan op de titel boven de foto. Alvast veel bbq plezier!

60 seconden aioli

Aioli

Deze aioli is supersnel klaar, binnen 1 minuut zelfs. Met slechts een paar ingrediënten en een staafmixer zet je deze heerlijk romige aioli op tafel. Easy does it!

Kruidenboter 3 variaties

Kruidenboter

Homemade kruidenboters zijn het allerlekkerst. En je kunt er eenvoudig mee variëren. In dit artikel deel ik het recept voor een citroen-tijm boter, een chili boter en een basilicum boter.

Spinaziepesto

Spinaziepesto

Pesto is altijd een goed idee. Deze pesto met een twist is superlekker. In plaats van basilicum gebruiken we spinazie als basis. Yum!

Feta peppadew dip

feta peppadew dip

Deze dip is een beetje spicy, ik hou er van! De basis is van feta en met de toevoeging van de peppadews is het een van mijn favoriete dips.

Tomatentapenade

Tomatentapenade

Tomatentapenade is een echte klassieker. Deze is het lekkerst als je hem zelf maakt en dat is helemaal niet ingewikkeld. Ik laat het je zien in een video.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

 • frank de reuver
  12 april 2018 om 05:42

  Oeh, wat lekker! Ik verheug mij op het klaarmaken van deze spinaziepesto voor mijn gezin. Ik kan mij hierbij een heerlijk wijntje indenken om het geheel compleet te maken, aangezien wij (mijn vrouw en ik) aardige wijnliefhebbers zijn. Bedankt hiervoor!

 • BBQ Bezorgen
  11 augustus 2017 om 13:33

  Zien er zeker lekker uit op de barbecue! Ik denk dat we de feta peppadew en spinaziepesto dips zeker een keer gaan uitproberen :). Bedankt voor de inspiratie!

 • Thuis
  10 augustus 2017 om 12:26

  o hier ben ik echt dol op.

 • Demi
  10 augustus 2017 om 09:22

  Dit lijkt me allemaal zo lekker, ben vooral benieuwd naar de spinazie pesto!

 • Joyce - LemonyLifeNL
  10 augustus 2017 om 09:08

  Ze lijken me stuk voor stuk lekker! Vooral de aioli, daar ben ik echt dol op!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.