fbpx
Menu

One Pot: Salade met kikkererwten en wortellinten

Een van mijn beste vriendinnen is gek op kikkererwten. Ze zou, wanneer het er echt op aan zou komen, elke dag hetzelfde recept kunnen eten. Een salade met kikkererwten. Haar man vindt dat een minder goed idee. En de kinderen kijken haar ook altijd verschrikt aan wanneer ze verteld dat de salade met kikkererwten weer op het menu staat. Dit recept is een beetje voor haar, of eigenlijk voor de rest van haar gezin! En natuurlijk voor iedereen die wel zit te wachten op zo’n snelle salade (want hij is heel erg lekker en ideaal voor de lunch)

Zelf vind ik kikkererwten vooral heel handig. Je kunt ze namelijk in zo’n klein blikje kopen wat precies voldoende is voor 1 persoon. En dan zijn we precies waar ik het over wilde hebben. Het is zo’n snelle salade dat hij perfect is om even voor de lunch te maken. Of je maakt hem ’s ochtends om hem in een bakje of potje mee te nemen voor de lunch. Daarmee heeft mijn vriendin gelijk haar liefde voor de salade met kikkererwten opgelost!

Deze salade met kikkererwten heeft een heerlijke citroen en honing dressing wat perfect past bij de feta, munt maar ook bij de rauwe wortel. Omdat ik zelf stukjes rauwe wortel minder mooi vind, heb ik er linten van gemaakt. Wanneer je een dunschiller hebt, heb je dat nog sneller gedaan dan dat je de wortel in plakjes snijdt! Dan hussel je alles lekker door elkaar. Lekker met nog wat geroosterde walnoten, hazelnoten of pecannoten!

Wanneer je denkt: dit is mijn salade voor de lunch en je wilt hem meenemen begin dan met eerst de dressing in je bakje of potje te doen, daarop de kikkererwten, de wortellinten en daarbovenop de rest. Op deze manier blijft je salade het langste lekker! En vergeet je naam er niet op te zetten voordat je het weet gaan je collega’s er met jouw salade vandoor!

salade met kikkererwten

salade met kikkererwten

Ingrediënten voor 1 persoon
80 gr kikkererwten uit blik
1 winterpeen of 2 bospeentjes
50 gr feta
2 takjes verse munt
2 takjes verse basilicum
1 citroen
1 el honing
Peper en zout naar smaak
1 handje hazelnoten, pecannoten of walnoten geroosterd

Zo maak je het
Giet de inhoud van een blikje kikkererwten in een vergiet en spoel ze even onder koud water af. Laat ze uitlekken.

Haal de buitenkant van de wortel af met een dunschiller. En schil vervolgens mooie dunne linten van de wortel. Doe ze samen met de kikkererwten in een kom.

Rooster in een droge pan de hazelnoten tot dat ze mooi bruin zijn. En laat ze even afkoelen.

Meng voor de dressing het citroensap en de honing door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.

Giet de dressing over de kikkererwten en wortellinten, schep goed om, voeg de verse kruidenblaadjes toe, de hazelnoten (of andere noten) en verkruimel de feta kaas over de salade. Wanneer je de salade mee wilt nemen, kun je het beste de dressing onderop doen. Daarop de kikkererwten en dan de andere ingrediënten. Ter plekke schep je de dressing door de andere ingrediënten. Zo blijft je salade lekker fris.

salade met kikkererwten

salade met kikkererwten

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

7 reacties

  • Anna
    21 juli 2017 om 15:06

    Hey Pauline! Weer een lekker recept voor makkelijke en snelle salade - daar hou ik van :) zou je ajb de hoeveelheid kikkerertwen kunnen bijzetten? (Kleine blikjes kunnen heel verschillend zijn hoor ;) )

    Beantwoorden
  • jaimyskitchen.nl
    20 juli 2017 om 15:43

    Jammie, lekker fris met de munt. En fijn toch met die noten, kun je even kijken wat je in huis hebt 😀

    Beantwoorden
  • Marielle ter Wolbeek
    18 juli 2017 om 20:46

    Deze vriendin die gaat deze week dit recept maken 😊

    Beantwoorden
  • Nicole
    18 juli 2017 om 15:49

    Dit klinkt heerlijk! En ook lekker kleurrijk!

    Beantwoorden
  • Janna_xxx
    18 juli 2017 om 14:06

    In de omschrijving staan walnoten, bij de ingrediënten staan hazelnoten en op de foto's zie ik pecannoten. Kan ik daaruit opmaken dat verschillende noten wel lekker zijn in dit recept? 😊

    Beantwoorden
  • Marianne
    18 juli 2017 om 19:32

    Hi Janna, je hebt gelijk hoor! Moest er zelf een beetje om lachen. En inderdaad ze passen allemaal prima! Wanneer je ze van te voren even roostert zijn ze nog lekkerder (en dat geldt voor alle noten! ha ha ha)

    Beantwoorden
  • Malou | Blonde Blossom
    18 juli 2017 om 09:01

    Wat een heerlijke salade voor lunch is dit! Voedzaam en makkelijk maar ook gewoon heel erg lekker. Dat is iets anders dan een kleffe boterham! Vind het trouwens wel grappig dat je vriendin zo dol is op kijkererwten, dat hoor je niet zo heel vaak! Malou x

    Beantwoorden

Reactie plaatsen