Menu

Feel Good Tuesday: Healthy milkshakes

Sponsored. Hebben jullie de frappés van mijn vorige Feel Good Tuesday blog al geprobeerd? Ik heb nu weer 3 lekkere zomerdrankjes voor jullie in de aanbieding. Vandaag deel ik 3 healthy milkshakes. Yes dat zijn gezonde milkshakes zonder roomijs en suiker. Al mijn hele leven ben ik dol op milkshakes. Ik heb een tijdje in een snackbar gewerkt en als iemand dan een milkshake bestelde maakte ik altijd wat extra’s. De restjes dronk ik dan stiekem zelf op. Die shakes maakte ik met softijs, melk en een chemische siroop. Dat kan natuurlijk veel lekkerder en gezonder. Deze gezonde milkshakes bevatten hoofdzakelijk fruit. De banaan geeft de romige structuur die je normaal van softijs gewend bent. Enkel natuurlijke ingrediënten dus, wat betekent dat je deze gezonde milkshakes ook prima als ontbijt kunt drinken. Dat is pas een goed begin van de dag.

gezonde milkshakes

 

Welke blender heb ik gebruikt?
Ik maakte deze milkshake met de Philips PowerBlender (van de Avance collection). Ik ben enorm fan van deze blender, die ook wel de High Speed blender wordt genoemd. Ik zeg je eerlijk dat ik nog nooit eerder met zo’n krachtige blender (2000 watt) heb gewerkt en ik vind het een uitkomst. En hoewel ik visueel gezien het meest fan ben van een glazen kan, vind ik de Tritan (dat is BPA vrij) plastic kan wel fijner in gebruik. Hij is namelijk een stuk lichter waardoor je de milkshakes veel gemakkelijker in de glazen schenkt. De blender heeft 5 voorgeprogrammeerde programma’s en 10 handmatige standen. Met de programma’s maak je in een handomdraai smoothies, soepen, pulseer je noten fijn, maal je ijsblokjes fijn en kan je ijsdesserts maken (hello banana icecream). De glazen kan is vaatwasserbestendig en je klikt deze heel gemakkelijk van de motor af. Eenvoudig in gebruik dus en makkelijk schoon te maken.

Wat vind ik ervan?
Volgens mij is het wel duidelijk dat ik fan ben van deze blender. Zo krachtig en zo snel heb ik nog nooit gezien. Er hangt wel een prijskaartjes aan (de advies verkoopprijs is €549,99), maar de prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde. Wat ik vooral handig vind is dat je de kom heel makkelijk op de motor unit klikt en er dus ook weer gemakkelijk van afhaalt. En nu ik er mee gewerkt heb, ben ik toch wel voorstander van een plastic kan. Dat is veel fijner en lichter in gebruik. Daarnaast viel mij op dat het smoothie programma 60 seconden duurt, maar ik deze milkshakes al binnen 30 seconden (op standje 4) klaar had. En alles was dus perfect gemengd en glad. Bevroren fruit (en ook ijsklontjes) is geen enkel probleem voor deze krachtpatser.

Healthy milkshakes

Aardbeien Perzik Milkshake
Ingrediënten voor 1 grote milkshake of 2 kleine
1 bevroren banaan
Handje bevroren aardbeien
1 bevroren perzik
200 ml (plantaardige melk)

Zo maak je het
Snijd het fruit in stukjes en vries het in. Ik gebruik daarvoor diepvrieszakjes. Je kunt ook kant en klaar diepvriesfruit gebruiken.

Doe alle ingrediënten in de PowerBlender en blend het in 30 seconden (op standje 4) tot een gladde massa.

Schenk de milkshake in een groot glas of 2 kleine glazen en serveer meteen.

Chocolade Pindakaas Milkshake
Ingrediënten voor 1 grote milkshake of 2 kleine
2 bevroren bananen
1 el pindakaas
2 tl cacaopoeder
200 ml amandelmelk

Zo maak je het
Snijd de bananen stukjes en vries het in. In de zomer heb ik altijd bevroren banaan in de vriezer voor milkshakes of banana softserve. Tip van mij!

Doe alle ingrediënten in de PowerBlender en blend het in 30 seconden (op standje 4) tot een gladde massa.

Schenk de milkshake in een groot glas of 2 kleine glazen en serveer meteen.

gezonde milkshakes

Tropische kokosmilkshake
Ingrediënten voor 1 grote milkshake of 2 kleine
1 bevroren banaan
Halve bevroren mango
Handje bevroren ananas
200 ml kokosmelk

Zo maak je het
Snijd het fruit in stukjes en vries het in. Ik gebruik daarvoor diepvrieszakjes. Je kunt ook kant en klaar diepvriesfruit gebruiken.

Doe alle ingrediënten in de PowerBlender en blend het in 30 seconden (op standje 4) tot een gladde massa.

Schenk de milkshake in een groot glas of 2 kleine glazen en serveer meteen.

gezonde milkshakesHealthy mgezonde milkshakesilkshakes gezonde milkshakes

Kortingsactie
Tot en met 30 juli ontvang je tijdelijk tot €50,- korting op de Philips blenders en juicers. Kijk hier voor meer info.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Vera ^.^
  27 mei 2019 om 16:49

  Het is echt leuk bedacht ?

 • Annika
  8 september 2017 om 12:33

  Graag gedaan!

 • Laura
  7 september 2017 om 19:46

  Zo simpel eigenlijk maar zo lekker! Dankjewel voor de ideetjes!

 • Pauline
  14 augustus 2017 om 13:58

  Het kan allebei. Kokosmelk is alleen wat dikker en romiger, hierdoor wordt je milkshake ook romiger.

 • Loes
  13 augustus 2017 om 12:09

  Wanneer gebruik je plantaardige melk en wanneer kokosmelk?

 • an
  4 juli 2017 om 20:20

  de milkshakes zien er wel heerlijk uit

 • an
  4 juli 2017 om 20:20

  foutje in je artikel, je schrijft "De glazen kan is vaatwasserbestendig" maar het is toch geen glazen kan ?

 • Nadia
  4 juli 2017 om 13:05

  Hoog tijd om mijn diepvrieszakjes te gaan vullen! haha Lijkt me allemaal heerlijk, en ga ik zeker uitproberen als het weer wat warmer wordt

 • Annika
  4 juli 2017 om 11:37

  Ja heerlijk he?

 • Danella
  4 juli 2017 om 09:49

  Ziet er lekker uit! De blender lijkt me ook fantastisch, dat prijskaartje weer iets minder dan haha.

 • Laura
  4 juli 2017 om 08:39

  Zo'n shake als die laarste maak ik ook wel eens! Zo lekker en door de banaan ook zoet. Proeft niet 'gezond'!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.