fbpx
Menu

5x lekkere saladedressing

Vandaag delen we 5 recepten voor lekkere saladedressings met jullie. Sla hem op in je favorieten, want dit artikel kan nog wel eens van pas komen als je weer een keer een salade gaat maken. Heb je nog niet genoeg aan deze 5 recepten voor saladedressing? Je kunt natuurlijk eindeloos varieren. Een belangrijk ezelsbruggetje bij het maken van een dressing is 1 deel azijn op 3 delen olie. De azijn is iets zuurs, je hebt azijn in heel veel soorten en smaken, maar je kunt dit ook vervangen voor citroen- of sinaasappelsap. Olie heb je ook in diverse smaken, olijfolie, walnotenolie, sesamolie etc.

De dressing breng je verder op smaak met een uitje, wat chilipeper, gehakte groene kruiden, honing, mosterd. Daarnaast kun je een dressing vol en romig maken door er een el mayonaise of yoghurt aan toe te voegen, of een halve avocado. Je kunt de saladedressing een Oosters tintje geven door sojasaus en gember te gebruiken. Allerlei mogelijkheden dus.

ingredient citroen

Muntdressing
2 el zure room
1 el mayonaise
Sap van een halve citroen
Handje munt
Handje dille
1 teentje knoflook
Peper en zout

Maak een dressing van de zure room, de mayonaise en het citroensap. Hak de groene kruiden en de knoflook fijn en meng dit door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout en drizzle dit over de salade. Is hij iets te dik? Voeg dan een klein scheutje water toe.

Avocadodressing
0,5 avocado
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout
Iets water

Pureer alle ingrediënten voor de dressing glad met een staafmixer. Om de avocado dressing wat vloeibaarder te maken voeg je iets water toe. Breng de saladedressing op smaak met peper en zout.

Pindadressing
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Maak een dressing van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Tahin dressing
3 tl tahin
2 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Klein handje peterselie
Peper en zout

Maak een dressing van de Tahin, de yoghurt en het sap van een halve citroen. Breng het op smaak met een geperst teentje knoflook, wat peper en zout en wat gehakte peterselie.

Klassieke Franse dressing
1 el azijn
3 el olijfolie
Peper en zout
Klein uitje of sjalotje
Gehakte groene peterselie
Paar druppels worchestershiresaus

Meng 1 el azijn met 3 el olijfolie en breng dit op smaak met wat peper en zout. Hak een klein uitje of een sjalotje fijn en voeg dit bij de dressing. Voeg wat gehakte groene peterselie toe en een paar druppels worchestershiresaus voor de smaak.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • jaimyskitchen
    13 juli 2017 om 22:46

    Heerlijk! Wat maak je het toch moeilijk om een favoriet te kiezen :). En helemaal verliefd op de foto's weer!

    Beantwoorden
  • Annika
    14 juli 2017 om 11:44

    Ah thanks! :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen