venkel uit de oven

Venkel uit de oven

Het recept is af, de foto’s zijn klaar. Enthousiast loop ik met een bordje met asperges en venkel uit de oven terug de keuken in. Ik kijk in de koelkast. En daar liggen ze: de gerookte makreelfilets. Nee! Die hoorden eigenlijk bij het recept. Als tegenhanger van die geroosterde smaak. Het positieve, je mist de makreelfilets niet echt. Kortom een onbedoeld vegetarisch recept. Die vis was er natuurlijk wel lekker bij geweest. Wanneer je niet perse op zoek bent naar een vegetarisch recept, kun je er dus heel lekker gerookte makreelfilet aan toevoegen. Dit doe je pas wanneer de venkel uit de oven komt. Of de laatste 5 minuutjes dat de groenten in de oven staan.

Wanneer de venkel uit de oven komt is hij lekker zacht en aan de uiteinden een beetje knapperig. Het venkelzaad heeft zijn werk gedaan waardoor de groenten een lichte anijssmaak hebben gekregen. De kruidencrème, die je heel snel maakt met verse kruiden, wat citroenrasp en crème fraîche is er heerlijk fris bij. Nog wat citroensap over de groenten en je hebt een lekkere groenteschotel (met of zonder vis)!

venkel uit de oven

venkel uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen
450 gr aardappel partjes met schil
100 gr asperge tips
1 venkelknol
2 tl venkelzaad
2 el olijfolie
zout en peper
1 biologische citroen
125 gr crème fraîche
1 handje verse bladpeterselie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de venkel in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze samen met de aardappeltjes en aspergetips op een bakplaat of braadslede. De groenten mogen niet over elkaar heen liggen. Misschien heb je 2 bakplaatjes nodig.

Strooi het venkelzaad over de de groenten en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. En zet de bakplaatjes of braadsledes in de oven voor 45 minuten.

Maak ondertussen de kruidencrème. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de crème fraîche. Voeg de geraspte citroenschil van een halve citroen toe. (de rest van de citroen gebruik je later). Breng op smaak zout en peper.

Haal de venkel uit de oven en besprenkel met het sap van de citroen. Eventueel zou je er nog wat citroenschil overheen kunnen raspen. Serveer met de kruidencrème.

venkel uit de oven

venkel uit de oven

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in