tomaten risotto

Tomatenrisotto met burrata

Deze tomatenrisotto met burrata is heerlijk smeuïg en het heeft ook wel wat weg van paëlla, alleen dan zonder vis. Het fijne van risotto is dat je maar één pan nodig hebt. Lekker makkelijk dus en weinig afwas. We hebben hem nu vrij basic houden, want dat vinden we stiekem het lekkerste. Als extra toevoeging gebruikten we burrata gebruikt. Deze met room gevulde mozzarellabol (dus nog veel romiger!) koop je o.a. bij Albert Heijn, kaasboeren en andere grotere supermarkten. Het is zo zacht dat het helemaal uit elkaar valt. Dat is juist heel lekker op de risotto, want de smelt de burrata samen met de smeuïge rijst. Veel meer heb je dan ook niet nodig. Er gaat ook wijn in het recept: dit geeft extra smaak aan de risotto, maar kun je desgewenst ook weglaten.

tomaten risotto
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • 1 ltr bouillon
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 bol burrata
  • 30 gr Parmezaan
  • 3 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak een teentje knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie totdat de ui glazig ziet. Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze mee.

  2. Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.

  3. Voeg nu beetje bij de beetje de warme bouillon toe. Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.

  4. Rasp de Parmezaan boven de tomatenrisotto en breng het op smaak met peper en zout. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

  5. Verdeel de tomaten risotto over 4 borden. Garneer ieder bord met een deel van de burrata en maak het af met wat verse basilicum.

tomaten risotto
tomaten risotto

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (295 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Risotto Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Vegetarische recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in