spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes, als dat geen klassieker is! Voor mij is het zelfs meer dan een klassieker. Het is mijn redder in nood recept. Voor wanneer ik even niet meer weet wat te koken. Ja, dat gebeurt! Ik sta dan voor de koelkast, loop van de voorraadkast weer terug naar de koelkast, blader door mijn eindeloze rij kookboeken totdat uiteindelijk mijn oog valt op mijn ijzeren voorraad pasta en de blikjes met tomaten. Natuurlijk is er van alles te maken met tomaten uit blik! (ik heb niet voor niets een behoorlijke voorraad) maar op dit soort momenten is het eerste wat me te binnen schiet: spaghetti met gehaktballetjes!

Zelf tomatensaus maken

Zonder te willen overdrijven, ik kan heel goed tomatensaus maken. Waarschijnlijk omdat ik het eindeloos vaak gemaakt heb. Oefening baart kunst. Ik heb ook een favoriet in de blikjes met tomaat. Diegene waar kerstomaatjes inzitten. Die zijn net nog even lekkerder dan de blikjes met stukjes tomaten. Geloof mij, ik heb er heel wat geprobeerd! Overigens is er helemaal niets mis met tomaten in blik. Juist niet. Het is vaak oogst van te rijpe tomaten die zo rijp zijn dat de tomaten kapot gaan tijdens het vervoer, geen probleem voor de blikjes. En perfect voor saus (of soep). Tijd voor een ijzeren voorraad dus!

spaghetti met gehaktballetjes
spaghetti met gehaktballetjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 290 gr gegrilde paprika's (uit pot)
  • 500 gr cherrytomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballetjes

  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 50 gr amandelen
  • 1 blikje ansjovis
  • 6 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de saus. Die moet 15 minuutjes inkoken voor het lekkerste resultaat. Terwijl de saus dan op het vuur staat kun je de gehaktballetjes maken en de spaghetti koken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe ik een koekenpan of hapjespan de olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Draai het vuur laag en fruit de ui tot dat de ui en knoflook licht gaan kleuren. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Voeg het blikje tomaten en de gegrilde paprika’s toe en zet het vuur iets hoger, meng door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. En roer geregeld.

  2. Snijd voor de gehaktballetjes de ui en ansjovis fijn. Hak de amandelen fijn en voeg alle ingrediënten (zonder de olie en boter) toe aan het gehakt. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voor mooie rondje balletjes moet je even flink het gehakt “kneden”, zo beter je dat doet, hoe minder snel de balletjes uit elkaar vallen. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een koekenpan met iets olijfolie.

  3. Wanneer je het leuk vindt om net als op de foto een paar gebakken tomaatjes aan tak te serveren bak ze dan als volgt. Gebruik het bakvet om de tomaatjes aan tak te bakken. Knip ze alvast in stukken van elke keer 3 tot 4 tomaatjes per tak. Leg de tomaatjes in de pan, besprenkel eventueel met wat extra olijfolie en zet het vuur hoog. Bak ze 2-3 minuten en keer ze om. Haal ze uit de pan, bestrooi met wat zout en peper en zet even apart.

  4. Kook ondertussen de spaghetti in een ruime pan met gezouten water. Bewaar wat kookvocht, 1 tot 2 eetlepels. Giet de pasta af. Roer 1 tl olijfolie en het bewaarde kookvocht toe aan je saus, prak de tomaatjes en paprika eventueel nog wat meer en voeg naar smaak peper en zout toe.

  5. Meng de pasta met de saus, verdeel over de borden en leg de balletjes (en eventueel de tomaatjes aan tak) er bovenop. Garneer de spaghetti met gehaktballetjes met vers geraspte Parmezaanse kaas!

spaghetti met gehaktballetjes
spaghetti met gehaktballetjes, pasta met gehaktballetjes, pasta gerecht, pasta recept, Italiaanse keuken, Italiaanse recepten, gehaktballetjes in tomatensaus, spaghetti recept

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Gehakt Spaghetti Italiaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in