Menu

Video: Feel Good Tuesday: Salsasaus uit de blender

Sponsored. Yes daar zijn we weer met een extra video. Vandaag maak ik salsasaus uit de blender. Een lekker en gezond dipje voor bij de tortillachips. Toen in de jaren ’90 de Mexicaanse keuken Nederland veroverde was ik meteen hooked. Ik had standaard salsasaus in de koelkast staan en je wilt niet weten hoe vaak ik nacho’s gegeten heb met kaas, guacamole en deze lekkere dipsaus. Goed idee om het ook eens zelf te maken. En dat is super makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een handvol verse ingrediënten en een blender.

Ik heb de Philips PowerBlender (van de Avance collection) gebruikt en dat is echt een topapparaat. Zoveel power. Ik ben fan. Met één druk op de knop is je salsasaus klaar. Kleine tip, zet de blender niet aan als de deksel er niet op zit. Ik spreek uit ervaring. Mijn hele keuken, inclusief mijzelf, zat onder de rode spetters. Ik blame het maar aan mijn zwangerschapshormonen, want zoiets is mij nog nooit eerder overkomen. Ik bewaar dat moment nog wel een keer voor een blooper video. Kon er zelf in ieder geval heel hard om lachen. Gelukkig bleef er nog genoeg over om van te smullen.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor  1 flinke pot
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
Sap van een limoen
1 tl komijn
0,5 tl gerookt paprikapoeder
Snuf zout

Zo maak je het
Pel de ui en snijd deze in vieren. Verwijder het schilletje van de knoflook. En verwijder de zaadjes uit de rode peper.

Doe alle ingrediënten in de PowerBlender. Pers de limoen uit of verwijder de schil en voeg hem in zijn geheel toe.

Zet de blender aan (standje 3 is hoog genoeg) en binnen 15 seconden heb je een mooie gladde salsasaus.

Serveer de saus met tortillachips of gebruik hem als basis voor je enchilada’s of burrito’s.


Salsasaus uit de blender
Salsasaus Salsasaus

Kortingsactie
Tot en met 30 juli ontvang je tijdelijk tot €50,- korting op de Philips blenders en juicers. Kijk hier voor meer info.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips , lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • Maaike van der Harg
  3 mei 2019 om 17:51

  Lekker recept. Enig idee hoelang ik het restant kan bewaren in de koelkast? Oftewel, hoelang is het houdbaar?

 • Maaike van der Harg
  3 mei 2019 om 17:41

  Heerlijk recept is dit. Een vraag alleen, hoelang kan ik het restant in de koelkast bewaren?

 • Annika
  11 juli 2017 om 13:42

  Je koopt het o.a. bij de AH. Zit in een rood blikje.

 • Eline
  11 juli 2017 om 12:11

  'Gerookte' paprika poeder.. Ik heb het al bij meer recepten gezien.. Maar waar koop ik het?

 • Marie
  27 juni 2017 om 20:06

  Het ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept. Ik ben er zeker van dat mijn familie er van zal houden :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.