fbpx
Menu

Kokosijs van maar 3 ingrediënten

Yes voor dit kokosijs heb je maar 3 ingrediënten nodig. Ok en een beetje vanille want dat maakt alles lekkerder. De basis bestaat uit kokosmelk, kokosrasp en honing. En dat maakt dit ijs lactosevrij en koemelkvrij. En je kunt het zelfs vegan maken, als je de honing vervangt door agavesiroop of kokosbloesemsuiker. Een supermakkelijk en romig ijsje dat binnen 40 minuten op tafel staat. Je hebt alleen wel een ijsmachine nodig. Je kunt het ook proberen om het stilstaand in te vriezen (dus in een gesloten bakje in de vriezer). Maar het kan zijn dat je dan ijskristallen krijgt. Tussentijds doorroeren wil dan wel eens helpen.

Ik ben dol op alles met kokos. En op alles wat ijs is. Dus dit is een winnaar voor mij. Je kunt het ijs ook spannender maken door bijvoorbeeld kardemom toe te voegen, of maak hem lekker fruitig met mango of frambozen. De basis heb je in ieder geval. En dan is het aan jou om daar lekker mee te variëren.

Er zit trouwens nog wel een grappig verhaal aan dit kokosijs. Ik had alvast een bakje gemaakt voor de aankomende kook en fotodag en in de vriezer gezet. Toen ik ziek in bed lag, zei ik tegen Maurits er ligt nog bloemkoolcurry in de vriezer, dat kan je wel eten. Een paar minuten later komt hij boven met een bakje gesmolten kokosijs. “Pau is dit nog wel goed?” Haha. Hij dacht bloemkool is wit, dus dan moet dit het zijn. In plaats van de curry had hij dus het kokosijs opgewarmd in de magnetron. Niet zo’n goed idee. Maar ik kon er wel weer om lachen. Gelukkig had ik zo een nieuwe batch gemaakt. Het is een kleine portie, voor 2 personen. Verdubbel het recept gerust als je daar zin in hebt.

kokosijs kokosijs

Ingrediënten voor 4 bollen ijs
400 ml kokosmelk uit blik
25 gr kokosrasp
30 gr honing
1 tl vanille extract

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten met een garde door elkaar.

Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het zo’n 30 tot 40 minuten draaien.

Het kokosijs is klaar als het stevig maar toch nog romig aanvoelt. Je kunt het eventueel (kort) invriezen om het ijs wat steviger te laten worden.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de vriezer. Haal het kokosijs 20 minuten voor het serveren uit de vriezer.

kokosijskokosijs

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • VAN DER KELEN RUDY
    1 juli 2019 om 17:43

    Ik heb verschillende veggie ijsjes geprobeerd, met diverse soorten plantaardige melk. En het resultaat is telkens dat het op sorbet lijkt. Dus water met veel suiker. Voor sojamelk ben ik intolerant. Ik heb sterk de indruk dat melk en vet bijna niet te vervangen is om de smaak te compenseren. Spijtig.

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juli 2019 om 11:44

    Ja dat is inderdaad erg lastig. Heb je dit recept al geprobeerd?

    Beantwoorden
  • Claudia Meuwissen
    22 april 2019 om 10:56

    Hoi, Gebruik je verse kokos of gedroogde? Groetjes, claudia

    Beantwoorden
  • Annika
    23 april 2019 om 09:05

    Ik gebruik kokosmelk en gedroogde kokos.

    Beantwoorden
  • Michele
    27 mei 2018 om 21:46

    Ik vond het helaas niet lekker en het werd 1 grote harde klont waar ik niks mee kon. Zonde van de ingrediënten en tijd.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2018 om 17:12

    Dan is er iets niet goed gegaan, want dat hoort niet zo te zijn.

    Beantwoorden
  • Joyce
    12 januari 2018 om 18:12

    Ik heb het recept geprobeerd door het mengsel met de hand te roeren en in de vriezer te zetten. Helaas geen succes.. het is meer een kokosijsklont geworden, ondanks het vele roeren (lees uren). We hebben inmiddels een ijsmachine gekocht, hihi ;). Dacht handig te weten voor de mensen die hem proberen zonder ijsmachine.

    Beantwoorden
  • Marlies
    7 juni 2017 om 11:15

    Dit klinkt zo goed! Ook dol op kokos en ik heb alles in huis, behalve een ijsmachine. Dus ik ga eens kijken of het zonder lukt! :) Hilarisch verhaal ook! Had hier ook kunnen gebeuren!

    Beantwoorden
  • Verstraeten Bart
    28 juli 2017 om 10:45

    is het gelukt zonder ijsmachine?

    Beantwoorden
  • Elize | eatcooklove
    5 juni 2017 om 11:29

    De ijsmachine maar weer eens in de vriezer zetten, klaar voor gebruik :) lekker!

    Beantwoorden
  • Zonderzooi
    5 juni 2017 om 07:14

    Hmmm wat een heerlijk recept en zo lekker simpel. Hahaha en dat verhaal van Maurits, geniaal!

    Beantwoorden
  • Tamar Spijker
    4 juni 2017 om 23:46

    Mjammie! Heerlijk! Heb net een heel duur bakje, lactosevrij kokosijs gekocht bij de Natuurwinkel. Maar natuurlijk ga ik het nu zelf maken! Kokos..... ook mijn favoriet

    Beantwoorden
  • Marlies Zandsteeg
    4 juni 2017 om 16:23

    Ik ben serieus na het lezen van dit bericht meteen naar de voorraadkast gelopen en ben het gaan maken! Zonder ijsmachine..... #fingerscrossed

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 juni 2017 om 15:13

    Wat leuk, ben benieuwd wat je er van vindt.

    Beantwoorden
  • Karin
    4 juni 2017 om 12:11

    Klinkt lekker! Kun je het ook met melk maken ipv kokosmelk? Dan kan ik het zometeen al maken :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 juni 2017 om 15:15

    Dat kan wel, maar dan proef je de kokos iets minder goed denk ik.

    Beantwoorden
  • TessaC
    4 juni 2017 om 09:48

    Toch maar eens op zoek naar een goede ijsmachine geloof ik! Dit klinkt heerlijk en zo eenvoudig.

    Beantwoorden
  • Britt
    4 juni 2017 om 07:46

    Kokos: heer-lijk! Perfect recept voor mij dus ik wil deze aankomende week heel snel gaan maken!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen