Menu

Weekendbites: Kaasvlinders

Deze kaasvlinders zijn lekker oldscool! Vroeger hadden we steevast van die kaasvlinder koekjes op tafel staan bij verjaardagen. Deze kaasvlinders zijn gemaakt van bladerdeeg en dus lekker zacht. Yum! Ik ben sowieso dol op alles met kaas. Dat is een van de redenen waarom ik nooit vegan zou kunnen worden. Ik zou de kaas te erg missen. En deze kaasvlinders kan ik toch echt niet aan me voorbij laten gaan. Ze zijn trouwens supermakkelijk te maken. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig. Echt, iedereen kan dit maken. Leuk voor bij de borrel of op een feestje, vind je ook niet?

Nog maar een paar daagjes en dan ben ik (Annika) lekker in Griekenland. Ik heb hier zoveel zin in! Waarschijnlijk voorlopig ook de laatste vakantie met z’n tweetjes, dus ik ga er extra van genieten. Ik ga twee weken, eerst 10 dagen Naxos en dan nog 4 dagen Santorini. Heb jij deze eilanden wel eens bezocht? En heb je nog leuke tips? Laat het vooral achter in de comments, dat vind ik superleuk! Ik ben heel benieuwd naar deze eilanden. Ik heb vorig jaar Kefalonia bezocht en dat is een heel ander type eiland. We gaan in ieder geval heel veel relaxen, genieten van het lekkere eten en mooie strandjes bezoeken. Zin in!

Kaasvlinders

Ingrediënten voor 20 st. 
1 lap vers bladerdeeg (270 gr)
100 gr oude kaas
1 el paprikapoeder
1 ei

Zo maak je het
Rol het bladerdeeg uit. Beleg het bladerdeeg met de kaas en wat paprikapoeder.

Rol het bladerdeeg aan de korte zijde tot het midden op. (aan beide kanten)

Klop het eitje los en plak de zijdes tegen elkaar aan met het ei.

Verpak de rol in bakpapier en laat deze een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kan je het bladerdeeg veel makkelijker snijden.

Haal vervolgens het bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de rol in stukjes van 0,5 cm.

Kaasvlinders

Bestrijk de kaasvlinders met het losgeklopte ei.

Bak de kaasvlinders in 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

KaasvlindersKaasvlindersKaasvlinders

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

 • Pauline
  21 januari 2019 om 15:35

  Yes dat kan!

 • Myr
  14 januari 2019 om 17:21

  Heerlijk recept, al meerdere keren gemaakt! Kan ik ook meerdere rollen in een keer maken en in de vriezer laten?

 • wouter van battum
  4 januari 2018 om 13:25

  Ik ga de zoute vlindertjes van Pauline eens fabriceren, enig ! Groet, Wouter

 • Pauline
  30 oktober 2017 om 16:57

  Kan allebei :)

 • Margriet
  26 oktober 2017 om 07:11

  Wat is het lekkerste? Warm of koud serveren?

 • Annika
  8 augustus 2017 om 13:22

  Graag gedaan! :)

 • Laura
  5 augustus 2017 om 19:01

  Heel makkelijk te maken en erg lekker! Bedankt, dat was weer een leuk hapje voor een feestje. Groetjes Laura

 • Pauline
  31 juli 2017 om 13:59

  Haha herkenbaar. Het bordje is van Broste Copenhagen, o.a. te koop bij Oldenhof kookwinkels.

 • Romy van Tricht
  30 juli 2017 om 12:45

  Kaasvlinders zijn zo lekker! Als ik er eenmaal aan begin kan ik er echt niet meer vanaf blijven haha. Mag ik vragen waar dat ontzettend leuke schaaltje van is? ? Ik vind hem zoooo tof!

 • Pauline
  16 juni 2017 om 19:02

  Haha ja he?

 • Britt
  16 juni 2017 om 07:01

  Ooh, dit is pas echt nostalgie! Heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.