Menu

Feel Good Tuesday: Frappé met fruit en matcha

Sponsored. Annika zit op dit moment in Griekenland (lucky her) en daar zal ze vast en zeker een frappé drinken. Als je daar ooit geweest bent, ken je dit gekoelde drankje vast. Het is koffie gemixt met ijsklontjes en best veel suiker. Heerlijk vinden wij het! Vandaag maak ik iets gezondere versies van de frappé namelijk met fruit en matcha latte. De fruit frappés kan je het beste vergelijken met een gekoelde smoothie. Er gaan namelijk ijsklontjes in (dat is typisch voor de frappé) en dat maakt de smoothie lekker koud en dik. In het buitenland doen ze dit heel vaak, daar worden alle smoothies bijna altijd met ijs gemaakt. Ik houd ervan.

Ook maak ik nog een hele bijzondere frappé met matcha. Matcha is groene thee uit Japan en je koopt dit in poedervorm. Het heeft een hele bijzondere en uitgesproken smaak. Je ziet het steeds vaker terug in Nederland. Je kunt het warm drinken bijvoorbeeld als Matcha latte. Ik vond het leuk om een iced matcha latte te maken. Dus met plantaardige melk en ijsklontjes.

Fruit frappe

Welke blender gebruik ik?
Ik maak deze ijs smoothies in de Philips Pro Blend 6 3d (van de Avance collection). Ik heb namelijk iets heel leuks. Ik ben partner van Philips en mag het komende jaar aan de slag met healthy drinks. Daarbij ga ik verschillende blenders en juice apparaten testen en zal ik mijn bevindingen met jullie delen. Superleuk! Want ik ben dol op gezonde sapjes en smoothies. En stiekem ook op milkshakes en frappuccino’s, maar we houden het gezond dit jaar. Dus mijn koelkast ligt bomvol groente en fruit en ik ga jullie de komende tijd voorzien van heel veel inspiratie.

Wat vind ik er van?
De blender is in ieder geval goedgekeurd. Hij is gemakkelijk in gebruik. Er zitten 3 standen op, een smoothie stand waarmee je binnen handomdraai een smoothie mengt. Een P stand, dat is de pulse stand waarmee je bijvoorbeeld ook nootjes kunt hakken. En een programma voor ijsblokjes en die heb ik gebruikt voor deze frappés. De blender heeft veel vermogen (1400 W) waardoor hij weinig moeite heeft met het vermalen van ijs. En de glazen kan is lekker groot, je kan meteen 2 liter maken. Ook krijg je 2 to go bekers erbij, dus je kunt je smoothies makkelijk meenemen naar je werk. Enige puntje van kritiek is dat je de kan een beetje moet draaien voordat hij goed vast zit. Maar als je door hebt hoe dat werkt, is dat ook geen moeite.  Maar wat voor mij (als lazy housewife) wel een belangrijk punt is, de kan kan in de vaatwasser. Dus het schoonmaken is ook appeltje eitje.

Fruit frappe

Matcha latte frappé
Ingrediënten voor 1 glas
1 tl matcha
60 ml gekookt water, af laten koelen tot 80 graden
100 + 40 ml sojamelk
Flinke hand ijsklontjes
Evt. kneepje honing

Zo maak je het
Klop de matcha met het gekookte water op (met een bamboe whisk) totdat het schuimig is. Laat het afkoelen.

Doe de matcha met de ijsklontjes en 100 ml sojamelk (en eventueel een kneepje honing) in de Philips blender en maal dit tot een gladde massa.

Schuim de rest van de sojamelk op in een melkschuimer.

Schenk de iced matcha latte in een mooi glas en verdeel het melkschuim over de bovenkant.

Drink hem chilled.

Matcha latteFruit frappe

Tropisch fruit frappé
Ingrediënten voor 1 glas
Halve mango
1 passievrucht
Handje verse ananas
Flinke hand ijsklontjes
150 ml (kokos)water

Zo maak je het
Snijd de mango in blokjes en verwijder het vruchtvlees van de passievrucht. Doe alles in de blender en maal het met het ijsblokjes programma tot een gladde massa.

Je kunt zowel water als kokoswater gebruiken om de frappé iets dunner te maken.

Schenk de frappé in een mooi glas en serveer meteen.

Fruit frappe

Rood fruit frappé
Ingrediënten voor 1 glas
Handje blauwe bessen
Handje aardbeien ontkroond
Handje frambozen
Flinke hand ijsklontjes
150 ml (kokos)water

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de blender en maal het met het ijsblokjes programma tot een gladde massa.

Je kunt zowel water als kokoswater gebruiken om de frappé iets dunner te maken.

Schenk de frappé in een mooi glas en serveer meteen.

Fruit frappe

Kortingsactie
Tot en met 30 juli ontvang je tijdelijk tot €50,- korting op de Philips blenders en juicers. Kijk hier voor meer info.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

9 reacties

 • Janneke Toli
  27 juni 2017 om 09:37

  Ok top, thanks! Ik was afgelopen weekend bij Bagels&Beans en zag dat ze daar Matcha Latte (warme versie dan hè) hadden, dus die wou ik wel uitproberen! Wat een aparte, maar toch lekkere smaak! Ik ben een sushilover en vind dit echt enigszins naar sushi smaken (vrij gek voor een drankje), maar vond het toch erg lekker! :-)

 • Pauline
  26 juni 2017 om 13:04

  Dankjewel. En oh wat stom dat ik het er niet bij hebt gezet. Nu wel :) Thanks voor de reminder.

 • Jaimyskitchen
  24 juni 2017 om 10:45

  Wat een waanzinnige foto's weer! De matcha is mijn favoriet, hou ervan! Ik wilde wel nog een tip geven en dat is om geen kokend water bij de matcha te doen. Afgekoeld tot 80 graden (of gewoon een paar minuten laten afkoelen) is beter, omdat de matcha dan niet bitter zal worden. Maar onwijs lekker dit allemaal! Ga je matcha variant zeker maken!

 • Marloes
  23 juni 2017 om 10:41

  Ja, dat zeker. Mijn meiden doen gewoon hun oren dicht als ik hem aanzet. :-) Ik zal eens polsen bij Philips. Bedankt voor jouw reactie!

 • Pauline
  23 juni 2017 om 10:35

  Ik vind het zelf wel meevallen eigenlijk. Staat hij wel stevig op de ondergrond?

 • Marloes
  22 juni 2017 om 14:43

  Wat leuk! Ik heb dezelfde blender en ben er ook erg blij mee. Maar hij maakt bij ons wel veel lawaai. Heb jij dat ook?

 • Rachel
  20 juni 2017 om 12:08

  Deze ga ik eerst eens eventjes opslaan, heerlijk!

 • Pauline
  20 juni 2017 om 10:41

  Het is eigenlijk een speciale matcha tool. Maar als je dit niet heel vaak drinkt, zou het niet aanschaffen en gewoon met een kloppertje of een vork opschuimen.

 • Janneke Toli
  20 juni 2017 om 09:30

  Hi! Wat ziet dat er heerlijk uit! :-) Kun je mij vertellen wat de voordelen van zo'n bamboo whisk zijn? Waar gebruik jij het zoal voor? Groetjes, Janneke

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST