fbpx
Menu

Blauwe bessen scones

Ik maakte deze blauwe bessen scones voor Pasen. Mijn moeder had alles geregeld voor de paasbrunch maar ik wilde toch ook zelf iets maken. Omdat iedereen in onze familie dol is op scones, moest dat hem worden. Nu heb ik al heel veel recepten voor scones online staan maar deze met blauwe bessen versie nog niet. Lekker met clotted cream en blauwe bessen jam. Lemoncurd erbij zou ook lekker geweest zijn bedenk ik me nu.

Die clotted cream kom je in steeds meer supermarkten tegen. Kan je het niet vinden dan kan je het ook heel gemakkelijk zelf maken door 1 deel ongezoete opgeklopte slagroom te mengen met 1 deel mascarpone. Je krijgt dan een soort stevige slagroom, wat ik ook altijd gebruik als vulling in taarten. Officieel is het dus ongezoet, maar je kan altijd een lepeltje suiker toevoegen, mocht je dat lekker vinden. Ik vind de smaken heerlijk bij elkaar, licht zoete scones, met frisse jam en dan een dikke laag romige crème. Love it!

Ik heb nu driehoekige scones gemaakt, lekker groot. Je kunt uiteraard ook gewoon rondjes maken, dan haal je twee  keer zoveel uit dit recept. Ook leuk om bij een high tea te serveren. Classic maar goed. Op de blog vind je nog veel meer high tea recepten zoals deze sandwiches en tips voor een uitgebreide thee sessie. Geniet ervan!

blauwe bessen scones blauwe bessen scones

Ingrediënten voor 8 grote scones
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
1 ei
200 ml melk + extra om te bestrijken
100 gr koude roomboter
Rasp van een halve bio citroen
100 gr blauwe bessen

Zo maak je het
Snijd de roomboter in blokjes.

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de blauwe bessen in de kom van je keukenmachine. Kneed er een soepel deeg van. Je kunt dit uiteraard ook gewoon met de hand kneden.

Voeg op het laatst de blauwe bessen toe en kneed het nog even kort door elkaar.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Rol het deeg uit tot een rondje van ongeveer 2 cm dikte en snijd deze in taartpunten. Je kunt uiteraard ook kleine blauwe bessen scones maken, welke je uitsteekt met een glas of ronde uitsteker. Dan haal je dubbel zoveel scones uit dit recept.

Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de scones met een beetje melk of eigeel.

Bak de blauwe bessen sones in 20 tot 25 goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Kleinere scones zijn in 12 tot 15 minuten wel gaar.

Serveer de blauwe bessen scones met clotted cream en blauwe bessen jam.

Je kunt de scones heel goed invriezen. Verwarm ze voor het serveren nog even kort in een voorverwarmde oven, dan smaken ze weer lekker vers.

blauwe bessen scones blauwe bessen scones blauwe bessen scones

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Maartje Pisters
    1 april 2018 om 15:32

    Het deeg bleef heel plakkerig. Was niet in stukjes te snijden. Hum....wat ging er fout.

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 april 2018 om 12:58

    Ik heb geen idee, maar je zou dan de volgende keer iets bloem kunnen toevoegen.

    Beantwoorden
  • Asnouckh
    14 oktober 2017 om 15:11

    Net geprobeerd deze te maken. Maar het is helemaal mislukt. Het deeg bleef erg plakkerig. Dus extra bloem toegevoegd. Na een tijdje had ik zo’n 350 gram bloem toegevoegd. Het maakte bijna geen verschil. Enig idee?

    Beantwoorden
  • Wim van Doorn
    11 juni 2017 om 14:42

    Ik wil eten volgens Kris Verburgh. Dus niet zoals Pauline mij opdringt. Suiker. en meel toegevoegd aan bessen. Zonde van die bessen. Doe die liever door mijn havermout.

    Beantwoorden
  • [email protected]
    11 juni 2017 om 09:03

    Scones heb ik nog nooit zelf gemaakt, maar wat klinkt dit lekker recept lekker met de blauwe bessen erdoorheen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen