Aubergine carpaccio

Aubergine carpaccio met Burrata

Deze aubergine carpaccio is een heerlijke vegetarische variant op de carpaccio van vlees. Wat mij betreft mag dit gerecht wel vaker op de menukaart van een restaurant staan. Want daar vind je toch meestal alleen de traditionele carpaccio terug. En deze vega versie smaakt net zo lekker. De burrata, pesto en zongedroogde tomaatjes maken dit gerecht helemaal af. Gegrilde groente vind ik sowieso erg lekker. Ik ga over een week weer lekker naar Griekenland en daar zie je dit ook veel terug op de kaart. Heerlijk om mee te lunchen. Ik ga dit keer naar Santorini & Naxos. Ik kan echt niet wachten om weer te genieten van al het lekkers. Feta, Saganaki, Souvlaki, Frappe’s, Moussaka en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben dol op de Griekse keuken.

Aubergine carpaccio

Ingredienten voor 4 personen (voorgerecht)
2 aubergines
Olijfolie
1 teentje knoflook
Oregano
Peper en zout
100 gr zongedroogde tomaat
2 bollen burrata
100 gr pesto
40 gr pijnboompitjes
Handje basilicum

Zo maak je het
Snijd met een mandoline dunne plakjes van de aubergines.

Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de plakjes aubergine met de olie.

Grill de plakjes aubergine totdat je de goudbruine streepjes ziet verschijnen.

Verdeel de aubergine over de borden.

Beleg de aubergine met de zongedroogde tomaat, burrata en pesto. Rooster de pijnboompitjes en verdeel deze over de aubergine carpaccio.

Garneer de aubergine carpaccio met verse basilicum.

Aubergine carpaccioAubergine carpaccio

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.