fbpx
Menu

Aubergine carpaccio met Burrata

Deze aubergine carpaccio is een heerlijke vegetarische variant op de carpaccio van vlees. Wat mij betreft mag dit gerecht wel vaker op de menukaart van een restaurant staan. Want daar vind je toch meestal alleen de traditionele carpaccio terug. En deze vega versie smaakt net zo lekker. De burrata, pesto en zongedroogde tomaatjes maken dit gerecht helemaal af. Gegrilde groente vind ik sowieso erg lekker. Ik ga over een week weer lekker naar Griekenland en daar zie je dit ook veel terug op de kaart. Heerlijk om mee te lunchen. Ik ga dit keer naar Santorini & Naxos. Ik kan echt niet wachten om weer te genieten van al het lekkers. Feta, Saganaki, Souvlaki, Frappe’s, Moussaka en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben dol op de Griekse keuken.

Heb jij al vakantieplannen voor deze zomer? Waar ga je naar toe? Laat het weten in de comments, dat vind ik altijd leuk om te lezen. Ik kom met dit lekkere, zomerse receptje in ieder geval helemaal in de stemming. Jullie ook?

Aubergine carpaccio

Ingredienten voor 4 personen (voorgerecht)
2 aubergines
Olijfolie
1 teentje knoflook
Oregano
Peper en zout
100 gr zongedroogde tomaat
2 bollen burrata
100 gr pesto
40 gr pijnboompitjes
Handje basilicum

Zo maak je het
Snijd met een mandoline dunne plakjes van de aubergines.

Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de plakjes aubergine met de olie.

Grill de plakjes aubergine totdat je de goudbruine streepjes ziet verschijnen.

Verdeel de aubergine over de borden.

Beleg de aubergine met de zongedroogde tomaat, burrata en pesto. Rooster de pijnboompitjes en verdeel deze over de aubergine carpaccio.

Garneer de aubergine carpaccio met verse basilicum.

Aubergine carpaccioAubergine carpaccioAubergine carpaccio

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

13 reacties

  • Claire van der Meer
    17 maart 2019 om 20:37

    Ben ik nou gek of is het op de foto met courgette gedaan, terwijl je het de hele tijd over aubergine hebt? Haha

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 maart 2019 om 09:14

    Is toch echt aubergine :)

    Beantwoorden
  • Jeltje Cals
    2 februari 2019 om 19:17

    Eet je dit gerecht warm of koud? Ik heb dikwijls een probleempje, als zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht in de oven moeten.

    Beantwoorden
  • Delia
    15 mei 2018 om 18:57

    Deze gemaakt en echt super lekker! Net carpaccio inderdaad!

    Beantwoorden
  • Annika
    16 mei 2018 om 09:39

    Goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Iemand
    17 juli 2017 om 17:45

    Ik heb er wat kipfilet bij gedaan en toen was het wel lekker:)

    Beantwoorden
  • Denise van Wijhe
    12 juni 2017 om 10:42

    Dat ziet er zeker goed uit zeg! Ik ga ook toevallig naar Santorini en Naxos. Moet nog uitzoeken wat er allemaal te doen is en waar leuke restaurantjes zijn. Als jij al leuke tips hebt, dan hoor ik dat graag!

    Beantwoorden
  • Kris
    6 juni 2017 om 12:26

    Klinkt goed! Over 1,5 week gaan we naar Cuba! Ben benieuwd hoe de keuken daar is.. al hebben we wel voor de zekerheid all inclusive, maar neem aan dat de andere dames vast nog wel wat leuke restaurants willen opzoeken.. iemand toevallig nog tips?

    Beantwoorden
  • Nadia
    4 juni 2017 om 17:23

    Hmmm! Ik ga deze gewoon lekker als hoofdgerecht eten ipv als voorgerecht! Onze vakantieplannen zijn richting de USA. Vnl. de zuidelijke staten dus Creole food, here I come!

    Beantwoorden
  • Elize
    3 juni 2017 om 12:14

    Ik kom er zeker van in de stemming :) Niet zo handig aangezien we net terug zijn na 3.5 maand ;) Maar ziet er heerlijk uit! Binnenkort eens proberen.. Kaas is toch altijd ook wel iets wat ik mis als we reizen (door Azië).

    Beantwoorden
  • Rena
    3 juni 2017 om 09:20

    Fantastic suggestion! I must try it out :) xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden
  • Margot
    3 juni 2017 om 08:55

    Ik ben gek op traditionele carpaccio, maar dit ziet er ook wel erg goed uit. Zeker nu ik zwanger ben!

    Beantwoorden
  • Annika
    6 juni 2017 om 11:12

    Ja zeker een goede vervanger hoor!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen