fbpx
Menu

Wortelwrap met geitenkaas

Heb jij wel eens een wortelwrap geproefd? Yes dat is een tortilla wrap met worteltjes erdoor. Je kunt ze kopen bij AH van het merk No Fairytales. Door de wortel is de wrap wat zoeter dan een tortilla. Lekker wel. Je kunt de wraps ook zelf maken, door wat wortelpuree (wortels eerst roosteren en dan pureren) toe te voegen aan dit recept. Op dezelfde manier heb ik ook eens bietenwraps gemaakt. Dat recept staat in mijn nieuwste boek Feel Good Food.

Omdat de basis wat zoet is, heb ik als frisse tegenhanger geitenkaas gebruikt. Dat is zo lekker in combinatie met wortel. Ik maak de wrap lekker smeuïg met een sausje van crème fraîche, mosterd en honing. Zo’n wrapje is lekker als avondeten. Vooral op een warme dag is het een lekkere frisse maaltijd. Maar je kunt ze ook meenemen naar je werk voor de lunch. Ik zou uitgaan van ongeveer 2 wraps per persoon als avondeten en eentje voor de lunch. Maar dat kan je zelf het beste inschatten. De een is nou eenmaal een wat grotere eter dan de ander.

Deze wortelwraps zijn ook leuk voor tijdens een picknick. Nu de zomer in aantocht is, kunnen de kleedjes weer uitgerold worden in het park. Lekkere hapjes en drankjes mee en je hebt een heerlijke middag.

wortelwrap met geitenkaasgeitenboerderij

Ingrediënten voor 4 st.
4 wortelwraps (te koop bij AH)
2 st. little gem
100 gr geitenkaas
20 cm komkommer
50 gr worteljulienne
125 ml crème fraîche
2 tl mosterd
Kneepje honing
1 el appelazijn
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de worteljulienne in een kom en breng dit op smaak met de appelazijn, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.

Maak een sausje van de crème fraîche met de honing en de mosterd.

Trek de blaadjes los van de little gem (een andere slasoort kan ook) en was deze. Snijd de komkommer in repen.

Verwarm de wortelwraps kort in een droge koekenpan. Daar krijgen ze een lekker geroosterd smaakje van.

wortelwrap met geitenkaas

Smeer de wrap in de met honing mosterdsaus. Verdeel de sla over de wortelwrap. Leg hierop wat reepjes komkommer en de worteljulienne.

Verkruimel tot slot de geitenkaas over de wrap. Rol hem op en serveer de wortelwrap meteen.

Wil de je wraps meenemen? Verpak ze dan in bakpapier of aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.wortelwrap met geitenkaaswortelwrap met geitenkaas wortelwrap met geitenkaas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Ester
    22 september 2019 om 20:53

    Hoe lang van te voren kan ik dit maken? Avond van tevoren en dan met lunch eten?

    Beantwoorden
  • lmarx
    18 mei 2019 om 14:03

    Heerlijk!!! Gemaakt met homemade glutenvrije (koolhydraatarme) wortelwraps.

    Beantwoorden
  • Annelies
    4 juni 2018 om 19:37

    Deze wraps zijn heel erg lekker. Blijvertje!

    Beantwoorden
  • Annika
    6 juni 2018 om 13:28

    Goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Aranka
    12 februari 2018 om 13:42

    Hai! Superlekker! Dankje voor het recept. Ik ben verliefd op de wortel tortilla's! Ik zou ze graag zelf maken. Ik zag dat je dan wortelpuree moest toevoegen aan het recept voor tortilla's. Maar hoe moet je de wortels snijden en hoelang roosterenn goeie puree voor het tortilladeg te maken? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2018 om 12:02

    Je kunt de wortelen halveren en ongeveer 30 minuten roosteren op 180 graden. Ik denk dat je maar een heel klein beetje puree nodig hebt, omdat het deeg anders te nat wordt.

    Beantwoorden
  • Hesterg72
    25 juni 2017 om 20:25

    Het was erg lekker, overigens met gewone wraps, omdat ik ze ook niet kon vinden, maar ik begrijp dat ze in de koeling liggen? Stukjes pecannoot toegevoegd, vind ik lekker bij wortel.

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 juni 2017 om 12:59

    Yes dat klopt, vlakbij de groente afdeling.

    Beantwoorden
  • Mirthe
    29 mei 2017 om 18:52

    Ik heb deze wraps gemaakt, maar dan met normale wraps en huttenkäse ipv crème fraice. Het smaakte erg goed! Ik had genoeg aan 2 wraps. Ik vulde ze wel heel vol. Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Miriam Wiltjer
    28 mei 2017 om 14:31

    Ik kon de wortelwraps niet vinden bij onze AH. Waar zou ik ze het beste zoeken? Bij groente afdeling gekeken, bij de wraps

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 mei 2017 om 09:48

    Ze liggen vaak bij de verse pizza, pasta en maaltijden.

    Beantwoorden
  • Lucie Kruijsse
    27 mei 2017 om 07:42

    De wortel-, en bietenwrap van No Fairytales zijn ook te koop bij Jumbo, en passen in een koolhydraatverlaagd dieet.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen