Menu

Easy: Sushi burrito

Maurits was enigszins teleurgesteld toen hij deze sushi burrito in de koelkast vond. Zoals altijd had ik van tevoren verteld wat ik ging maken, maar zijn verwachtingen waren toch net iets anders dan de werkelijkheid. Hij dacht enerzijds aan een echte burrito, gemaakt van een maïswrap, maar dan gevuld met rijst en vis. Anderzijds had hij de vistaco die hij bij Flax & Kale in Barcelona at in zijn hoofd. Dat was een harde taco maar dan met rauwe vis. Gelukkig was de teleurstelling bij de eerste hap verdwenen en vond hij het toch heel lekker.

Ik denk dat ik een van de weinigen ben die niet van sushi houd. Ok Annika ook niet. Zal wel in de genen zitten.  Ik heb wel eens sushi gegeten, ook op hoog niveau tijdens een persevent in het Okura hotel, maar je maakt mij er gewoon niet blij mee. Na een paar stukjes (en dan heb ik het echt over max. 5) heb ik genoeg gehad. Naar een sushi resto, of nog erger een all you can eat, ben ik dus ook nog nooit geweest. Echt niet. Ik ben ook niet zo’n fan van rauwe vis. Een klein bordje rauwe zalm of tonijn met een heerlijke dressing en wat extra ingrediënten vind ik heerlijk als voorgerecht. Maar meer hoef ik dan ook niet. Wel zonde want het is supergezond.

De keren dat ik sushi maak zijn dan ook zeldzaam. Deze sushi burrito is eigenlijk gewoon een hele dikke sushi rol. Met extra rijst en vulling. De ene helft ging snel op en de andere helft ging mee naar vriend Lex. Die kon het ook wel waarderen. Vind ik toch leuk als ik die jongens blij kan maken. En word jij hier ook gelukkig van? Of ben je net als ik ook geen sushi lover?

sushi burrito sushi burrito

Ingrediënten voor 4 halve burrito’s
300 gr sushi rijst
3 el sushi azijn
2 grote Nori vellen
200 gr rauwe verse zalm
1 avocado
Stukje komkommer van 10 cm
30 gr wortel julienne
2 tl wasabi
Sojasaus

Materialen
Sushi rolmatje

Zo maak je het
Was de sushi rijst totdat het water helder is en laat het een minuut of 30 staan.

Voeg 650 ml gekookt water toe en kook de sushi rijst in 12 minuten gaar. Breng de rijst op smaak met de sushi azijn. Laat het afkoelen.

Snijd in de tussentijd de komkommer in repen en de avocado in plakjes. Als je het lekker vindt kan je ook wat zeewier toevoegen.

Snijd de zalm in repen. Zorg ervoor dat je zalm goed vers is. Ik haal mijn vis altijd bij de verse viskraam op ijs van Bart’s Fishtales.

Leg het nori vel met de gladde kant naar beneden op een sushi rol matje.

sushi burrito

Verdeel de helft van de rijst over het nori vel. Het makkelijkste is om dit met je vingers te doen en deze van tevoren nat te maken in wat water. Dan blijft de rijst niet plakken.

Verdeel een klein beetje wasabi over het midden van de rijst. Leg de komkommer, avocado en zalm hierop. Eindig met wat wortel julienne.

Rol de sushi burrito met behulp van het rolmatje op. Druk het goed aan zodat het blijft plakken.

Halveer de burrito met een nat en schoon mes.

Serveer de sushi rol met wat sojasaus.

PS ik ben nu uitgegaan van een halve rol per persoon. Ben je een echte sushi lover, verdubbel het recept dan gerust.

sushi burritosushi burrito

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Milena
  13 juli 2019 om 20:48

  Nee! Nooit de rauwe zalmfilet uit de supermarkt kopen! Grootste fout die er gemaakt kan worden! Dit is ontzettend gevaarlijk omdat deze zalm er al langer dan 3 dagen kan liggen, daarnaast staat er op de verpakking altijd verhitten voor gebruik. Naast dat de vis oud kan zijn, kan er ook een lange tijd naar de weg van de koeling zitten, je weet natuurlijk niet hoe netjes vakkenvullers werken, of dat iemand er een uur mee liep in de supermarkt en het daarna gewoon weer terug legt. Geloof me, hier kan je ontzettend ziek van worden en zeker gevaarlijk voor kinderen en ouderen.

 • Annika
  11 mei 2017 om 13:07

  Nu wel als het goed is ;)

 • Sharon
  11 mei 2017 om 12:48

  Annika er staat geen linkje bij in je reactie? :)

 • Annika
  11 mei 2017 om 12:11

  Dat is ook lekker idd. Probeer deze eens: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/07/sushi-bowl.html

 • Annika
  11 mei 2017 om 12:10

  Ja hoor!

 • LienLabel
  10 mei 2017 om 20:45

  I Love Sushi!!! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt...dit recept wil/moet ik eigenlijk toch wel echt proberen!!!

 • Joyce - LemonyLifeNL
  10 mei 2017 om 16:29

  Oh ik zou hier dus echt intens gelukkig van worden haha! Ik ben echt dol op sushi!

 • Laura | LvanR
  10 mei 2017 om 10:48

  Ik had altijd precies hetzelfde met sushi! Het deed me nooit zoveel. Vond het niet vies, maar ook niet heel lekker. Na jaren de all you can eat bezoekjes die vriendinnen af en toe doen te hebben afgewezen ging ik vorig jaar toch eens mee toen m'n vriend me uitnodigde met zn broertjes en hun vriendinnetjes. Nou, ik vond het ineens wel super lekker. Nu crave ik er soms naar ook! Ik heb t nog nooit zelf gemaakt. Moet dat zeker ook eens proberen!

 • Sharon
  10 mei 2017 om 10:13

  Jaaaaaa hier een echte sushi lover!! Alleen nog nooit zelf gemaakt :) wat hier nog wel op mijn lijstje staat is een sushi bowl te maken. Geen gedoe met rollen en zo erin. Ooit eens van mijn vriendin gekregen en dat was zooooo lekker!

 • Ellen Kurvers
  10 mei 2017 om 09:58

  Sushi? Als ik zalm in de supermarkt koop, kan ik dan gewoon de zalmfilet in de koeling hiervoor gebruiken?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.