sushi burrito

Sushi burrito

Maurits was enigszins teleurgesteld toen hij deze sushi burrito in de koelkast vond. Zoals altijd had ik van tevoren verteld wat ik ging maken, maar zijn verwachtingen waren toch net iets anders dan de werkelijkheid. Hij dacht enerzijds aan een echte burrito, gemaakt van een maïswrap, maar dan gevuld met rijst en vis. Anderzijds had hij de vistaco die hij bij Flax & Kale in Barcelona at in zijn hoofd. Dat was een harde taco maar dan met rauwe vis. Gelukkig was de teleurstelling bij de eerste hap verdwenen en vond hij het toch heel lekker.

Ik denk dat ik een van de weinigen ben die niet van sushi houd. Ok Annika ook niet. Zal wel in de genen zitten.  Ik heb wel eens sushi gegeten, ook op hoog niveau tijdens een persevent in het Okura hotel, maar je maakt mij er gewoon niet blij mee. Na een paar stukjes (en dan heb ik het echt over max. 5) heb ik genoeg gehad. Naar een sushi resto, of nog erger een all you can eat, ben ik dus ook nog nooit geweest. Echt niet. Ik ben ook niet zo’n fan van rauwe vis. Een klein bordje rauwe zalm of tonijn met een heerlijke dressing en wat extra ingrediënten vind ik heerlijk als voorgerecht. Maar meer hoef ik dan ook niet. Wel zonde want het is supergezond.

De keren dat ik sushi maak zijn dan ook zeldzaam. Deze sushi burrito is eigenlijk gewoon een hele dikke sushi rol. Met extra rijst en vulling. De ene helft ging snel op en de andere helft ging mee naar vriend Lex. Die kon het ook wel waarderen. Vind ik toch leuk als ik die jongens blij kan maken. En word jij hier ook gelukkig van? Of ben je net als ik ook geen sushi lover?

sushi burrito sushi burrito

Ingrediënten voor 4 halve burrito’s
300 gr sushi rijst
3 el sushi azijn
2 grote Nori vellen
200 gr rauwe verse zalm
1 avocado
Stukje komkommer van 10 cm
30 gr wortel julienne
2 tl wasabi
Sojasaus

Materialen
Sushi rolmatje

Zo maak je het
Was de sushi rijst totdat het water helder is en laat het een minuut of 30 staan.

Voeg 650 ml gekookt water toe en kook de sushi rijst in 12 minuten gaar. Breng de rijst op smaak met de sushi azijn. Laat het afkoelen.

Snijd in de tussentijd de komkommer in repen en de avocado in plakjes. Als je het lekker vindt kan je ook wat zeewier toevoegen.

Snijd de zalm in repen. Zorg ervoor dat je zalm goed vers is. Ik haal mijn vis altijd bij de verse viskraam op ijs van Bart’s Fishtales.

Leg het nori vel met de gladde kant naar beneden op een sushi rol matje.

sushi burrito

Verdeel de helft van de rijst over het nori vel. Het makkelijkste is om dit met je vingers te doen en deze van tevoren nat te maken in wat water. Dan blijft de rijst niet plakken.

Verdeel een klein beetje wasabi over het midden van de rijst. Leg de komkommer, avocado en zalm hierop. Eindig met wat wortel julienne.

Rol de sushi burrito met behulp van het rolmatje op. Druk het goed aan zodat het blijft plakken.

Halveer de burrito met een nat en schoon mes.

Serveer de sushi rol met wat sojasaus.

PS ik ben nu uitgegaan van een halve rol per persoon. Ben je een echte sushi lover, verdubbel het recept dan gerust.

sushi burritosushi burrito

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Avocado Rijst Zalm Aziatische recepten Gezonde recepten Vis recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in