mac and cheese met spinazie

Fresh & Easy: Mac and cheese met spinazie

Toen ik jaren geleden in Amerika was, proefde ik voor het eerst Mac and Cheese. Macaroni met kaas dus.  Op televisie zag het er altijd extreem goed uit. Van die lekkere romige slierten kaas. Die eerste kennismaking was best een deceptie. Misschien was het ook niet de juiste plek, want ik at het in zo’n buffetrestaurant (Yes guilty) in Vegas, maar toch. Daarna heb ik het nog een keertje thuis gemaakt en dat was al een stuk lekkerder. Nu had ik ineens weer zin in een cheesy ovenpasta dus maakte ik het opnieuw maar deze keer met spinazie.

Officieel wordt Mac and Cheese zonder groente gegeten. Gewoon een bord witte pasta gedrenkt in kaassaus. Ik vind toch dat er iets van groente in moet. Als basis maakte ik een romige bechamelsaus die ik op smaak heb gebracht met oude kaas. Oude kaas is lekker pittig en dat is precies wat deze macaroni nodig heeft. Het is nog steeds niet het meest gezonde receptje, maar lekker is het wel. In plaats van spinazie zou je ook bloemkool of broccoli kunnen toevoegen of stukjes pompoen als je van zoet houdt. En als je het wat lichter wilt houden kan je ook de portie verkleinen en er een lekkere frisse salade bij serveren.

Mac and Cheese, Macaroni and cheese, Mac & Cheese, Zelf Mac and cheese maken, Recept, Ovenpasta, Ovenpasta met spinazie, Pasta met kaassaus, Zelf bechamelsaus maken mac and cheese met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr macaroni (ik nam grande)
400 gr spinazie
2 teentjes knoflook
1 ui
50 gr boter
60 gr bloem
600 ml melk
100 gr oude kaas + iets extra
Snuf nootmuskaat
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Kook de macaroni gaar zoals op de verpakking vermeld staat. In plaats van macaroni kan je ook andere pastasoorten gebruiken natuurlijk. Giet af en doe de macaroni in een grote ovenschaal.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in iets olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Bak het net zolang totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat het goed uitlekken. Ik druk het vocht er altijd extra uit met een keukenpapiertje. Voeg de spinazie bij de macaroni.

Bereid in de tussentijd de bechamelsaus. Verhit de boter in een steelpan. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en gaar dit gedurende een minuut of 5 mee. Als het mengsel zanderig aanvoelt, is je roux klaar.

Klop nu met een garde de melk door de roux. Roer net zolang tot je een mooie gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met wat nootmuskaat en peper en voeg de oude kaas toe. Roer goed om.

Giet de bechamelsaus over de macaroni en meng alles goed doorelkaar. Zorg ervoor dat de spinazie ook goed verdeeld is.

Garneer de Mac and cheese met nog wat extra kaas.

Bak de ovenpasta in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.

Serveer meteen.

mac and cheese met spinazie mac and cheese met spinazie

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

 

Uit Pauline's Keuken test: Ovenfriet
One pot: Bloemkoolsalade met geroosterde amandelen
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie