fbpx
Menu

Kibbeling met remouladesaus

Stiekem ben ik (Annika) helemaal niet zo’n visliefhebster. Maar met een portie kibbeling met remouladesaus maak je me wel altijd blij. Of ravigotesaus, ook heel erg lekker. Soms sla je de plank flink mis bij het bestellen van kibbeling. Bij de ene viskraam is het superlekker, vers en heeft de kibbeling een krokant korstje. Maar oh, ik ben ook zo vaak van die slappe, vette kibbeling tegengekomen. Zo jammer vind ik dat. Dan verheug je, je op zoiets lekkers en dan valt het tegen. Je moet eigenlijk gewoon je adresjes hebben voor dit soort dingen. Of je maakt het zelf, dan weet je zeker dat het goed zit. En dat deden Pauline en ik. Verser dan vers wordt het niet.

En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om zelf kibbeling te maken. Echt, je moet het een keer proberen. De kids zullen het vast ook waarderen. Lekker na een dagje op het strand vertoefd te hebben. Serveer er wat frietjes en salade bij en je feestmaal is compleet. Perfect voor in het weekend toch?

Kibbeling met ravigottesaus

Ingrediënten voor 2 personen
500 gr kabeljauw
100 gr bloem
150 ml spa rood
1 el viskruiden
1 eidooier
Zonnebloemolie

Remouladesaus
2 el mayonaise
1 tl mosterd
2 augurken
1 el kappertjes
1 takje peterselie
1 takje dragon
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de kabeljauw in stukken.

Meng de bloem met de spa rood, viskruiden en een eidooier tot een beslagje.

Verwarm in de tussentijd de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden Celsius.

Haal de kabeljauw door het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden.

Bak de kabeljauw goudbruin.

Laat het even uitlekken op keukenpapier en bestrooi de kibbeling evt. met wat extra viskruiden.

Snijd de augurken in blokjes en hak de peterselie en dragon fijn. Mix dit door de mayonaise en voeg de mosterd en kappertjes toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Kibbeling met ravigottesausKibbeling met ravigottesausKibbeling met ravigottesaus

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

  • Mariska
    17 mei 2018 om 17:04

    Maakt het nog uit of het verse kabeljauw is of de diepvries variant?

    Beantwoorden
  • Annika
    18 mei 2018 om 10:22

    Kan ook met de diepvries variant, maar vers is wel lekkerder :)

    Beantwoorden
  • Riek
    11 februari 2018 om 17:23

    Waarom wordt er spa rood gebruikt?

    Beantwoorden
  • Liesbeth van der Bruggen
    23 mei 2017 om 19:22

    Kan niet in de Airfryer???jammer ben niet van de olie in de pan(frituurpan)

    Beantwoorden
  • Annika
    24 mei 2017 om 16:52

    Nee, dat kan helaas niet.

    Beantwoorden
  • Corien
    21 mei 2017 om 13:29

    Wat zit er aan ingredienten in viskruiden? Kun je dat ook zelf samenstellen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:36

    Je kan ook zelf een mix maken van zout, peper, gedroogde dille, peterselie, wat uienpoeder en knoflookpoeder.

    Beantwoorden
  • deborah
    20 mei 2017 om 16:06

    zou dit ook met glutenvrije bloem werken? ik heb coeliakie dus verdraag geen gluten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:37

    Ik denk het wel.

    Beantwoorden
  • Lies
    20 mei 2017 om 10:36

    Oké misschien een beetje een gek berichtje, maar ik betrapte mijzelf er laatst op dat ik vaak het woordje 'stiekem' vaak gebruik in berichtjes en toen begon ik het ook bij anderen te zien. Niet alleen hier (toevallig dus wel in deze post), maar ook op andere websites. Het woord 'stiekem' wordt, bijna nooit in de letterlijke zin gebruikt, maar is meer bedoeld om een verhaal wat lekker te laten lopen/sfeer te geven. Nou heb ik heel even de zoekfunctie gebruikt en op deze blog zijn er 32 pagina's aan artikelen met het woord stiekem erin! Dat is toch bizar veel? Door het overmatige gebruik van dit woord heb ik er een beetje een afkeer voor gekregen, omdat ik elke keer denk: stiekem? je doet het helemaal niet stiekem, want je zet het hier gewoon neer op het wereldwijdeweb!! Wellicht herkenbaar? Misschien ook niet, maar ik moest het even kwijt haha. De kibbeling ziet er goed uit ;)

    Beantwoorden
  • Mirte
    20 mei 2017 om 11:34

    Haha, nu ik dit heb gelezen, ben ik natuurlijk verpest voor het leven en ga ik ook overal stiekem zien. Heb nu stiekem wel zin in kibbeling.

    Beantwoorden
  • Annika
    20 mei 2017 om 13:32

    Haha het is maar net waar je stiekem op let ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen