Aubergine galette
We zijn fan van gegrilde aubergines. Inderdaad met van die streepjes! Alsof ze rechtstreeks van de bbq afkomen. Van dat grillen worden ze heerlijk zacht en zoetig en de grillstreepjes zorgen voor een hartige smaak. Samen met gedroogde oregano is het een topcombinatie. Je kan het eten in een salade bij pasta of een broodje of je maakt er deze aubergine galette van.
Aubergines kopen
Aubergines kun je altijd kopen. En daarom zijn ze hier in huis favoriet. Wanneer je ze koopt ga dan niet voor die joekels. De kleinere zijn smaakvoller en daarmee ook lekkerder. Voor dit recept heb je overigens de bbq niet nodig! De gegrilde aubergines kunnen prima in een grillpan, op de contactgrill en wanneer je dat allemaal niet in huis hebt in een gewone koekenpan gegrild worden. In de koekenpan krijg je natuurlijk niet die leuke streepjes, maar het is net zo lekker.
Makkelijk aubergine recept
Voor deze galette gebruiken we gewoon kant-en-klaar hartig taartdeeg. Op zo’n rol. De bodem besmeer je met wat zongedroogde tomatenspread. Die je snel in een keukenmachine maakt door zongedroogde tomaatjes samen met wat tomatenpuree fijn te hakken. Daarop leg je de gegrilde aubergines. Het deeg vouw je er rommelig omheen. Bestrijk de randjes met een los geklopt ei. Zo gaat je galette mooi glanzen en dan kan hij de oven in! Voor het serveren bestrooi je de galette met verse munt en organo, wat verkruimelde feta en een klein beetje honing! En klaar ben je!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr aubergine (ongeveer 2 st.)
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 rol hartig taartdeeg
- 100 gr feta
- 1 losgeklopt ei
- 1 el honing
- 2 tl oregano
- 5 gr verse oregano
- 5 gr verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Meng in een kommetje 3 el olijfolie, zout en peper met elkaar. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken met de olie (beide kanten). Verwarm je grillpan, zodat hij goed heet is. Leg de plakken in de pan, naast elkaar en grill ze totdat ze streepjes krijgen. Bestrooi met gedroogde oregano.
Doe de zongedroogde tomaatjes samen met de tomatenpuree in een keukenmachine en hak ze fijn tot er een smeersel ontstaat.
Leg het hartige taartdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het middengedeelte. Houd 2 cm vanaf de rand vrij. Besmeer de bodem met het zongedroogde tomatensmeersel. Houd hierbij de rand vrij. Leg de gegrilde aubergines op het tomatensmeersel en vouw dan de 2 cm rand naar binnen. Dit mag je dus lekker slordig doen. Bestrijk de omgeslagen rand met het losgeklopte ei.
Zet de aubergine galette in de oven en bak 25 minuten tot dat de korst mooi goudbruin kleurt.
Besprenkel met de honing. En bestrooi met de verkruimelde feta en verse kruidenblaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in