fbpx
Menu

One pot: Gamba pan

Yes ik heb weer een lekker one pot recept voor jullie. Deze gamba pan maak je gewoon in één pan. Lekker makkelijk en weinig afwas. Maar wel een verpletterend resultaat. Fijn! Ik heb dit idee niet zelf bedacht. Het staat op de kaart bij Table 24, een leuke hotspot in Haarlem. Uiteraard geef ik er wel mijn eigen twist aan. Ik maakte er een licht pittige versie van, met knoflook, rode peper en citroen. Lekker! Ook leuk om te serveren als je een etentje geeft, broodje erbij, salade erbij en je bent helemaal klaar.

Ik heb er voor gekozen om de gamba’s deels in de schil te laten. Ik vind het namelijk zelf leuk als je aan tafel nog wat voor je eten moet doen. De gamba’s zijn uiteraard wel schoongemaakt (het darmkanaal en de kop zijn verwijderd). Maar ze hebben nog wel een schil. Als je dit een gedoe vindt, kan je uiteraard ook gepelde gamba’s kopen. Ik koop ze altijd bij Bart’s Fishtales verse vis op ijs (mijn AH heeft dit). Superhandig, want zo heb ik altijd verse vis en schaaldieren binnen handbereik.

Is dit nou een favorietje? Sla hem dan op in je persoonlijke profiel. Dit kan in onze gratis App (heb jij hem al gedownload?) of via de website. Handig, want zo heb je al je favo recepten bij elkaar en hoef je niet meer te zoeken op de blog. Ook kan je zelf online weekmenu’s samenstellen. Hoef je daar ook niet meer over na te denken.

gamba pan gamba pan

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr gamba’s
1 ui
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
250 ml room
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak de gamba’s schoon of vraag je visboer. In dit filmpje leg ik je uit hoe je garnalen pelt.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.

Voeg de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit iets inkoken. Als je gamba’s mooi roze van kleur zijn, zijn ze klaar.

Breng de gamba pan op smaak met peper en zout.

Garneer de garnalen met in ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.

Serveer de gamba pan met brood. Pasta of aardappeltjes kan natuurlijk ook.

gamba pangamba pan gamba pan

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Michelle
    17 oktober 2018 om 22:04

    Ah die Gamba pan van dat restaurant is zo lekker! Ik ben benieuwd naar deze versie, maar ook naar hun recept. Heb je daar ook tips voor? Volgens mij is dat niet met room...

    Beantwoorden
  • Kiek Rogaar
    28 mei 2018 om 21:50

    Dit kan ik waarschijnlijk niet van te voren maken en het heel even opwarmen als we aan tafel gaan??

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2018 om 17:11

    Kan wel hoor. Maar garnalen zijn zo snel klaar dus als het lukt zou ik gewoon alles in een keer maken, is toch net even lekkerder.

    Beantwoorden
  • Maxime
    15 april 2018 om 01:28

    Dit was heerlijk!

    Beantwoorden
  • Amandaz31
    12 oktober 2017 om 06:07

    Dit is absoluut een blijvertje!!!

    Beantwoorden
  • Judith Leendertse
    7 september 2017 om 21:49

    Het smaakte geweldig! wel medemogelijk gemaakt met een scheut witte wijn een topper

    Beantwoorden
  • Annika
    8 september 2017 om 12:33

    Wat goed om te horen :)

    Beantwoorden
  • Lia Heijster
    28 juni 2017 om 13:08

    Dit is mijn favoriete recebt geworden, heb het nu al 3 keer gemaakt en vanavond weer zo lekker!

    Beantwoorden
  • Lia Heijster
    28 juni 2017 om 13:13

    Ps. Ik doe er wel een hele lombok in

    Beantwoorden
  • Stephanie
    27 juni 2017 om 18:59

    Vanavond gemaakt, maar wel verhoudingen op 2 personen en cocktailgarnalen gebruikt, dus alleen nog met klein staartje. Vond ze n beetje taai smaken. De smaken waren er denk ik niet goed ingetrokken, wat kan ik daaraan doen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 juni 2017 om 11:32

    Cocktailgarnalen zijn eigenlijk ook niet bedoeld om te wokken. Die zijn al gegaard toch? Daar kom de taaie smaak van dan.

    Beantwoorden
  • Sonja711
    3 juni 2017 om 08:22

    Gisteren gemaakt, heeeeeeerlijk!!! Zeker voor herhaling vatbaar!👍🏻😋😋

    Beantwoorden
  • Annika
    6 juni 2017 om 11:12

    Goed om te horen :)

    Beantwoorden
  • Laura
    30 mei 2017 om 17:23

    Dat ziet er heerlijk uit! Zou je de room ook eventueel kunnen vervangen door kokosmelk? (PS. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!) Gr. Laura

    Beantwoorden
  • Annika
    31 mei 2017 om 11:38

    Ja dat kan denk ik wel hoor! En thanks :)

    Beantwoorden
  • jonna@burgertrutjes
    30 mei 2017 om 09:26

    Oh dit ziet er zalig uit! En lekker makkelijk, dit ga ik onthouden :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen