chocolade-boekweit-granola-12

One bowl: Chocolade boekweit granola

Ik maakte deze chocolade boekweit granola speciaal voor Maurits. Ik ken geen grotere chocolade lover dan hem. En het is toch fijn als je dan je dag goed kunt beginnen met chocola. Instant geluk! Je hebt er enkel een kom voor nodig (en een bakplaat om de granola op te roosteren) dus weinig afwas gegarandeerd. Yes!

Deze boekweitgranola is niet helemaal glutenvrij. Ik voeg voor wat extra body speltvlokken toe. Die vond ik bij een molen in de buurt. Je zou de speltvlokken ook kunnen vervangen door boekweitvlokken (is wel glutenvrij) of havermout. De basis is dus boekweit, de korrels. Normaal gebruik ik ze in een salade maar ik kreeg van Francesca een tip dat je ze ook heel goed kunt roosteren. En toen dacht ik he, als dat kan, dan maak ik er gewoon granola van. Ik heb de granola gezoet met maple syrup, je zou dit ook kunnen vervangen voor honing of agavesiroop. Net wat je in huis hebt.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Is het een favorietje? Sla hem dan op je je persoonlijk profiel. Een profiel aanmaken kan hier. Via Facebook (of met je emailadres) maak je heel snel een account aan en dan kan je al je favo recepten bewaren. Of toevoegen aan je weekmenu. Handig toch?

chocolade-boekweit-granola chocolade-boekweit-granola chocolade-boekweit-granola

Ingrediënten voor 1 flinke kom
100 gr boekweitkorrels
100 gr speltvlokken (of boekweitvlokken of havermout)*
60 gr gehakte hazelnoten
30 gr kokosvlokken
1,5 el cacao
3 el maple syrup
2 el gesmolten kokosolie
1 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de kokosvlokken in een kom en hussel het goed door elkaar.

Verdeel de boekweit granola over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de chocolade granola in 15 minuten goudbruin. Roer het tussentijds even door elkaar.

Laat de granola afkoelen en voeg nu de kokosvlokken toe. Meng nogmaals kort.

Je kunt de boekweit granola ongeveer 2 weken bewaren in een schone pot.

*speltvlokken zijn niet glutenvrij, maar boekweitvlokken of speciale glutenvrije havermout wel.

chocolade-boekweit-granolachocolade-boekweit-granolachocolade-boekweit-granola-13

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

 

Easy: Tortilla's met kip en komkommer pickles
Mijn foodieminds op één dag
Bewaar
5 Comments
 • Felice Debloudts

  14 oktober 2017 at 18:59 Beantwoorden

  net gemaakt, beetje à l’improviste… SUPERRRRRRR LEKKER. Zelfs mijn man die ni echt van natuurlijke producten houdt als ‘t op zijn muesli aankomt, is er verlekkerd op. Tienerdochter loves it, no doubt. Nu nog mijn blonde kleine stoot van 5 jaar overtuigen… Superleuke website BTW. grtz van België xxx

 • Jennifer

  2 mei 2017 at 15:35 Beantwoorden

  Mmm, wat lekkeeer!

 • Joyce - LemonyLifeNL

  2 mei 2017 at 13:18 Beantwoorden

  Oh dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben ook echt dol op chocola.

 • Anne

  2 mei 2017 at 11:20 Beantwoorden

  Top recept, bedankt!

 • Marlotte

  2 mei 2017 at 07:50 Beantwoorden

  Mmm, dit ziet er heerlijk uit! Mooi servies ook 🙂

Plaats een reactie