Menu

Weekendbites: Blini’s met gerookte zalm

Yum, deze blini’s met gerookte zalm zijn het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Lekker fris en licht! Het recept voor blini’s komt oorspronkelijk uit Rusland. Daar besmeren ze de blini’s vaak met boter. Maar het leek mij lekker om ze met gerookte zalm en zure room te beleggen. Blini’s zijn wat mij betreft het ultieme partyfood! Het ziet er feestelijk uit en je kan ze zo uit de hand eten. Je kunt natuurlijk ook meerdere variaties op tafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan blini’s met geitenkaas, of beleg ze met gerookte forel.

Blini’s lijken eigenlijk een beetje op grote poffertjes, vind je ook niet? Het ziet er meteen gezellig uit. Zo’n bord vol met blini’s met gerookte zalm. Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete borrelhapje is. Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk.

Blini's met zalm

ingrediënten zalm

Ingrediënten voor 24 st. 
75 gr boekweitmeel
100 gr speltbloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
200 ml melk
Snuf zout
400 gr gerookte zalm
125 ml zure room
Dille
Peper en zout

Zo maak je het
Meng de boekweitmeel, de speltbloem, bakpoeder, eieren, melk en een snuf zout tot een dik pannenkoekenbeslag.

Leg met een lepel rondjes beslag ter grootte van een groot poffertje in een koekenpan. Bak aan weerszijden goudbruin.

Snijd de gerookte zalm in repen. Beleg de blini’s met een plakje zalm, een theelepel zure room, een takje dille en breng het op smaak met peper en zout.

Serveer meteen.

Blini's met zalm

Blini's met zalm

Blini's met zalm

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Pauline
    13 februari 2018 om 12:01

    Zou ik niet doen. Ik denk niet dat het er lekkerder op wordt.

  • Tir
    12 februari 2018 om 22:30

    Kunnen deze ook in de vriezer?

  • Annika
    11 mei 2017 om 12:10

    Thanks! :)

  • Shannon
    9 mei 2017 om 12:44

    Heerlijk! Als een echte zalm liefhebber is dit een super recept en het ziet er ook nog eens leuk uit, top dus!

  • Veerle
    8 mei 2017 om 18:29

    Super lekker! Mijn favo borrelhapjes zijn denk ik dadels met geitenkaas, een plukbrood met kaas en pesto, en groentechips vind ik ook erg lekker.

  • Nicole
    5 mei 2017 om 11:16

    Yum, dit klinkt heerlijk!

  • Laura | LvanR
    5 mei 2017 om 10:32

    Ziet er lekker en gezellig uit zeg!

  • Joyce - LemonyLifeNL
    5 mei 2017 om 09:57

    Hmm ik heb dit laatst voor het eerst op en het is echt heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.