fbpx
Menu

One bowl Bananencake met blauwe bessen

Ik heb weer eens een variatie op mijn famous bananencake bedacht. Deze keer voegde ik blauwe bessen toe en dat geeft een lekkere frisse touch aan de cake. In 2013 ontwikkelde ik het recept voor bananabread voor het Voedselzandloper kookboek. Ik wilde een glutenvrij tussendoortje bedenken zonder toevoeging van suiker. Sindsdien is hij echt beroemd geworden. Ik zie hem iedere week nog voorbij komen op Instagram, je kunt mijn versie kopen bij Ah to Go en er is een cadeauverpakking van Pauline’s Bananabread te koop bij diverse delicatessenwinkels. Ja echt een rising star!

Dat komt natuurlijk enerzijds omdat het lekker en gezond is en anderzijds omdat het super makkelijk om te maken is. Je hebt voor deze bananencake slechts 1 kom nodig. Je zou het eventueel ook in de blender kunnen maken. Dan ben je helemaal snel klaar.  Zelf was ik stiekem alweer een beetje uitgekeken op het bananabread (iets te vaak gegeten denk ik), maar deze variatie met blauwe bessen weet ik enorm te waarderen. Het smaakt toch weer heel anders dan de plain versie. Dat is ook het leuke van koken en bakken, als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kan je volop variëren. Voeg bijv. ook eens noten en chocolade toe, of maak hem lekker guilty met stukjes karamel en pecannoten. Ook in de basis kan je variëren, vervang eens (een deel van) het amandelmeel door speltbloem. Daar wordt de structuur steviger van. Ik ben benieuwd wat je van deze versie vindt. Ik hoop dat het net zo’n hit wordt als mijn eerste versie.

bananencake met blauwe bessen-8 bananencake met blauwe bessen-8 bananencake met blauwe bessen-8

Ingrediënten voor 1 cake
4 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
4 eieren
4 Medjoul dadels
200 gr amandelmeel
2 tl bakpoeder
125 gr blauwe bessen
30 gr kokosflakes
1 tl kaneel
Snuf zout

Materialen
Bakvorm van 23 x 23 cm of een cakevorm van 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Verwijder de pitten uit de dadels.

Pureer de dadels met de bananen en de eieren glad in een kom. Dit gaat het makkelijkste met de staafmixer. Maar je kan ook alles in de blender fijn malen.

Spatel het amandelmeel, met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Spatel de blauwe bessen en de kokosfakes door het beslag,

Vet een bakvorm (23 x 23 cm) in met wat bakspray. Giet het beslag in de vorm.

Bak de bananencake in ongeveer 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Je kunt de bananencake ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.

bananencake met blauwe bessen-8 bananencake met blauwe bessen-8

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Deborah
    15 juni 2019 om 20:23

    Hoi Pauline, Ik heb je cake gemaakt super lekker!!! De cake had ik mee naar werk genomen en iedereen heeft ervan gesmuld.

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 juni 2019 om 10:59

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Lisette
    11 januari 2019 om 15:09

    Wat gebeurd er als je bakpoeder weg laat

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:25

    Dan krijg je een compactere cake. Het bakpoeder zorgt voor rijzen.

    Beantwoorden
  • anna vlassov
    25 april 2018 om 13:09

    Lekker Recept! Is het ook mogelijk om haver en boekweit meel te mixen? Of zorgt dit niet voor een lekkere smaak?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 april 2018 om 12:12

    Ik heb deze combi niet geprobeerd dus ik durf dat niet zo te zeggen. Ik gok dat het een hele stevige cake gaat worden.

    Beantwoorden
  • Marieke
    18 maart 2018 om 16:23

    Gebruik je verse blauwe bessen of kun je ook ingevroren bessen gebruiken?

    Beantwoorden
  • Annika
    19 maart 2018 om 10:36

    Kan allebei :)

    Beantwoorden
  • Melissa
    5 januari 2018 om 16:26

    Kun je dit ook invriezen? En hoelang is het dan ongeveer houdbaar?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 januari 2018 om 15:56

    Yes dat kan! Je kunt het ongeveer een maand bewaren in de vriezer.

    Beantwoorden
  • Tanja
    4 september 2017 om 16:46

    Half amandel- en speltmeel gedaan en iets meer blauwe bessen. Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Kate
    26 mei 2017 om 09:49

    Gisteren gemaakt! Heerlijk luchtig/smeuig door het amandelmeel. Ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  • Ellen Kurvers
    23 mei 2017 om 10:21

    Ik mis het bakpoeder bij de stappen ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:24

    Oeps, heb het even toegevoegd :)

    Beantwoorden
  • Isa
    23 mei 2017 om 07:46

    Zou je ook (glutenvrij) havermeel gebruiken in plaats van amandelmeel? Of wordt de cake dan heel anders van textuur?

    Beantwoorden
  • Lynet Kleverkamp
    23 mei 2017 om 08:23

    Ik ben ook benieuwd of ik havermeel kan gebruiken, vind amandelmeel vaak wat te 'nat' en bovendien calorierijker

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:25

    Dat kan wel. De structuur wordt dan alleen anders. Veel steviger. Je zou ook half half kunnen doen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:26

    Dat kan wel. De structuur wordt dan alleen anders. Veel steviger. Je zou ook half half kunnen doen.

    Beantwoorden
  • Claudia89
    23 mei 2017 om 07:04

    Ga dit recept zeker proberen! =) Kunnen de dadels evt nog vervangen worden door een ander ingrediënt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:26

    De dadels zorgen voor extra zoetheid. Je kan dit vervangen door honing of agavesiroop.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen