aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

We hebben allemaal wel eens de bekende kwarktaart uit een pakje gegeten toch? Maar zelf kwarktaart maken zonder pakje is dus echt heel makkelijk. Er komt geen oven aan te pas. Net zo makkelijk als een pakje open trekken en mixen met water. Echt waar! En het is gewoon duizend keer lekkerder. Deze kwarktaart met aardbeien is is lekker licht. Ik gebruik geen slagroom en hij is enkel gezoet met aardbeien en een beetje agave. De bodem bestaat uit cashewnoten en dadels. Heel lekker. Gebruik alleen aardbeien uit het seizoen, dan zijn ze extra zoet en daar wordt dit taartje extra lekker van. PS deze versie met citroen is ook echt heel lekker.

ingrediënten frambozen
aardbeien kwarktaart

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 500 gr kwark
  • 200 gr roomkaas
  • 20 gr gelatine
  • 2 el agavesiroop (of suiker)
  • 500 gr aardbeien (+ extra om te garneren)
  • 125 gr cashewnoten
  • 150 gr dadels

Materialen

  • Springvorm 20 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de gelatine weken in koud water.

  2. Verwijder de pitten van de dadels en maal ze samen met de cashewnoten in een keukenmachine tot een grove massa. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in met een bakspray. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk dit iets aan met een lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

  3. Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de puree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.

  4. Klop de roomkaas en de agavesiroop los met een spatel. Het moet zalvig worden. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel agave toe. Spatel de kwark er doorheen. Spatel tot slot afgekoelde aardbeienpuree er ook doorheen. In plaats van agavesiroop kan je ook suiker gebruiken.

  5. Giet de vulling op de taartbodem. Laat de aardbeien kwarktaart minimaal 4 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast. Garneer de kwarktaart met verse aardbeien.

aardbeien kwarktaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in