fbpx
Menu

Aardbeien kwarktaart voor Moederdag

Yes vandaag deel ik het recept voor aardbeien kwarktaart uit ons nieuwste boek Feel Good Food (leuke moederdagtip). En dat doe ik met een speciale reden. Het is binnenkort moederdag. Extra belangrijk om je lieve mama nu extra in het zonnetje te zetten. Ik moet zeggen dat ik mijn moeder (of eigenlijk ouders) heel vaak verwen met lekkers. Op kookdagen koken Annika en ik vaak zo’n 8 recepten en dat is veel te veel voor ons alleen om op te eten. Gelukkig zijn mijn ouders altijd bereid als proefpanel. Helemaal als het om zoete lekkernijen gaat. Mijn vader moet soms nog een beetje wennen aan mijn creaties, hij vraagt altijd: “wat is dit”, maar mijn moeder vindt alles lekker en wil ook alles wel proeven. Dus je kunt wel raden van wie ik dat heb.

Feel Good Food staat boordevol verantwoorde en lichte recepten. Maar omdat wij ook in verplicht zondigen geloven, krijg je een lekkere dikke reep cadeau.  Vroeger was aardbeien kwarktaart mijn lievelings. Yes, zelfs die uit een pakje. Dat gebruik ik tegenwoordig niet meer. Want zelf kwarktaart maken is supermakkelijk. Er komt geen oven aan te pas. Deze is lekker licht. Ik gebruik geen slagroom en hij is enkel gezoet met aardbeien en een beetje agave. Gebruik alleen aardbeien uit het seizoen, dan zijn ze extra zoet en daar wordt dit taartje extra lekker van.

aardbeien kwarktaartingrediënten aardbeien

Ingredienten voor 8 – 10 personen
500 gr kwark
200 gr naturel roomkaas
20 gr gelatine
2 el agavesiroop (of meer naar wens)
500 gr aardbeien + extra om te garneren
125 gr cashewnoten
150 gr dadels

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Verwijder de pitten van de dadels en maal ze samen met de cashewnoten in een keukenmachine tot een grove massa. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in met een bakspray. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk dit iets aan met een lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de puree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.

Klop de roomkaas en de agavesiroop los met een spatel. Het moet zalvig worden. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel agave toe. Spatel de kwark er doorheen. Spatel tot slot afgekoelde aardbeienpuree er ook doorheen. In plaats van agavesiroop kan je ook honing gebruiken.

Giet de vulling op de taartbodem.

Laat de aardbeien kwarktaart minimaal 4 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Garneer de kwarktaart met verse aardbeien.

aardbeien kwarktaart

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

29 reacties

  • Anita
    13 augustus 2017 om 21:20

    Super lekker! Alleen bleef de bodem bij mij wel wat (te) vochtig. Tips??

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 augustus 2017 om 13:56

    Het is een sticky bodem, dat komt door de dadels. Het is dus niet te vergelijken met een koekjesbodem. Je zou de volgende keer iets meer nootje kunnen toevoegen.

    Beantwoorden
  • Cem
    3 juli 2017 om 18:48

    Hallo Pauline, Aanstaande vrijdag ben ik jarig en wil de taart nog een keer maken. Maar dan liever niet een dag van tevoren stressen. Dus mijn vraag…. Kan ik de taart ook een paar dagen eerder maken en invriezen. De dag zelf uit de vriezer ontdooien in de koelkast? Graag je reactie

    Beantwoorden
  • Cem
    3 juli 2017 om 18:47

    Hallo Pauline, Aanstaande vrijdag ben ik jarig en wil de taart nog een keer maken. Maar dan liever niet een dag van tevoren stressen. Dus mijn vraag.... Kan ik de taart ook een paar dagen eerder maken en invriezen. De dag zelf uit de vriezer ontdooien in de koelkast? Graag je reactie.

    Beantwoorden
  • Annika
    4 juli 2017 om 11:35

    Ja hoor, dat kan. Een kwarktaart kun je heel goed invriezen. Verpak de kwarktaart luchtdicht in een plastic zak en vries de kwarktaart in zonder garnering. Laat hem ontdooien in de koelkast, ongeveer 12 tot 24 uur.

    Beantwoorden
  • Cem
    4 juli 2017 om 15:12

    Hallo annika, dankjewel voor je reactie. Maar kan het ook als ik Ağar Ağar gebruik ipv gelatine. Daar hoor ik nl verschillende verhalen over.

    Beantwoorden
  • Cemile
    11 mei 2017 om 16:18

    Zijn het ongebrande rauwe cashewnoten. Of gebakken (on)gezouten?

    Beantwoorden
  • Annika
    12 mei 2017 om 09:58

    Gebakken ongezouten :)

    Beantwoorden
  • Patricia Reijkers
    9 mei 2017 om 07:07

    Klinkt heerlijk, ga hem uitproberen voor moederdag. Heb alleen even een vraagje over de kwark. Gebruik je volle kwark?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 mei 2017 om 09:36

    Yes, maar je kan ook halfvolle of magere kwark gebruiken. Volle kwark is wat romiger en lekkerder :)

    Beantwoorden
  • Britt
    7 mei 2017 om 21:20

    Door mijn notenallergie kan ik geen cashewnoten eten, kunnen deze ook vervangen worden door iets anders? Het lijkt me een heerlijk recept wel!

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:31

    Je kan ook een koekjesbodem maken van geplette koekjes met roomboter. Stiekem nog lekkerder.

    Beantwoorden
  • Nienke
    7 mei 2017 om 20:59

    Hoi Pauline , Gebruikte jij hier voor roomkaas zoals monchou of meer het idee van philidelfia Liefs Nienke

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:31

    Deze is van Philadelphia naturel.

    Beantwoorden
  • Nienke
    8 mei 2017 om 22:57

    Oké Dankje en waar gaat de voorkeur naar toe volle kwark of mager mild of Frans

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 mei 2017 om 09:36

    Volle is het romigst en dus het lekkerst :)

    Beantwoorden
  • Joyce - LemonyLifeNL
    7 mei 2017 om 20:38

    Kwarktaart maken stond al in de planning binnenkort. Ik ga dit recept eens in gedachten houden!

    Beantwoorden
  • cem
    7 mei 2017 om 16:00

    Nog een ander vraagje... de cashewnoten zijn die rauw en moeten die vooraf worden geweekt in lauw water?

    Beantwoorden
  • cem
    7 mei 2017 om 15:59

    Hoi Pauline, Klink lekker .. ik ga het uitproberen. Kan ik gelatine vervangen door iets anders? En zou het een idee zijn vanille extract te gebruiken in de kwark .. of zou de combinatie met aardbeien niet matchen? Graag je reactie aub. Groetjes, Cem

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:33

    Je kan de gelatine vervangen door Agar Agar. Vanille toevoegen is zeker een optie. En de cashewnoten hoef je niet te weken.

    Beantwoorden
  • Karen
    11 mei 2018 om 13:18

    Hoi Pauline, Ik had precies dezelfde vraag. Ik heb de Agar Agar al in huis maar dit is in poedervorm. Hoeveel moet ik hiervan gebruiken in dit gerecht? Ik ga hem morgen maken

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:14

    Ik weet niet uit mijn hoofd wat de verhoudingen zijn van agar agar In dit recept heb je ongeveer een liter vloeistof dus volgens google heb je dan 5 a 6 gr agar agar nodig.

    Beantwoorden
  • Amanda
    7 mei 2017 om 15:20

    Kan ik ook skyr gebruiken ipv kwark? Engelsen weten namelijk niet wat kwark is... 😌

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:33

    Yes dat kan ook. Of Griekse yoghurt.

    Beantwoorden
  • Dorien
    7 mei 2017 om 12:17

    Ziet er heel mooi uit! Ik ben alleen niet zo'n fan van gelatine, maar waarschijnlijk lukt het ook wel met agar agar. :)

    Beantwoorden
  • Ria
    7 mei 2017 om 11:07

    Wat een heerlijk recept ga zeker maken

    Beantwoorden
  • Nicole
    7 mei 2017 om 10:09

    Kwarktaart is altijd goed ;) En wat een goed idee voor de bodem, is weer eens wat anders dan een koekjesbodem ;)

    Beantwoorden
  • Marlies Wardenier
    7 mei 2017 om 09:27

    Hi Pauline, Heb je ook een alternatief voor de cashewnoten? Ik heb een notenallergie. Het recept klinkt wel erg lekker! Groet, Marlies

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:34

    Je kunt een koekjesbodem maken van geplette koekjes met roomboter :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen