quinoa-met-geroosterde-venkel

Fresh & Easy: Quinoa met geroosterde venkel en wortel

Ik neem altijd random groente mee uit de supermarkt. Op die manier daag ik mijzelf uit in de keuken. Venkel is niet iets wat wekelijks in mijn mandje gaat. Maar deze keer wel, want ik wilde iets met geroosterde venkel doen. Wat precies, dat wist ik op het boodschap moment nog niet. De ideeën komen later wel. Venkel is heerlijk fris, anijs-achtig van smaak. Je kunt het heel goed rauw eten. Extra lekker in een salade met sinaasappel bijvoorbeeld. Maar ook geroosterd met wortel is het een fijne combinatie. Dat frisse en zoete gaat heel goed samen.

Het fijne van dit gerecht is dat het lekker licht en gezond is, maar je er wel dat warme behaaglijke gevoel van krijgt. En als je wat overhoudt, kan je dit de volgende dag prima meenemen naar je werk. Want ook koud is dit recept lekker. Je zou er ook nog wat feta over kunnen verkruimelen. Dat was eigenlijk de bedoeling, maar stiekem was ik dat vergeten. Niet zo handig, maar dat gebeurt hier dus ook wel eens. Maar ook zonder feta is hij heerlijk.

quinoa-met-geroosterde-venkelquinoa-met-geroosterde-venkel

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr quinoa
2 st. venkel
500 gr (gekleurde) wortelen
2 uien
2 teentjes knoflook
30 gr pistachenoten
Handje peterselie
Sap van een halve sinaasappel
1 tl komijn
1 tl chilipoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de venkel en snijd deze in repen. Verwijder het hart van de venkel, deze is vrij hard en niet zo lekker.

Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukken.

Pel de uien en snijd ze in parten. Verdeel alle groente over een ovenschaal.

Hak de knoflook fijn. Meng dit met 4 el olijfolie, het sap van een halve sinaasappel en de specerijen. Breng de dressing op smaak met wat zout.

Giet de driekwart van de dressing over de groente en hussel het door elkaar. Rooster de groente in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Kook in de tussentijd de quinoa zoals, op de verpakking vermeld staat. Giet af en breng het op smaak met de rest van de dressing en en wat extra peper en zout.

Verdeel de geroosterde venkel en wortel over de quinoa.

Hak de pistachenootjes en de peterselie grof en verdeel dit over de geroosterde groente.

Serveer meteen. Of bewaar het tot gebruik in de koelkast. Je kunt deze salade ook koud eten.

quinoa-met-geroosterde-venkel quinoa-met-geroosterde-venkel

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Review Reishonger
One pot: Gnocchi met citroensaus en spinazie
Bewaar
5 Comments
  • Laidila

    5 mei 2017 at 16:05 Beantwoorden

    Heerlijk en op dag 2 nog lekkerder. Bestrooid met peterselie, pistache en feta ziet het er nog aantrekkelijker uit.
    Dag 1 met kippetje erbij ook smakelijke combi.

  • Finette

    20 april 2017 at 21:18 Beantwoorden

    Hi Pauline, vandaag hebben wij dit recept gegeten en we vonden het heerlijk! Zelfs mijn man was enthousiast, en hij is altijd heel,kritisch 😉 Ik bleek alleen komijnzaad in huis te hebben (geen komijnpoeder), en heb er toen voor gekozen om een theelepel massala kruiden erbij te doen (daar zit ook komijn in) in plaats van de komijnzaad.
    Ik ga zeker ook je andere recepten uitproberen! Groetjes Finette

  • Ellie

    19 april 2017 at 06:50 Beantwoorden

    Hoi Pauline,
    Ga dit snel eens maken maar is het sap van een citroen of sinasappel?

    • Annika

      19 april 2017 at 13:18 Beantwoorden

      Van een sinaasappel. Ik pas het even aan 😉

Plaats een reactie