fbpx
Menu

Veggie pizza met courgette en burrata

We love pizza! Dit keer maken we een veggie pizza met courgette en burrata. Zo lekker en fijn voor de afwisseling. Pizza is toch wel een van mijn favoriete maaltijden. Ik ben ook dol op een pizza prosciutto. Maar deze vega pizza met lekkere groenten en heerlijke burrata kan ik ook zeker waarderen. Het voordeel van deze pizza is dat hij wat lichter en frisser is. Ook lekker om als lunch te eten bijvoorbeeld. En burrata is hemels. Dit romige, zachte kaasje uit Italië lust ik iedere dag wel. Naast de courgette beleggen we de pizza met artisjokken en rucola, yum!

Heb je wel eens een pizza zonder tomatensaus gegeten? En wat is jouw favoriete pizza? Naast het feit dat ik pizza heel erg lekker vind, vind ik het ook leuk om zelf pizza’s te maken. Nu nog in de oven, maar straks ook zeker weer op de barbecue. Je kunt het jezelf natuurlijk makkelijk maken door kant-en-klaar pizzadeeg te kopen. Het fijne aan zelf pizza maken is dat je zelf bepaalt waarmee je, je pizza belegd. Dit keer koos ik dus voor lekker veel groenten en is het een vegetarische pizza met courgette en burrata geworden. Wat zijn jouw favoriete toppings?

Veggie pizza met courgette en burrata

Ingrediënten voor 2 pizza’s
350 gr bloem
250 ml lauwwarm water
5 gr gist
7 gr zout
Scheutje olijfolie
2 el mascarpone
1 el groene pesto
0,5 courgette
75 gr artisjokken uit een pot
100 gr burrata
30 gr rucola
Handje verse basilicum

Zo maak je het
Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van je oven, met onder en bovenwarmte. Bij mij is dit 250 graden. Heb je geen pizzasteen, dan kan je deze pizza uiteraard op de bakplaat bakken.

Ik heb het deeg gemaakt in mijn keukenmachine. (Of kies kant-en-klaar pizzadeeg) Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar en voeg een deel van het water toe. De gist en het zout mogen elkaar van tevoren niet aanraken, bij het vermengen gebeurt dit uiteraard wel.

Laat de mixer draaien met de deeghaak op de laagste stand. Als het deeg te droog is voeg je nog wat extra water toe. Voeg op het laatst een klein scheutje olijfolie toe.

Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt, die los laat van de zijkanten. Het mag best nog een beetje plakkerig aanvoelen.

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.

Verdeel het deeg in twee helften en maak hier bolletjes van. Laat deze ongeveer een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.

Meng in de tussentijd de mascarpone met de pesto.

Rol de bolletjes deeg uit tot pizza’s en smeer de pizza’s in met het pestomengsel.

Snijd met een mandoline dunne linten van de courgette. Verdeel de courgette over de pizza.

Breng de pizza’s op smaak met peper en zout en beleg ze met de artisjokken.

Bak de pizza’s in 7 minuten af in de oven op een temperatuur van 250 graden Celsius.

Garneer de veggie pizza’s met de burrata, rucola en wat verse basilicum.

Veggie pizza met courgette en burrata

Veggie pizza met courgette en burrata

Veggie pizza met courgette en burrata

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:49

    Dat kan niet zomaar op 1 op 1. Is dus echt een kwestie van proberen.

  • Daisy
    17 mei 2019 om 19:35

    Hallo! Ik heb een vraagje. Kan ik bij dit recept de bloem vervangen voor amandelmeel?

  • Caroline Constandt
    21 februari 2018 om 20:57

    Al heel lang wilden we zelf s pizza maken. Dit was de ideale try out én meteen een schot in de roos!

  • Annika
    14 februari 2018 om 12:37

    Ja klopt, dat is een hele zachte mozzarella. Superlekker!

  • lebon58
    13 februari 2018 om 13:13

    vergeef mij mijn domheid maar wat is burrata, Kaas?

  • Annika
    8 augustus 2017 om 13:21

    Ja dat kan, maar de bodem krijgt dan wel een andere structuur. Het wordt minder luchtig.

  • AEG2017
    6 augustus 2017 om 19:13

    hoi, mooie plek om allerlei mooie en lekkere dingetjes te maken ))...ik kan niet tegen tarwemeel..is het ook te doen om een pizza van speltmeel te maken?

  • Annika
    25 april 2017 om 10:19

    Yum!

  • Monique | personal foodblog
    22 april 2017 om 14:30

    Dit ziet er echt lekker uit! Ik maak ook wel eens pizza met een laagje creme fraiche inplaats van tomatensaus, ook erg lekker!

  • Daniëlle
    22 april 2017 om 08:24

    Heerlijk! Wij proberen steeds vaker ook de pizza zonder vlees te maken en dit lijkt mij weer een heerlijke variant. Snel maar eens proberen!

  • [email protected]
    22 april 2017 om 06:50

    Er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza! lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.