Pizza met courgette en burrata
Dit keer maken we een pizza met courgette en burrata. Zo lekker en fijn voor de afwisseling. Pizza is toch wel een van onze favoriete maaltijden. Het voordeel van deze vegetarische courgette pizza is dat hij wat lichter en frisser is. Ook lekker om als lunch te eten bijvoorbeeld. En de burrata topping? Die is hemels! Dit romige, zachte kaasje uit Italie lusten we iedere dag wel. De pizza met courgette maken we af met artisjokken en rucola. Buon appetito!
Pizza zonder tomatensaus
Dit recept is voor een pizza zonder tomatensaus. Weer eens wat anders! In plaats van tomatensaus gebruiken we een mascarpone-pesto mengsel als basis voor deze pizza met courgette. Een superlekkere twist en samen met de courgette en artisjok ontzettend smaakvol. Toch liever een traditionele pizza? Bekijk onze pizza recepten voor nog meer inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 pizza's
- 350 gr bloem
- 250 ml lauwwarm water
- 5 gr gist
- 7 gr zout
- Scheutje olijfolie
- 2 el mascarpone
- 1 el groene pesto
- 0,5 courgette
- 75 gr artisjokken (uit pot)
- 100 gr burrata
- 30 gr rucola
- Handje verse basilicum
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van je oven, met onder en bovenwarmte. Bij mij is dit 250 graden. Heb je geen pizzasteen, dan kan je deze pizza uiteraard op de bakplaat bakken.
Ik heb het deeg gemaakt in mijn keukenmachine. (Of kies kant-en-klaar pizzadeeg) Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar en voeg een deel van het water toe. De gist en het zout mogen elkaar van tevoren niet aanraken, bij het vermengen gebeurt dit uiteraard wel.
Laat de mixer draaien met de deeghaak op de laagste stand. Als het deeg te droog is voeg je nog wat extra water toe. Voeg op het laatst een klein scheutje olijfolie toe.
Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt, die los laat van de zijkanten. Het mag best nog een beetje plakkerig aanvoelen.
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in twee helften en maak hier bolletjes van. Laat deze ongeveer een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.
Meng in de tussentijd de mascarpone met de pesto.
Rol de bolletjes deeg uit tot pizza’s en smeer de pizza’s in met het pestomengsel.
Snijd met een mandoline dunne linten van de courgette. Verdeel de courgette over de pizza.
Breng de pizza’s op smaak met peper en zout en beleg ze met de artisjokken.
Bak de pizza’s in 7 minuten af in de oven op een temperatuur van 250 graden Celsius.
Garneer de vegetarische pizza’s met de burrata, rucola en wat verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in