fbpx
Menu

Patatas bravas van zoete aardappel

We hebben patatas bravas van zoete aardappel gemaakt. Iedereen die wel eens in Spanje is geweest, kent waarschijnlijk wel de beroemde patatas bravas. De (meestal) gefrituurde aardappeltjes met een lekker pittig sausje erbij. Ze zijn op bijna iedere tapaskaart wel te vinden. Wij zijn dol op patatas bravas en het leek ons leuk om dit zelf een keer te maken. Alleen geven wij het een twist, we maken ze namelijk van zoete aardappel, in plaats van gewone aardappel. En dat is een aanrader hoor! De zoete aardappel smaakt supergoed in combinatie met het sausje. Wij serveren er een lekkere romesco dip bij.

Wij houden van thema etentjes. Denk aan een Mexicaans thema of een hamburgerparty. Maar ook een Spaans etentje is superleuk om te geven. Dan zet je gewoon allerlei kleine hapjes (tapas) op tafel en dan kan iedereen pakken wat hij wil. Lekker losjes en laagdrempelig. Daar houden we van. En deze patatas bravas van zoete aardappel passen er perfect bij.

Patatas bravas van zoete aardappel

Ingrediënten voor 2/3 personen
2 zoete aardappels
Peper en zout
1 tl gerookt paprikapoeder
1 teentje knoflook
Olijfolie
Romesco dip (recept)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Ik laat de schil er nog op, maar je kunt ze eventueel ook schillen.

Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook in een kommetje met wat olijfolie, peper en zout en het gerookte paprikapoeder.

Besprenkel de aardappeltjes met de olie en hussel ze door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel over de bakplaat.

Bak de patatas bravas in 30 minuten gaar. Serveer met de romesco saus en garneer eventueel met wat peterselie.

Patatas bravas van zoete aardappelPatatas bravas van zoete aardappelPatatas bravas van zoete aardappel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Laura - LvanR
    2 april 2017 om 10:53

    Oh heerlijk, ik houd ook echt van saus erbij! Die is echt bij vanalles lekker!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    1 april 2017 om 08:28

    Deze ga ik zeker snel proberen. Het lijkt mij heerlijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen