Pasen: Mini trifle met advocaat

We strooien deze week met lekkere paasrecepten. Deze mini trifle met advocaat mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Want ook aan het toetje moet gedacht worden natuurlijk. Deze mini trifle met advocaat is supersimpel om te maken en ik durf te wedden dat bijna iedereen hier blij van wordt. Als ik aan advocaat denk, denk ik altijd aan mijn oma. Zij had altijd een flesje advocaat in huis. Ik denk dat zij heel blij zou worden van dit toetje. Maar ik vind dat het tegenwoordig nog steeds kan. En het past supergoed bij Pasen, vind je ook niet?

De mini trifle bouwen we op door steeds een laagje cake af te wisselen met een mascarpone-slagroom mengsel en advocaat. We maken het af met wat lekkere pure chocolade snippers, yum! De cake bak je natuurlijk zelf, maar als je echt wilt cheaten kun je stiekem een cake kopen bij de bakker natuurlijk. Sst, tegen niemand zeggen he!

Mini trifle met advocaat

Ingrediënten voor 4 personen
200 ml slagroom
200 gr mascarpone
70 gr suiker
4 el advocaat
Halve cake
Pure chocolade

Zo maak je het
Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker stijf met een mixer.

Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg aan de ene helft de advocaat toe en meng door elkaar.

Snijd een halve cake in kleine blokjes.

Vul een glas eerst met wat blokjes cake, dan een laagje advocaatroom, vervolgens een laagje mascarponeroom en een lepeltje advocaat. Herhaal deze stap totdat het glas gevuld is.

Garneer de mini trifle met advocaat met wat pure chocolade snippers.

Mini trifle met advocaat

Mini trifle met advocaat

Mini trifle met advocaat

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Video: Eitje in brood gebakken met ham en huttenkäse
Brioche brood met framboos
Bewaar
6 Comments
 • Pauline 1989

  14 april 2017 at 16:45 Beantwoorden

  Hoeveel glaasjes kan ik ongeveer maken met deze hoeveelheid?

  • Dianne

   15 april 2017 at 14:23 Beantwoorden

   Ben ik ook benieuwd naar.

   • Pauline

    17 april 2017 at 11:51 Beantwoorden

    4 stuks, tenzij je hele grote porties maakt. Maar dat zou ik niet doen, want het is vrij machtig.

 • Johanna

  14 april 2017 at 11:32 Beantwoorden

  Lijkt me lekker! Moet je de slagroom opkloppen? Aangezien je over milliliters spreekt?

 • jonna@burgertrutjes

  14 april 2017 at 08:48 Beantwoorden

  Wat een super lekker recept! Doet me denken aan het ouderwetse toetje van mijn oma <3

Plaats een reactie