fbpx
Menu

Mini trifle met advocaat

We strooien deze week met lekkere paasrecepten. Deze mini trifle met advocaat mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Want ook aan het toetje moet gedacht worden natuurlijk. Deze mini trifle met advocaat is supersimpel om te maken en ik durf te wedden dat bijna iedereen hier blij van wordt. Als ik aan advocaat denk, denk ik altijd aan mijn oma. Zij had altijd een flesje advocaat in huis. Ik denk dat zij heel blij zou worden van dit toetje. Maar ik vind dat het tegenwoordig nog steeds kan. En het past supergoed bij Pasen, vind je ook niet?

De mini trifle bouwen we op door steeds een laagje cake af te wisselen met een mascarpone-slagroom mengsel en advocaat. We maken het af met wat lekkere pure chocolade snippers, yum! De cake bak je natuurlijk zelf, maar als je echt wilt cheaten kun je stiekem een cake kopen bij de bakker natuurlijk. Sst, tegen niemand zeggen he!

Mini trifle met advocaat

Ingrediënten voor 4 personen
200 ml slagroom
200 gr mascarpone
70 gr suiker
4 el advocaat
Halve cake
Pure chocolade

Zo maak je het
Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker stijf met een mixer.

Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg aan de ene helft de advocaat toe en meng door elkaar.

Snijd een halve cake in kleine blokjes.

Vul een glas eerst met wat blokjes cake, dan een laagje advocaatroom, vervolgens een laagje mascarponeroom en een lepeltje advocaat. Herhaal deze stap totdat het glas gevuld is.

Garneer de mini trifle met advocaat met wat pure chocolade snippers.

Mini trifle met advocaat

Mini trifle met advocaat

Mini trifle met advocaat

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Pauline
    24 november 2017 om 12:41

    Ik vind het wel lekkerder als hij even in de koelkast gestaan heeft, maar het hoeft niet perse.

  • Lysanne
    23 november 2017 om 18:42

    Moet de trifle opstijven voor het serveren?

  • Pauline
    17 april 2017 om 11:51

    4 stuks, tenzij je hele grote porties maakt. Maar dat zou ik niet doen, want het is vrij machtig.

  • Dianne
    15 april 2017 om 14:23

    Ben ik ook benieuwd naar.

  • Pauline 1989
    14 april 2017 om 16:45

    Hoeveel glaasjes kan ik ongeveer maken met deze hoeveelheid?

  • Pauline
    14 april 2017 om 12:49

    Yes. Ik heb het er even bijgezet.

  • Johanna
    14 april 2017 om 11:32

    Lijkt me lekker! Moet je de slagroom opkloppen? Aangezien je over milliliters spreekt?

  • [email protected]
    14 april 2017 om 08:48

    Wat een super lekker recept! Doet me denken aan het ouderwetse toetje van mijn oma <3

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.