Menu

Matcha latte

Matcha, Matcha, Matcha! Matcha is hip en je ziet het nu overal. Wij maakten een lekkere Matcha latte. Dat is een gewone Matcha, met opgeklopte melk. Een soort cappuccino idee, maar dan zonder koffie. Pauline en ik zagen deze trend al vaker voorbij komen. Onlangs zijn we bij het leuke Hug the Tea geweest in Den Haag, een teabar die helemaal in het teken staat van Matcha. Wat is Matcha nou precies? Het is thee gemaakt van eerste pluk theeën. Meestal komt Matcha uit Japan. De thee word vermalen tot een poeder en heeft een typische knalgroene kleur.

Matcha staat bekend als superfood en bevat veel antioxidanten wat bij kan dragen aan het voorkomen van ziektes en verbetering van het immuunsysteem. Hier heb ik zelf geen ervaring mee, maar in Japan is het bijvoorbeeld helemaal ingeburgerd. Daar zie je Matcha terug op alle menukaarten. Wij vinden het leuk om met dit soort dingen te experimenteren. We hebben daarom een matcha latte gemaakt. En ik kan je vertellen, dit is heel lekker. Als je het groene poeder ziet, sta je misschien niet meteen te springen. Maar eigenlijk smaakt het naar een soort groene thee. Door de melk in deze Matcha latte wordt de smaak nog zachter.

Matcha

Ingrediënten voor 1 kopje
1 bamboe lepel Matcha (1/2 gram)
1 el warm water
60 ml water
1 glas melk

Materialen
Bamboewhisk

Zo maak je het
Doe de Matcha  in een kommetje. Voeg hier een eetlepel warm water aan toe.

Meng dit met de bamboewhisk door elkaar tot een gladde pasta.

Voeg vervolgens 60 ml water (80 graden) toe. Klop dit met de bamboewhisk op met een snelle beweging, zodat er een schuimlaagje ontstaat.

Klop de melk op en voeg dit toe aan de Matcha.

En klaar is je Matcha latte. Voeg naar wens eventueel wat honing toe.

Matcha latte

Matcha latte

Matcha latte

Matcha latte Matcha latte Matcha latte

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.