fbpx
Menu

One pot: Groene couscous met feta

Als er één gerecht is wat snel op tafel staat dan is het wel couscous. Vandaag maak ik een eenpans groene couscous met lekker veel kruiden, feta en kikkererwten. Ik kan beter zeggen “eenkoms” want er komt geen pan aan te pas. Couscous moet je wellen in gekookt water of bouillon. Dat is niet de officiële manier, want wil je het volgens traditionele Marokkaanse wijze doen, dan ben je wel wat langer bezig. Zij stomen de couscous eerst, wrijven het vervolgens los tussen hun handen en herhalen deze stappen minimaal 3 keer. Ik ga vandaag voor de makkelijke methode.

Deze couscous kan je zowel warm als koud eten. Zelf eet ik hem het liefst lauwwarm. Je zou er eventueel ook merguez bij kunnen grillen of een stukje vis. Maar dan is het geen eenpansrecept meer. Ik ben benieuwd wat je van deze groene couscous vindt. Is het een favorietje? sla hem dan op in je persoonlijke profiel. Dit kan zowel in de app als op de website. Hier maak je een gratis account aan. Naast het bewaren van recepten, kan je hier ook weekmenu’s samenstellen. Superhandig!

groene couscous

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr couscous
400 ml groentebouillon
3 lente uitjes
200 gr doperwten
150 gr kikkererwten
80 gr feta
40 gr pistachenoten
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Handje verse munt
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het 
Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan.

Ik heb een koken heetwaterkraan, dus ik heb de doperwten hier een tijdje onder gehouden. Heb je die niet, dan moet je ze even kort koken in water met zout. Diepvrieserwten zou je ook direct bij de couscous kunnen voegen. Deze zijn al gegaard en door de warmte ontdooien ze meteen.

Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en eventueel iets zout.

Voeg de doperwten bij de couscous.

Snijd de lente ui in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de couscous.

Hak de pistachenoten grof en voeg dit samen met de kikkererwten bij de rest. Schep goed om.

Garneer de groene couscous met wat feta en serveer meteen.

groene couscous groene couscous

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Nancy
    3 februari 2019 om 22:06

    Helaas volledig mislukt. Als ik de erwten uit de vriezer erbij doe zoals omschreven, wordt het totaal veel te nat.

    Beantwoorden
  • Annika
    4 februari 2019 om 09:17

    Oh wat jammer! Misschien toch maar even laten uitlekken de volgende keer. Bij ons ging het wel goed.

    Beantwoorden
  • Lotte
    26 november 2017 om 18:45

    Heerlijk recept, ik voeg nog citroengras toe. Echt een aanrader

    Beantwoorden
  • Dennis
    23 september 2017 om 20:35

    Gemaakt hier in het zonnige Mallorca. Toppertje!

    Beantwoorden
  • D Troost
    20 juni 2017 om 18:12

    Klein foutje; Feta staat niet in de ingredientenlijst.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 juni 2017 om 11:24

    Oeps, heb het even aangepast :)

    Beantwoorden
  • Mirjam Schopman
    31 mei 2017 om 13:33

    Heerlijk was het! Makkelijk , snel en lekker, daar hou ik van (vooral met deze temperaturen ).

    Beantwoorden
  • Annika
    1 juni 2017 om 10:41

    Haha, ja wij ook :)

    Beantwoorden
  • Moesenzo
    24 mei 2017 om 12:30

    Heerlijke salade! Ik heb ook nog wat zonnebloem zaadjes toegevoegd. Recept gehalveerd tot twee personen, behalve de munt en peterselie :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    24 mei 2017 om 16:54

    Yum, lekker!

    Beantwoorden
  • Martine01
    22 mei 2017 om 12:17

    Heel erg lekker!

    Beantwoorden
  • manon1
    16 mei 2017 om 18:41

    Makkelijk en lekker recept. Heb er nog groene asperges bij gedaan, aanrader! Volgende dag smaakte nog beter als lunch!

    Beantwoorden
  • Natascha
    2 mei 2017 om 08:44

    Afgelopen vrijdag gegeten en vanavond weer, omdat hij zo lekker en makkelijk is. Ik denk dat de couscous ook heel smakelijk is om te serveren bij een BBQ.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2017 om 10:23

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Finette
    28 april 2017 om 15:16

    Hoi hoi, Ik ga hem nu maken, maar ik ben de feta vergeten.... stom natuurlijk, maar wellicht handig om dit bij de ingrediënten toe te voegen..... groet Finette

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    25 april 2017 om 11:45

    Wauw ziet er lekker fris uit! Heerlijk voor op een zomerse dag, ik heb hem opgeslagen.

    Beantwoorden
  • Laura
    25 april 2017 om 11:01

    Klinkt heel erg lekker!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    25 april 2017 om 07:34

    Wauw, ziet er ontzettend lekker uit!

    Beantwoorden
  • Etrymmm
    25 april 2017 om 07:28

    Ziet er lekker uit en ga ik zeker proberen vanavond!! Waarom staan er eigelijk geen kcal aantal bij de gerechten ☺️

    Beantwoorden

Reactie plaatsen