groene couscous

One pot: Groene couscous met feta

Als er één gerecht is wat snel op tafel staat dan is het wel couscous. Vandaag maak ik een eenpans groene couscous met lekker veel kruiden, feta en kikkererwten. Ik kan beter zeggen “eenkoms” want er komt geen pan aan te pas. Couscous moet je wellen in gekookt water of bouillon. Dat is niet de officiële manier, want wil je het volgens traditionele Marokkaanse wijze doen, dan ben je wel wat langer bezig. Zij stomen de couscous eerst, wrijven het vervolgens los tussen hun handen en herhalen deze stappen minimaal 3 keer. Ik ga vandaag voor de makkelijke methode.

Deze couscous kan je zowel warm als koud eten. Zelf eet ik hem het liefst lauwwarm. Je zou er eventueel ook merguez bij kunnen grillen of een stukje vis. Maar dan is het geen eenpansrecept meer. Ik ben benieuwd wat je van deze groene couscous vindt. Is het een favorietje? sla hem dan op in je persoonlijke profiel. Dit kan zowel in de app als op de website. Hier maak je een gratis account aan. Naast het bewaren van recepten, kan je hier ook weekmenu’s samenstellen. Superhandig!

groene couscous

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr couscous
400 ml groentebouillon
3 lente uitjes
200 gr doperwten
150 gr kikkererwten
80 gr feta
40 gr pistachenoten
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Handje verse munt
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het 
Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan.

Ik heb een Quooker, dus ik heb de doperwten een tijdje onder de kokendwaterkraan gehouden. Heb je die niet, dan moet je ze even kort koken in water met zout. Diepvrieserwten zou je ook direct bij de couscous kunnen voegen. Deze zijn al gegaard en door de warmte ontdooien ze meteen.

Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en eventueel iets zout.

Voeg de doperwten bij de couscous.

Snijd de lente ui in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de couscous.

Hak de pistachenoten grof en voeg dit samen met de kikkererwten bij de rest. Schep goed om.

Garneer de groene couscous met wat feta en serveer meteen.

groene couscous groene couscous

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Fresh & Easy: Asperges met ham en ei
Diary April #2
Bewaar
16 Comments
  • Dennis

    23 september 2017 at 20:35 Beantwoorden

    Gemaakt hier in het zonnige Mallorca. Toppertje!

  • D Troost

    20 juni 2017 at 18:12 Beantwoorden

    Klein foutje; Feta staat niet in de ingredientenlijst.

  • Mirjam Schopman

    31 mei 2017 at 13:33 Beantwoorden

    Heerlijk was het! Makkelijk , snel en lekker, daar hou ik van (vooral met deze temperaturen ).

  • Moesenzo

    24 mei 2017 at 12:30 Beantwoorden

    Heerlijke salade! Ik heb ook nog wat zonnebloem zaadjes toegevoegd. Recept gehalveerd tot twee personen, behalve de munt en peterselie 🙂

  • Martine01

    22 mei 2017 at 12:17 Beantwoorden

    Heel erg lekker!

  • manon1

    16 mei 2017 at 18:41 Beantwoorden

    Makkelijk en lekker recept. Heb er nog groene asperges bij gedaan, aanrader! Volgende dag smaakte nog beter als lunch!

  • Natascha

    2 mei 2017 at 08:44 Beantwoorden

    Afgelopen vrijdag gegeten en vanavond weer, omdat hij zo lekker en makkelijk is. Ik denk dat de couscous ook heel smakelijk is om te serveren bij een BBQ.

  • Finette

    28 april 2017 at 15:16 Beantwoorden

    Hoi hoi, Ik ga hem nu maken, maar ik ben de feta vergeten…. stom natuurlijk, maar wellicht handig om dit bij de ingrediënten toe te voegen….. groet Finette

  • zonderzooi

    25 april 2017 at 11:45 Beantwoorden

    Wauw ziet er lekker fris uit! Heerlijk voor op een zomerse dag, ik heb hem opgeslagen.

  • Laura

    25 april 2017 at 11:01 Beantwoorden

    Klinkt heel erg lekker!

  • Marlotte

    25 april 2017 at 07:34 Beantwoorden

    Wauw, ziet er ontzettend lekker uit!

  • Etrymmm

    25 april 2017 at 07:28 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit en ga ik zeker proberen vanavond!! Waarom staan er eigelijk geen kcal aantal bij de gerechten ☺️

Plaats een reactie