groene couscous

Couscous salade met feta

Als er één gerecht is wat snel op tafel staat dan is het wel couscous. Vandaag maak ik een makkelijke eenpans couscous salade met feta met lekker veel kruiden en kikkererwten. Ik kan beter zeggen “eenkoms” want er komt geen pan aan te pas. Couscous moet je wellen in gekookt water of bouillon. Dat is niet de officiële manier, want wil je het volgens traditionele Marokkaanse wijze doen, dan ben je wel wat langer bezig. Zij stomen de couscous eerst, wrijven het vervolgens los tussen hun handen en herhalen deze stappen minimaal 3 keer. Ik ga vandaag voor de makkelijke methode. Je kan deze couscousalade zowel koud als lauwwarm eten. Handig om mee te nemen naar je werk of een picknick.

couscous salade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr couscous
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 st. lente ui
  • 200 gr doperwten
  • 150 gr kikkererwten
  • 80 gr feta
  • 40 gr pistachenoten
  • Sap van een halve citroen
  • 10 gr verse peterselie
  • 10 gr verse munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan.

  2. Ik heb een kokend heetwaterkraan, dus ik heb de doperwten hier een tijdje onder gehouden. Heb je die niet, dan moet je ze even kort koken in water met zout. Diepvrieserwten zou je ook direct bij de couscous kunnen voegen. Deze zijn al gegaard en door de warmte ontdooien ze meteen.

  3. Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en eventueel iets zout. Voeg de doperwten bij de couscous. Snijd de lente ui in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de couscous. Hak de pistachenoten grof en voeg dit samen met de kikkererwten bij de rest. Schep goed om.

  4. Garneer de groene couscous met wat feta en serveer meteen.

cousous salade feta
couscous salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in