asperges met ham en ei

Fresh & Easy: Asperges met ham en ei

Asperges zijn volop in het seizoen dus de hoogste tijd om hier wat mee te doen. Ik heb al verschillende receptjes met dit witte goud online staan (zoals deze aspergetaart), maar nog nooit de klassieke bereiding met ham en ei gemaakt. Althans wel gemaakt, maar niet voor de blog. Stiekem ben ik niet zo van het witte goud. Ik vind groene asperges veel lekkerder. Maar ik blog niet alleen voor mijzelf, maar vooral voor jullie en dus moet ik soms ook iets maken wat ik zelf minder graag eet.

Ik heb de asperges klassiek bereid maar wel in een nieuw jasje gestoken. Als je het helemaal zoals het hoort wilt doen serveer je witte asperges met gekookt en geprakt ei, gesmolten boter en beenham. Ik heb er voor gekozen om de eitjes te pocheren. Dat ziet er super feestelijk uit en is ook extra lekker omdat het eigeel dan mengt met de peterselieboter. De boter heb ik niet gesmolten maar in een toefje gespoten. Deze zal vanzelf smelten als het in aanraking komt met de warme asperges. Ik heb hem ook iets frisser gemaakt, door wat citroensap toe te voegen. Lekker!  Dus hij blijft klassiek, maar dan toch net een beetje anders. De beenham ontbreekt in ieder geval niet. Al zou je dit ook goed kunnen vervangen door gerookte zalm.

asperges met ham en ei asperges met ham en ei

Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kilo witte asperges
4 eieren
200 gr beenham
100 gr roomboter
Handje peterselie
Sap van een halve citroen
Scheutje azijn
Zout

Zo maak je het
Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het kontje. De schillen kan je eventueel meekoken of gebruiken voor een bouillon.

Kook de asperges in een ruime pan met water en zout in 8 minuten gaar. Zet de pan uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het kookvocht.

Pocheer de eieren in 3 minuten (per stuk) gaar in water met zout en een scheutje azijn.  In deze video leg ik je uit hoe je dit doet. Bewaar de gepocheerde eieren in een kom met warm water.

Meng de boter met het sap van een halve citroen en wat gehakte peterselie. Doe het in een spuitzak en spuit hier toefjes van.

Verdeel de asperges en de plakjes ham over 4 borden. Leg op ieder bord een gepocheerd ei en een toefje boter.

Garneer de asperges met wat gehakte peterselie.

Serveer meteen.

asperges met ham en eiasperges met ham en eiasperges met ham en ei

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

5 x oranje recepten voor Koningsdag
One pot: Groene couscous met feta
Bewaar
4 Comments
  • Heidie Wohlan

    26 april 2017 at 17:51 Beantwoorden

    Heb het ook gemaakt maar eigen recept. Asperges gekookt geen azijn en citroen…das jammer vd smaak vd asperges(maar is natuurlijk persoonlijk).
    Gekookt eitje,4stuks op 500gr asperges. Een goede achterham(beenham vind ik wat droger maar ook smaken verschillen..) in stukjes gesneden zoveel jezelf lekker vind en een rouxsausje van bloem en melk,snufje zout.

    • Heidie Wohlan

      26 april 2017 at 17:53 Beantwoorden

      Ik snap dat de azijn voor het pocheren vd eitjes was…oeps

  • heidi

    26 april 2017 at 13:48 Beantwoorden

    Mmmm deze ziet der echt lekker uit.

  • Elies

    26 april 2017 at 09:25 Beantwoorden

    Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik ga het snel een keer maken.

Plaats een reactie