Menu

Weekendbites: zoete aardappel crostini’s met blauwe kaas

Zien deze zoete aardappel crostini’s met blauwe kaas en peer er niet heerlijk uit? Lekker voor bij de borrel dit weekend. In plaats van toastjes op stokbrood maak ik crostini’s van zoete aardappel. Lekker en ook best verantwoord. Ik beleg de zoete aardappel crostini’s met blauwe kaas, peer en pecannoten. Ik gebruik gorgonzola, deze is lekker pittig van smaak. Het zoete, frisse van de peer zorgt voor de balans. Dat gezegd hebbende, ik ben wel weer toe aan de lekkere, frisse smaken van de lente. Ik kan niet wachten tot het weer plus 15 graden is. Ik ben wel klaar met de winterkost en echt toe aan lichte salades, zomergroente,- en fruit en zomerse gerechten zoals paella. Ik eet dat in de winter toch minder snel. Nog even geduld hebben denk ik..

Gelukkig is het alweer maart en gaan we richting de lente. Tot die tijd geniet ik nog lekker van de stamppotjes, warme soepen en deze lekkere zoete aardappel crostini’s. Is dit recept nou een blijvertje? Bewaar hem dan in je favorieten. Klik op ‘bewaar’ of op het hartje. Zo kun je dit recept weer snel terugvinden. Handig he?

Zoete aardappel crostini's met blauwe kaas

Ingrediënten voor 10 st
1 grote zoete aardappel
80 gr gorgonzola
1 peer
10 pecannoten
1/2 tl tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden. Snijd de zoete aardappel in plakjes van ongeveer een 0,5 cm.

Besprenkel de plakjes zoete aardappel met olijfolie, peper en zout en de tijm.

Bak de zoete aardappel in 20 minuten gaar in de oven. Draai de plakjes halverwege om. Schil en snijd de peer in kleine plakjes.

Garneer de zoete aardappel crostini’s met wat gorgonzola, een plakje peer en een pecannoot.

Drizzle eventueel wat honing over de zoete aardappel crostini’s.

Zoete aardappel crostini's met blauwe kaasZoete aardappel crostini's met blauwe kaasZoete aardappel crostini's met blauwe kaas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

7 reacties

 • Annika
  16 augustus 2017 om 13:42

  Hm, je hebt dan wel de kans dat het een beetje slap wordt.

 • sandra van de putte
  15 augustus 2017 om 19:33

  Ha Pauline Is het ook mogelijk om dit gerechtje al van te voren klaar te maken?

 • Pauline
  6 maart 2017 om 20:06

  Nou wat lief, daar doe ik het voor. :)

 • Pauline
  6 maart 2017 om 20:05

  Guacamole of hummus is ook lekker.

 • Demi | StudioKOOK
  4 maart 2017 om 11:59

  Heerlijke combinatie van ingrediënten!

 • Anna Helena
  3 maart 2017 om 23:39

  Lijkt me heerlijk! Enkel lust ik geen gorgonzola... voorstel waarmee ik het kan vervangen? (Met iets plantaardigs liefst :))

 • Jawira
  3 maart 2017 om 14:39

  Ga ik zeker proberen! Lijkt me lekker en simpel om te maken. ? Hoewel ik eigenlijk nooit reageer wil ik je bij deze laten weten dat ik elke dag jou site open en al veel van je heb geleerd! Dank jullie wel!!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.