DIY Amandelmelk

Video: DIY Amandelmelk

In deze video laat ik zien hoe je zelf amandelmelk maakt. Een DIY amandelmelk dus. En eigenlijk is het heel simpel. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om zelf amandelmelk te maken. Stiekem is het natuurlijk geen melk, maar voor het gemak noem ik het gewoon amandelmelk. Het zelf maken van amandelmelk is wel kostbaar, want amandelen zijn niet goedkoop. Maar het is wel superlekker! En ook leuk om keer geprobeerd te hebben, toch? Ik hou er altijd wel van om zelf dingen te maken en uit te proberen.

Heb je laatst onze cappuccino test gezien? In deze test laten we zien welke plantaardige melk het beste is om een lekkere cappuccino mee te maken. De amandelmelk kwam niet als beste uit de test, dus voor een cappuccino zou ik een andere plantaardige melk aanraden. Maar deze amandelmelk is een goed alternatief voor gewone melk. Bijvoorbeeld als je intolerant bent voor zuivel of een vegan lifestyle hebt. Ik laat je in de video zien hoe easy peasy het zelf maken van dit drankje is. Enjoy watching!

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor +/- 1 liter
200 gr amandelen
1 liter water
Snuf zout
Evt honing of dadels

Zo maak je het
Laat de amandelen een nachtje weken in water. Hierdoor worden ze zacht.

Giet de amandelen af en spoel ze af.

Doe de geweekte amandelen samen met 1 liter koud, schoon water in een blender.

Mix het geheel ongeveer 3 minuten. Voeg een snuf zout toe. Hou je meer van een zoete amandelmelk? Voeg dan wat honing of dadels toe en mix dit mee.

Schenk de amandelmelk in een zeef met een kaasdoek, schone panty of een fijne theedoek.

Laat de amandelmelk uitlekken. Wring vervolgens al het vocht uit het doen.

Bewaar de pulp, hier kun je een lekkere granola van maken.

Je kunt de amandelmelk ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast

DIY AmandelmelkDIY AmandelmelkDIY Amandelmelk

Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Crème brûlée
Weekendbites: Groente tempura
Bewaar
2 Comments
  • Ilse van der Klauw

    15 oktober 2017 at 07:52 Beantwoorden

    Dankjewel Pauline, dit ga ik zeker proberen en van genieten samen met m’n peuter. Nu wilde ik graag nog weten hoe lang jij de pulp in de oven droogt. Alvast bedankt! Groeten, Ilse

  • jonna@burgertrutjes

    11 maart 2017 at 07:01 Beantwoorden

    oh my, dit drankje lijkt mij super lekker!! Jammer dat amandelen zo prijzig zijn.

Plaats een reactie