fbpx
Menu

Vega curry

Bloemkoolcurry is veel lekkerder dan het klinkt. In de vorige post liet ik je zien hoe je zelf heel gemakkelijk je eigen currypasta maakt. Als je deze currypasta eenmaal in de koelkast hebt staan, is het heel easy om snel een makkelijke en toch gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik hou heel erg van groente en een bloemkoolcurry leent zich daar heel goed voor. Het hoofdbestanddeel van deze curry is bloemkool. Je kan eventueel ook kip toevoegen als je dat lekker vindt.

Ingrediënten voor 4 personen

1 flinke el currypasta
1 blikje kokosmelk
1/2 bloemkool
300 gr wortelen
1 rode paprika
Sap van een 1/2 limoen
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de paprika in blokjes. Rasp de wortelen en snij deze in plakjes. En snij de bloemkool in roosjes.

Verhit de currypasta in een grote pan. Voeg eventueel nog een beetje olie toe, als de pasta te droog is.

Voeg de gesneden groente toe en bak deze kort mee.

Voeg vervolgens de kokosmelk en het sap van de limoen toe.

Laat de curry op een zacht vuur in ongeveer 18 minuten gaar worden.

Breng de curry eventueel nog wat op smaak met peper en zout of verse koriander.

Serveer met rijst, noodles of platbrood.

bloemkoolcurry

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Alinde van Aggelen
    4 januari 2018 om 08:07

    Hoeveel kokosmelk heb je hiervoor nodig? Ik heb een blik van 400 ml.

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 januari 2018 om 15:44

    Yes die is goed :)

    Beantwoorden
  • Jet
    31 augustus 2017 om 19:40

    Wat was dit superlekker. Hier iedereen heerlijk gegeten!!

    Beantwoorden
  • Emi
    6 januari 2016 om 12:16

    Dit heb ik gemaakt op de eerste date met mijn huidige vriend; hij was gelijk verkocht ;)

    Beantwoorden
  • Annika
    6 januari 2016 om 15:30

    Haha wat leuk! Ja liefde van de man gaat door de maag he!

    Beantwoorden
  • rientje
    6 januari 2016 om 18:10

    Hoe doe je dat eerst de wortels raspen en dan in plakjes snijden. moet het mischien schillen zijn ????

    Beantwoorden
  • Annika
    7 januari 2016 om 09:44

    Even het buitenste laagje eraf raspen en dan in plakjes snijden.

    Beantwoorden
  • gemma
    20 januari 2015 om 10:58

    ik heb hem ook gemaakt en hij was heel lekker, maar er zit niet echt een vleesvervanger bij, en als vegetariër moet je toch ergens je eiwitten vandaan halen, wat zou jij adviseren?

    Beantwoorden
  • Ivo
    25 februari 2015 om 16:52

    Emma,

    In (bijna) alles wat men eet zitten eiwitten. Bij dit gerecht zou ik zelf erwten of andere peulvruchten toevoegen. Als vegetarier of veganist hoef je je echt geen zorgen te maken voor een eiwit tekort. IJzer kan bij veganisten wel een (klein) probleem worden, maar ook hier zijn plantaardige oplossingen voor.

    Beantwoorden
  • Pim
    15 juni 2015 om 15:43

    Beste Ivo,

    Eiwitten tekort is wel degelijk iets waar je op moet letten als vegetariër. De hoofdbron van eiwitten voor niet vegetariërs is vlees/vleesvervangers. Je moet toch echt aan die 0,8 gram/kg lichaamsgewicht zien te komen.

    Beantwoorden
  • Jet
    31 augustus 2017 om 20:06

    Je kunt er altijd zelf iets bij doen. Mijn man en ik hadden vis en onze dochter die vegetariër is had een notenburger erbij.

    Beantwoorden
  • Ellen
    11 augustus 2014 om 20:51

    Kijk hier hou ik nou van, simpel en lekker!!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen