Groente tempura

Groente tempura

Vandaag deel ik het recept van een lekker borrelhapje, groente tempura! Perfect voor in het weekend. Lekker met een wijntje (of frisje) erbij en relaxen maar. Tempura is eigenlijk niets meer dan een het in beslag dopen van ingrediënten en het vervolgens kort frituren. Dit kun je met allerlei ingrediënten doen, zoals garnalen of kip, maar wij maakten een groente tempura. Lekker vega! Het beslagje is in een mum van tijd klaar en je hoeft alleen nog maar wat groenten te snijden en de olie te verhitten. Easy does it!

Je kunt allerlei groenten gebruiken, maar het is wel aan te raden om de meer vaste groenten te gebruiken. Denk aan broccoli, zoete aardappel, asperges, boontjes of paprika. Voor dit recept gebruiken we aubergine, courgette, wortel en bimi. Superlekker! In Spanje zie je ook vaak een tempura op de tapaskaart staan. Vaak met aubergine die vervolgens geserveerd wordt met een lading honing. En ook in Griekenland zie je dit hapje vaak terug. Dan is het meer een combi van hartig met zoet. Ook lekker hoor. Maar voor nu houden we het bij groente tempura met sojasaus, lekker hartig!

Groente tempura

Ingrediënten voor 4 pers. 
100 gr bimi
Halve aubergine
Halve courgette
5 wortelen
130 gr bloem
Peper en zout
1 ei
200 ml bruisend water
Zonnebloemolie
Sojasaus

Zo maak je het
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de halve courgette in rondjes en de wortelen in vieren.

Groente tempura

Meng de bloem met wat peper en zout, het ei en 200 ml koud, bruisend water. Het mengsel mag best een beetje klonterig zijn.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan tot 180 graden Celsius.

Haal de groente door het beslag en laat het in de hete olie glijden. Bak de groente ongeveer 2 tot 3 minuten.

Haal de groente uit de olie en laat het even uitlekken op keukenpapier.

Serveer de groente tempura met sojasaus.

Groente tempuraGroente tempuraGroente tempura

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Tapas recepten Aubergine Courgette Aziatische recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in