fbpx
Menu

Weekendbites: Gevulde eieren met avocado

Deze gevulde eieren met avocado zijn een leuke twist op de klassieke gevulde eieren. De meeste jaren ’90 kids zijn denk ik opgegroeid met gevulde eieren als verjaardagshapje. Dat was toen vernieuwend en bijzonder, naast de leverworst en kaasblokjes. Ik ben altijd al dol geweest op gevulde eieren. De een vind het niks en de ander vind het heerlijk. Ik behoor tot de laatste categorie. Hoewel ik de klassieke gevulde eieren ook weet te waarderen, met mayonaise en kerrie, zijn deze gevulde eieren met avocado een goed alternatief. En ietsje meer verantwoord. Hier gaat geen mayonaise door het eigeel en de avocado geeft een extra romige smaak aan de vulling, yum!

Deze gevulde eieren met avocado zijn natuurlijk ook leuk om te serveren bij de paasbrunch. Maar het is ook gewoon lekker bij de borrel hoor. En als we dan toch even terug de tijd in gaan, welke hapjes stonden er vroeger bij jullie op tafel met verjaardagen? Bij ons was het steevast een schaal met blokjes kaas, droge worst en leverworst. Dit werd afgewisseld met chips en zoute pepsels en toastjes met boursin en kipkerrie salade. Echt oldskool! Maar deze gevulde eieren met avocado zijn helemaal 2017.. Enjoy!

Gevulde eieren met avocado

Ingrediënten voor 16 st.
8 eieren
1 avocado
1/2 limoen
1 el zure room
Peper en zout
Snufje paprikapoeder
1 takje koriander
1 teentje knoflook

Materialen
Spuitzak

Zo maak je het 
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken door de eieren onder koud water af te spoelen.

Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

Haal het eigeel met een lepeltje eruit en doe dit in de kom van je keukenmachine.

Voeg het limoensap, de zure room, de avocado, peper en zout, paprikapoeder en knoflook toe. Meng het tot een glad mengsel.

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de eieren. Bestrooi de eieren met wat paprikapoeder en fijngehakte koriander.

Gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

  • Pauline
    30 maart 2018 om 17:08

    Yes zeker!

  • Anneloes
    30 maart 2018 om 08:36

    Kan het ook met citroensap ipv limoen?

  • Annika
    29 maart 2018 om 13:10

    Ja hoor, dat kan wel!

  • Nicolet
    29 maart 2018 om 06:38

    Als dit vooraf maakt. Hoe kan je dit het beste bewaren? Kan je het s ochtends maken en s middags serveren?

  • Pauline
    2 januari 2018 om 11:48

    Zeker, wordt het extra romig van.

  • Karin
    30 december 2017 om 21:12

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik in plaats van zure room ook creme fraiche gebruiken?

  • Marlene Bos
    29 oktober 2017 om 11:00

    Lijkt me nog lekkerder met wat garnaaltjes erop.

  • Annika
    4 april 2017 om 10:39

    Ehh, ja klopt helemaal, oeps!

  • Elies
    1 april 2017 om 10:05

    Leuk recept! Voor 8 stuks zou je toch 4 eieren nodig hebben?

  • Kris
    31 maart 2017 om 12:18

    Ga ik proberen, erg leuke & makkelijk recept!

  • Richelle
    31 maart 2017 om 10:20

    jaaaaaaaa! I looooove nieuwe gezonde lekkere snacks tegenkomen! and I looooove eieren! thanks! x

  • Malou | Blonde Blossom
    31 maart 2017 om 08:49

    Wat een leuk idee zeg! En inderdaad een stuk meer verantwoord. Ik vind gevulde eieren ook echt heerlijk, hier krijg ik helemaal honger van! Bij ons staan er ook vaak gehakballetjes, olijven, stokbrood... Mijn moeder was en is niet zo van het standaard Nederlandse! Malou x

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.