Geitenkaas fondue

Video: Geitenkaas fondue

Ik ben dol op alles met kaas. Dit recept voor geitenkaas fondue zal ik zelf nog vaak maken. En vandaag deel ik het met jullie. Want er zijn vast nog veel meer cheese-lovers onder ons, of niet? Ik wel in ieder geval.  Daarom zou ik ook nooit vegan kunnen worden denk ik. Ik zou de kaas te erg missen. Ik eet kaas bij mijn ontbijt, als borrelhapje, over mijn burger of ik ga er helemaal voor, en maak een lekkere kaasfondue. En dit keer maak ik een kaasfondue van geitenkaas. Superlekker! De geitenkaas is heerlijk zacht en romig van smaak, maar ook een beetje pittig. Het is net even anders dan de traditionele kaasfondue. Leuk voor de afwisseling!

Deze geitenkaas fondue is het perfecte maaltje voor in het weekend. Het is supersnel klaar en ik vind fonduen altijd iets gezelligs hebben. Ook prima te doen op feestjes dus. In de video laat Pauline zien hoe makkelijk het eigenlijk is om deze geitenkaas fondue te maken. Je serveert er wat vers brood en crudités bij, en klaar is je weekendmaaltijd.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten
350 ml frisse witte wijn
Kneepje citroensap
1 teentje knoflook
400 gr harde geitenkaas
150 gr zachte geitenkaas
2 tl maizena + 1 el water
Peper en zout
Evt. tijm

Zo maak je het
Breng de wijn met een kneepje citroensap en 1 teentje knoflook aan de kook.

Rasp de harde geitenkaas. Voeg de geraspte geitenkaas beetje bij beetje toe aan de wijn. Meng het met een garde.

Voeg vervolgens de zachte geitenkaas toe. Meng door elkaar.

Meng 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Verwarm het nog even kort, totdat het mooi gebonden is.

Voeg naar smaak peper en zout toe. Je kunt het eventueel ook nog op smaak brengen met wat verse tijm.

Serveer de geitenkaas fondue met brood en lekkere crudités zoals, witlof, bloemkool, broccoli, komkommer of paprika.

Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Chocolade gepofte rijst koekjes
10 Pannenkoek recepten
Bewaar
7 Comments
 • Ilse van Mil

  23 juli 2017 at 10:44 Beantwoorden

  Ooooooh, wat een leuk peper-en-zout(molen) stel is dat! Die wil ik ook wel… Waar heb je die vandaan? 🤗

  • Pauline

   23 juli 2017 at 14:19 Beantwoorden

   Het setje is van Menu en online o.a. te bestellen bij Fonq.

 • Melisaa

  20 april 2017 at 18:04 Beantwoorden

  Klinkt goed! Maar kan het ook zonder wijn? Ik hou niet zo van die alcoholsmaak.

  • Annika

   21 april 2017 at 14:35 Beantwoorden

   Hm, dat is wel lastig. In principe proef je de alcohol niet meer hoor.

 • Demi | StudioKOOK

  27 maart 2017 at 15:08 Beantwoorden

  Heerlijk idee!

 • Lise

  25 maart 2017 at 12:36 Beantwoorden

  Dit heb ik vorig weekend nog gegeten, heerlijk! En het grappige is dat ik geitenkaas eigenlijk heel erg vies vindt! Tijdens een kaasfondue avondje met vrienden was er een gast die geen koemelk mocht en daarom had ik voor hem geiten variant gemaakt. Ondanks dat ik niet van geitenkaas hou wilde ik het toch even proeven en ik vond het super lekker! De kaasboer vertelde me dat harde geitenkaas van goede kwaliteit (en niet te oud) niet zo heftig naar geit smaakt, dus ook voor de mensen die niet van geitenkaas houden een aanrader!

  • Annika

   27 maart 2017 at 12:27 Beantwoorden

   Ha, wat grappig! Het heeft inderdaad niet een hele sterke geitenkaas smaak.

Plaats een reactie