Fondue met geitenkaas

Geitenkaas fondue (video)

Wij zijn dol op alles met kaas. Dit recept voor geitenkaas fondue zullen we daarom nog vaak maken. De geitenkaas is heerlijk zacht en romig van smaak, maar ook een beetje pittig. Het is net even anders dan de traditionele kaasfondue. Leuk voor de afwisseling!

Geitenkaas fondue maken

Deze geitenkaas fondue is het perfecte maaltje voor in het weekend. Het is supersnel klaar en ik vind fonduen altijd iets gezelligs hebben. Ook prima te doen op feestjes dus. In de video laat Pauline zien hoe makkelijk het eigenlijk is om deze geitenkaas fondue te maken. Je serveert er wat vers brood en crudités bij, en klaar is je weekendmaaltijd.

Bekijk de video

Fondue met geitenkaas
Geitenkaas fondue
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 350 ml frisse witte wijn
  • Kneepje citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr harde geitenkaas
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 2 tl maizena (+ 1 el water)
  • Peper en zout
  • Evt. tijm

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng de wijn met een kneepje citroensap en 1 teentje knoflook aan de kook.

  2. Rasp de harde geitenkaas. Voeg de geraspte geitenkaas beetje bij beetje toe aan de wijn. Meng het met een garde.

  3. Voeg vervolgens de zachte geitenkaas toe. Meng door elkaar.

  4. Meng 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Verwarm het nog even kort, totdat het mooi gebonden is.

  5. Voeg naar smaak peper en zout toe. Je kunt het eventueel ook nog op smaak brengen met wat verse tijm.

  6. Serveer de geitenkaas fondue met brood en lekkere crudités zoals, witlof, bloemkool, broccoli, komkommer of paprika. Of maak deze leuke kaasfondue dippers.

Geitenkaas fondue
Kaasfondue met geitenkaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden