Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue (video)

Ik ben dol op alles met kaas. Dit recept voor geitenkaas fondue zal ik zelf nog vaak maken. En vandaag deel ik het met jullie. Want er zijn vast nog veel meer cheese-lovers onder ons, of niet? Ik wel in ieder geval.  Daarom zou ik ook nooit vegan kunnen worden denk ik. Ik zou de kaas te erg missen. Ik eet kaas bij mijn ontbijt, als borrelhapje, over mijn burger of ik ga er helemaal voor, en maak een lekkere kaasfondue. En dit keer maak ik een kaasfondue van geitenkaas. Superlekker! De geitenkaas is heerlijk zacht en romig van smaak, maar ook een beetje pittig. Het is net even anders dan de traditionele kaasfondue. Leuk voor de afwisseling!

Deze geitenkaas fondue is het perfecte maaltje voor in het weekend. Het is supersnel klaar en ik vind fonduen altijd iets gezelligs hebben. Ook prima te doen op feestjes dus. In de video laat Pauline zien hoe makkelijk het eigenlijk is om deze geitenkaas fondue te maken. Je serveert er wat vers brood en crudités bij, en klaar is je weekendmaaltijd.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten
350 ml frisse witte wijn
Kneepje citroensap
1 teentje knoflook
400 gr harde geitenkaas
150 gr zachte geitenkaas
2 tl maizena + 1 el water
Peper en zout
Evt. tijm

Zo maak je het
Breng de wijn met een kneepje citroensap en 1 teentje knoflook aan de kook.

Rasp de harde geitenkaas. Voeg de geraspte geitenkaas beetje bij beetje toe aan de wijn. Meng het met een garde.

Voeg vervolgens de zachte geitenkaas toe. Meng door elkaar.

Meng 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Verwarm het nog even kort, totdat het mooi gebonden is.

Voeg naar smaak peper en zout toe. Je kunt het eventueel ook nog op smaak brengen met wat verse tijm.

Serveer de geitenkaas fondue met brood en lekkere crudités zoals, witlof, bloemkool, broccoli, komkommer of paprika.

Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in