Menu

Video: Geitenkaas fondue

Ik ben dol op alles met kaas. Dit recept voor geitenkaas fondue zal ik zelf nog vaak maken. En vandaag deel ik het met jullie. Want er zijn vast nog veel meer cheese-lovers onder ons, of niet? Ik wel in ieder geval.  Daarom zou ik ook nooit vegan kunnen worden denk ik. Ik zou de kaas te erg missen. Ik eet kaas bij mijn ontbijt, als borrelhapje, over mijn burger of ik ga er helemaal voor, en maak een lekkere kaasfondue. En dit keer maak ik een kaasfondue van geitenkaas. Superlekker! De geitenkaas is heerlijk zacht en romig van smaak, maar ook een beetje pittig. Het is net even anders dan de traditionele kaasfondue. Leuk voor de afwisseling!

Deze geitenkaas fondue is het perfecte maaltje voor in het weekend. Het is supersnel klaar en ik vind fonduen altijd iets gezelligs hebben. Ook prima te doen op feestjes dus. In de video laat Pauline zien hoe makkelijk het eigenlijk is om deze geitenkaas fondue te maken. Je serveert er wat vers brood en crudités bij, en klaar is je weekendmaaltijd.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten
350 ml frisse witte wijn
Kneepje citroensap
1 teentje knoflook
400 gr harde geitenkaas
150 gr zachte geitenkaas
2 tl maizena + 1 el water
Peper en zout
Evt. tijm

Zo maak je het
Breng de wijn met een kneepje citroensap en 1 teentje knoflook aan de kook.

Rasp de harde geitenkaas. Voeg de geraspte geitenkaas beetje bij beetje toe aan de wijn. Meng het met een garde.

Voeg vervolgens de zachte geitenkaas toe. Meng door elkaar.

Meng 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Verwarm het nog even kort, totdat het mooi gebonden is.

Voeg naar smaak peper en zout toe. Je kunt het eventueel ook nog op smaak brengen met wat verse tijm.

Serveer de geitenkaas fondue met brood en lekkere crudités zoals, witlof, bloemkool, broccoli, komkommer of paprika.

Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue

Geitenkaas fondue

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

 • Mairit
  9 januari 2019 om 15:11

  Leuk! En welke geitenkaas ook erg lekker is, is die van de Molkerei. Dit is een zachte geitenkaas op olie heerlijk in de fonque gecombineerd met een harde geitenkaas. En daar is de geit erg lastig te herleiden, ook heerlijk door salades. Echt de moeite waard om eens te proberen! Heb het vorige week gegeten, echt genoten

 • Marieke
  22 december 2018 om 11:21

  Super lekker recept, heb dit vorig jaar ook gemaakt! Ik ben alleen vergeten voor hoeveel personen dat toen was, voor hoeveel denken jullie ongeveer dat dit recept is?

 • Anne Spee
  25 december 2017 om 17:30

  Net gemaakt, maar dan met appelsap in plaats van wijn en het was zalig! Dank voor het recept!

 • Pauline
  23 juli 2017 om 14:19

  Het setje is van Menu en online o.a. te bestellen bij Fonq.

 • Ilse van Mil
  23 juli 2017 om 10:44

  Ooooooh, wat een leuk peper-en-zout(molen) stel is dat! Die wil ik ook wel... Waar heb je die vandaan? ?

 • Annika
  21 april 2017 om 14:35

  Hm, dat is wel lastig. In principe proef je de alcohol niet meer hoor.

 • Melisaa
  20 april 2017 om 18:04

  Klinkt goed! Maar kan het ook zonder wijn? Ik hou niet zo van die alcoholsmaak.

 • Demi | StudioKOOK
  27 maart 2017 om 15:08

  Heerlijk idee!

 • Annika
  27 maart 2017 om 12:27

  Ha, wat grappig! Het heeft inderdaad niet een hele sterke geitenkaas smaak.

 • Lise
  25 maart 2017 om 12:36

  Dit heb ik vorig weekend nog gegeten, heerlijk! En het grappige is dat ik geitenkaas eigenlijk heel erg vies vindt! Tijdens een kaasfondue avondje met vrienden was er een gast die geen koemelk mocht en daarom had ik voor hem geiten variant gemaakt. Ondanks dat ik niet van geitenkaas hou wilde ik het toch even proeven en ik vond het super lekker! De kaasboer vertelde me dat harde geitenkaas van goede kwaliteit (en niet te oud) niet zo heftig naar geit smaakt, dus ook voor de mensen die niet van geitenkaas houden een aanrader!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.