Menu

Dutch baby met blauwe bessen compote

Een Dutch Baby heeft helemaal niks met baby’s te maken. En ook niets met Holland. Nee een Dutch baby is een soort luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. En zij noemen het ook wel een German pancake. Ingewikkeld he? Maar uiteindelijk gaat het niet om hoe je het noemt, maar om hoe het smaakt. En ik kan je alvast verklappen, deze Dutch baby is superlekker. Het is weer eens wat anders dan de normale platte pannenkoek. Deze is lekker fluffy en smaakt ook iets anders dan een gewone pannenkoek. Perfect voor in het weekend!

Wist je trouwens dat het 24 maart nationale pannenkoekdag is? Zo leuk! Ik ben dol op pannenkoeken. Ik vind het dan ook erg leuk dat er een nationale pannenkoekdag geïntroduceerd is. Deze Dutch baby maak je trouwens niet in de koekenpan klaar, maar in de oven. Hierdoor wordt hij zo luchtig. Erbij serveer ik een blauwe bessen compote met mascarpone. Dit geeft een lekkere frisse touch aan het gerecht. Heb jij wel eens een Dutch baby gegeten? En wat vond je er van?

Dutch baby

Ingrediënten
2 eieren (maat L)
150 ml melk
80 gr bloem
Snuf zout
250 gr blauwe bessen
1 el suiker
Sap van een halve citroen
2 tl maizena
1 el water
3 el mascarpone
Klontje boter

Zo maak je het
Meng in een blender 2 eieren, 150 ml melk, 80 gr bloem en een snuf zout tot een glad mengsel.

Verwarm een gietijzeren pan voor in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Smelt een klontje boter in de pan. Giet het beslag in de hete pan.

Laat de Dutch baby in 15 minuten gaar worden in de oven.

Maak in de tussentijd de blauwe bessen compote.

Laat de blauwe bessen met de suiker en het citroensap ongeveer 10 minuten koken. Voeg dan de maizena en water toe en laat het indikken.

Serveer de Dutch baby met de compote en de mascarpone.

Dutch babyDutch babyDutch baby

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

 • Pauline
  2 september 2019 om 12:12

  Ik vind warm het lekkerste :)

 • Gonny de Vos
  29 augustus 2019 om 11:51

  Ik ben het nu aan net maken. Ik vraag me alleen af eet je dit warm of laat je alles afkoelen? Dat wordt smullen, bedankt voor het recept!

 • Pauline
  18 maart 2017 om 18:52

  Het kan ook in een ovenschaal, als je deze maar eerst goed heet laat worden :)

 • Esmee
  18 maart 2017 om 12:56

  Verdorie, ik heb een gietijzeren pan nodig! Nu ik bij mijn vriend woon moet ik het met zijn pannencollectie doen, maar die mis ik toch wel. Ik heb echt behoefte om tarte tatins te maken, maar de dutch babby fascineerde mij ook altijd al. Had alleen het idee dat dat lastig te maken was... Ik ga je recept opslaan voor zodra ik een pan heb bemachtigd!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.