fbpx
Menu

Chocolade gepofte rijst koekjes

Ik had nog een hele zak gepofte rijst liggen. Als ik een nieuw product zie in de Super moet ik het altijd meenemen. “Daar kan ik vast wel wat leuks mee verzinnen”, denk ik dan. En soms gaan daar dan weken of in dit geval maanden overheen. Totdat ik op het idee kwam om er chocolade gepofte rijst koekjes van te maken. Een “No bake” versie, dus er komt geen oven aan te pas. Supermakkelijk om te maken en vooral lekker licht.

Het klusje was zo geklaard en het resultaat was heerlijk. Licht, lekker crunchy en romig door de chocolade en pindakaas. Zo lekker. Ik heb de koekjes bewaard in de koelkast omdat het in huis vrij warm is. Maar dat hebben ze niet lang volgehouden, ze waren zo op. Oh en kan je de gepofte rijst niet vinden (het ligt bij AH in het gezondheidshap) dan kan je ook rijstwafels verkruimelen. Zelfde idee.

Vind je dit nou ook een leuk recept? bewaar het dan als favoriet in onze app of in je persoonlijke profiel op de blog. Zo kan je al je favo’s bij elkaar verzamelen en hoef je nooit meer te zoeken tussen al die honderden recepten. Extra leuk is dat je ook een weekmenu kunt maken. Koekjes op woensdagavond? Het kan allemaal. Je kunt namelijk meerdere recepten per dag toevoegen. Dus als je wilt kan je zelfs je hele dag plannen. Van ontbijt tot tussendoortje tot diner. Handig he?

chocolade gepofte rijst koekjesingredienten chocolade-beslagkom-2

Ingrediënten voor 15 stuks
60 gr pindakaas
2 tl kokosolie
100 gr pure chocolade
30 gr kokosrasp
60 gr gepofte rijst

Zo maak je het
Verwarm de pindakaas met de kokosolie kort in een steelpannetje op een laag vuur. Houd dit goed in de gaten want de pindakaas verbrandt vrij snel. Zodra alles gesmolten is, is het klaar.

Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit beetje bij beetje bij de warme pindakaas.Roer net zolang totdat alle chocolade gesmolten is.

Voeg nu de kokosrasp en de gepofte rijst toe en meng het goed door elkaar. Je wilt dat alle rijst goed bedekt is met chocolade.

Schep met 2 lepels bergjes gepofte rijst op een vel bakpapier. Bestrooi ze eventueel nog met een beetje kokos. Laat de gepofte rijst koekjes uitharden. In mijn kamer was het nogal warm, dus ik heb ze even in de koelkast gezet.

Bewaar ze de koekjes op een koele plek.

chocolade gepofte rijst koekjes

chocolade gepofte rijst koekjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Melanie Dobbelaar
    17 februari 2019 om 17:12

    Lekker ziet het eruit en makkelijk glutenvrij te maken voor mijn meiden!

    Beantwoorden
  • Kim
    10 september 2018 om 11:51

    Moet het echt met kokosolie of kan olijfolie ook?

    Beantwoorden
  • Annika
    10 september 2018 om 18:57

    Dat lijkt me minder lekker, maar je kunt het proberen :)

    Beantwoorden
  • Loes
    14 mei 2018 om 20:19

    Hoi Pauline, Ik heb een pinda allergie kan de pindakaas vervangen worden??

    Beantwoorden
  • Annika
    16 mei 2018 om 09:36

    Mag je wel ander soortige noten? Je zou een amandelpasta kunnen proberen?

    Beantwoorden
  • charlottedemeyere
    14 juli 2017 om 14:59

    Help! Hoeveelheden keurig aangehouden maar het blijven losse korrels hier. Hoe is dat op te lossen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 juli 2017 om 10:24

    Volgende keer toch net iets meer chocola of pindakaas toevoegen. Het hoort wel goed te plakken namelijk.

    Beantwoorden
  • alice
    26 maart 2017 om 14:08

    Hoi Pauline, je kunt dit ook doen met gesmolten marshmellows en pindakaas (en dus gepofte rijst). Het precieze recept heb ik niet, maar ik heb het vroeger in Canada gegeten. Heel lekker!

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2017 om 12:28

    Yum, dat klinkt goed!

    Beantwoorden
  • Josephine
    9 februari 2018 om 10:10

    Rockey road is dat vlg mij:)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen