5x Dinner for one

5x Dinner for one

Vandaag delen 5 recepten voor een Dinner for One. Een soort ode aan de singles onder ons.. Nee, alle gekheid op een stokje, het is soms heel lastig om eenpersoonsmaaltijden te bedenken en te maken. Ik weet dat als geen ander, ik ben namelijk een ervaren single geweest. Nu niet meer hoor, maar ik weet nog goed dat ik het lastig vond om elke keer weer een eenpersoonsmaaltijd te bedenken. En dat vind ik nu nog steeds. Mijn vriend is niet altijd thuis, en dan eet ik ook alleen. Daarom delen we nu dit fijne lijstje met 5 x een dinner for one. Zodat je altijd weet wat je kan maken. Voor als je single bent, maar ook als je gewoon een avondje home alone bent.

Je ziet gelukkig steeds meer dat supermarkten rekening houden met 1-persoons huishoudens. Er worden meer kleine verpakkingen en kleine porties verkocht. Handig, want wat heb je nou aan een kilo bonen als je alleen bent? En we vinden het ook zonde om eten weg te gooien. Ik heb bij dit 5x dinner for one lijstje rekening gehouden met een aantal aspecten. Sommige maaltijden zijn echt gebaseerd op 1 persoon, dus dat is makkelijk. Maar er zitten ook een aantal meerpersoons maaltijden tussen. Ik heb hierbij gekeken of de ingrediënten makkelijk deelbaar zijn en of je het makkelijk in kan vriezen. Want ja, dat laatste is toch wel een uitkomst als je vaak alleen eet. Vries je restjes in en eet later in de week de rest op. Ook handig als je altijd druk bent en weinig tijd hebt om te koken. En nu is het tijd voor de Dinner for One recepten. Klik op de titel voor het complete recept.

Single Melanzane

melanzane di parmigiana

Melanzane is superlekker, maar met zo’n complete ovenschaal vol melanzane kun je niks in je eentje. Deze single melanzane is perfect voor 1 persoon. Een handvol ingrediënten, snel klaar en geen restjes. Handig!

Kaasfondue in brood

kaasfondue in brood

Het recept voor deze kaasfondue in brood is eigenlijk voor 2 personen, maar kun je heel eenvoudig omrekenen naar een éénpersoonsmaaltijd. Heb je nog wat restjes groente over? Deze kun je gebruiken om in de kaas te dippen.

Chili con carne

pompoen chili

Chili con carne is een van mijn favoriete snelle maaltijden. En het fijne is, je maakt alles in 1 pan klaar. Je hebt daarna dus ook bijna geen afwas, win-win! En chili con carne kun je heel goed invriezen. Ik vind het restje vaak stiekem zelfs wat lekkerder.

Courgette bolognese

gevulde courgette

 

Dit recept voor courgette bolognese is voor 2 tot 4 personen, maar je kunt de hoeveelheden eenvoudig halveren. Neem als basis 1 courgette en deel de overige ingrediënten door 2. Of maak het volgens het oorspronkelijke recept de bewaar de helft van de saus in de vriezer. Kun je het later in de week opwarmen  en er een lekkere spaghetti bolognese mee maken.

Pompoensoep

Pompoensoep

Soep is altijd handig en makkelijk om te maken voor 1 persoon. Vooral omdat je het restje eenvoudig in kunt vriezen. Kun je het daarna nog een keer eten, als avondmaaltijd of bij de lunch. En pompoensoep is helemaal makkelijk. Tegenwoordig kun je pompoenblokjes uit de vriezer kopen in de supermarkt. Je kunt dan ook heel eenvoudig kleinere porties maken en de rest stop je gewoon weer in de vriezer.

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in