fbpx
Menu

Muesli kwarkbollen

In mijn boek staat een recept voor muesli kwarkbrood. En het leek mij voor de blog dan wel leuk om er mini kwarkbollen van te maken. Ze zijn heel makkelijk om te maken, het is een kwestie van mengen en klaar ben je. Rijzen hoeft niet omdat ik geen gist gebruik, maar bakpoeder. De versie in mijn boek is glutenvrij, dat is deze niet. Maar je kan proberen om de speltbloem te vervangen door een mix van amandelmeel en boekweitmeel.

Om er echte mueslibroodjes van te maken voegde ik rozijnen, noten en stukjes abrikozen toe. Superlekker. Ik eet ze zelf het liefst met een flinke lik roomboter. Of met kaas. Die combinatie van zoet en zout is heerlijk. Vers uit de oven zijn ze het lekkerste. Wil je ze toch de volgende dag eten, warm ze dan nog even kort op in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ik ben benieuwd wat je gaat doen op deze zondag, ik zou het wel weten. Laat je het even weten hoe het gesmaakt heeft? Als je mij tagt op social media zie ik alle foto’s.  Oh en is het een favorietje? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Als je op bewaar klikt, kan je heel gemakkelijk inloggen via Facebook. Leuk he?

muesli-kwarkbollen roomboter

Ingrediënten voor 10 st. 
250 gr kwark
200 gr speltbloem
2 eieren
25 + 25 gr havervlokken
50 gr rozijnen
40 gr gemengde noten
5 gedroogde abrikozen
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Meng de kwark en de eieren door elkaar.

Voeg de speltbloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel toe en meng het nog even kort in je keukenmachine. Met een spatel mengen kan ook.

Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes en meng dit samen met de rozijnen door het deeg.

Voeg 25 gr havervlokken toe en meng het nog even kort door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg met een ijsschep of 2 lepels over de bakplaat. Garneer de bovenkant met de resterende havervlokken.

Bak de kwarkbollen in 18 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveer de mueslibroodjes met roomboter en kaas.
muesli-kwarkbollen muesli-kwarkbollen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

40 reacties

  • Wilma
    10 april 2019 om 15:40

    Maakt het uit of je magere of volle kwark gebruikt? Ik ga ze deze pasennop tafel zetten 😉

    Beantwoorden
  • Melissa Van Kerckvoorde
    17 mei 2018 om 15:07

    Deze zijn zo superlekker, vooral als ze vers uit de oven komen! Bedankt om dit recept te delen :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    18 mei 2018 om 10:24

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • Kimberly
    29 augustus 2017 om 20:59

    Hi! Weet je toevalling ook een lekkere, gezonde vervanging voor de abrikozen? Ik zag al ergens peer maar ook dat valt hier niet echt in de smaak..

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 augustus 2017 om 14:31

    Is stukjes appel misschien een idee?

    Beantwoorden
  • Merle
    28 mei 2017 om 17:10

    Hoi Pauline, Ondertussen heb ik de kwarkbollen nu al 4x gemaakt, maar steeds lijkt het alsof ze niet gaar worden van binnen (zo ziet het er in ieder geval naar uit, de smaak is wel lekker maar de structuur is veel te vast). Eerst dacht ik dat het lag aan het bakpoeder wat mogelijk te oud was, maar na het kopen van nieuw bakpoeder kan ik niets meer ontdekken. Ik doe alles precies volgens het recept, ik gebruik alleen pruimen in plaats van abrikozen. Heb je enig idee wat er mis gaat of zien ze er bij jou van binnen ook niet gaar uit? Ik hoor het graag! Alvast bedankt voor je reactie, Groetjes Merle

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 mei 2017 om 09:49

    Ze zijn wel wat vaster van structuur, maar zeker wel gaar. Ik denk dan echt dat je ze langer moet bakken.

    Beantwoorden
  • Nicky
    13 maart 2017 om 10:31

    Net gemaakt, heerlijk! Smaakt ook heel gezond (totdat er die heerlijke roomboter op gaat....)

    Beantwoorden
  • Diana van eck
    12 maart 2017 om 13:30

    Deze wil ik graag maken alleen moet het zo koolhydraat arm mogelijk dus wil amandelmeel gebruiken. Eventueel met kokos meel Ben alleen dan zoekende wat de hoeveelheden dan moeten zijn..... hoop dat je me hiermee kan helpen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 maart 2017 om 10:15

    Dat weet ik niet precies, omdat ik dat niet getest heb. Kokosmeel is een meelsoort dat veel vocht opneemt, dus ik zou het gewoon even testen met 75/25%

    Beantwoorden
  • jopiedopie
    7 maart 2017 om 20:22

    Ze zijn heeeeerlijk!!! Super makkelijk te maken, zelfs eventjes in de avond voor bij de koffie. En....om oud te worden krijgen ze echt niet de kans, ze zijn direct alle 10 op :))

    Beantwoorden
  • Annika
    8 maart 2017 om 09:12

    Haha, herkenbaar :)

    Beantwoorden
  • Jamey
    27 februari 2017 om 16:30

    ahh dat ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Stéphanie Danssaert
    22 februari 2017 om 19:41

    Ze staan nu in de oven... Hoe kan ik ze het best bewaren? Ik zou er graag morgen nog eentje mee nemen naar het werk! :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 februari 2017 om 19:11

    Gewoon buiten de koelkast in een zakje of wat aluminiumfolie.

    Beantwoorden
  • Renske van Trigt
    14 februari 2017 om 20:01

    Ik heb laatst havermout fijngemalen rn als meel gebruikt. Zou dat hierbij ook lekker zijn? Of verandert dan de structuur teveel?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 februari 2017 om 11:12

    Dat kan ook. De structuur wordt misschien wel wat vaster, maar aan de smaak zal het niet liggen.

    Beantwoorden
  • Femke
    14 februari 2017 om 15:35

    En met volkorenbloem? Of wordt het dan te droog?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 februari 2017 om 15:52

    Je kunt het proberen, ik denk dat de structuur misschien wat vaster wordt.

    Beantwoorden
  • Silvia
    14 februari 2017 om 11:05

    Ze zijn heerlijk. Ook met Griekse yoghurt! En extra veel rozijnen.

    Beantwoorden
  • Diana
    13 februari 2017 om 21:59

    Vandaag gemaakt in bakpapiertjes in de muffinvorm. Ze zijn echte super! Dit is een blijvertje :) bedankt weer voor het recept.

    Beantwoorden
  • Annika
    14 februari 2017 om 15:21

    Wat leuk om te horen en graag gedaan!

    Beantwoorden
  • Britt
    13 februari 2017 om 16:28

    Oh heerlijk zeg, deze komen gauw op tafel voor de zondagmiddaglunch!

    Beantwoorden
  • Nicole
    13 februari 2017 om 12:28

    Oh heerlijk! Ik heb laatst ook zulke heerlijke kwarkbollen gemaakt :-)

    Beantwoorden
  • chantal
    13 februari 2017 om 10:43

    Het kwark brood was een grote favoriet bij mij thuis, ik ga zeker deze broodjes ook een keer maken!

    Beantwoorden
  • Franka
    12 februari 2017 om 16:44

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk! Overigens heb ik ze met gewone bloem gemaakt want speltbloem had ik niet in huis. Easy peasy en inderdaad Pauline, met een dikke laag roomboter en kaas zijn ze het lekkerst. Met cotted cream en jam is trouwens ook een aanrader.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2017 om 12:38

    Wat leuk om te horen. En gewone bloem kan inderdaad ook.

    Beantwoorden
  • Lysanne
    12 februari 2017 om 16:13

    Mm! Zien er lekker uit! En wat maak je mooie foto's zeg!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2017 om 12:38

    Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Jonna@burgertrutjesNL
    12 februari 2017 om 14:11

    Wat een feest deze kwarkbollen! En het klinkt niet heel ingewikkeld om te maken.

    Beantwoorden
  • Nik
    12 februari 2017 om 13:16

    Ik wil ze ook gaan maken, maar ben allergisch voor noten. Kan ik die gewoon weg laten of moet ik dan nog wat extra's toevoegen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2017 om 12:39

    Die kan je prima weglaten hoor.

    Beantwoorden
  • heidi
    12 februari 2017 om 13:04

    Ziet der lekker uit.

    Beantwoorden
  • Tessa van Druten
    12 februari 2017 om 10:56

    Ja ik wil ook graag weten of het ook met Griekse yoghurt kan. En denk je dat het ook lukt als ik het in een bakvorm voor muffins giet? Dankjewel alvast voor het antwoorden.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2017 om 12:41

    Het kan ook met Griekse yoghurt. En je kan ze ook in een muffinvorm bakken.

    Beantwoorden
  • Tessa
    14 februari 2017 om 09:44

    Dankjewel Pauline! Ik ga het eens proberen.

    Beantwoorden
  • Martine (duizenden1dag)
    12 februari 2017 om 10:34

    Lekker!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    12 februari 2017 om 08:19

    Mmm deze ga ik zo snel mogelijk maken. Ze lijken mij heerlijk!

    Beantwoorden
  • Jenny van roon
    12 februari 2017 om 07:57

    Ziet er heerlijk uit. Zou je dit ook met Griekse yoghurt kunnen maken ipv kwark?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2017 om 12:42

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen