Menu

Groentefriet van Pastinaak

Tegenwoordig kan je in de meeste supers groentefriet kopen. Yes. Je hebt ze van zoete aardappel (blijft mijn favo),  wortel, knolselderij en pastinaak. Die frietjes zijn heel gemakkelijk te bereiden in de airfryer of oven. Maar zelf maken is ook appeltje eitje. En dan kan je ook zelf de gewenste dikte snijden. Ik houd namelijk het meest van dikke frieten, crispy aan de buitenkant en zacht en fluffy van binnen. Ik maakte ze deze keer van pastinaak. Deze wortel heeft een iets zoetige smaak en daarom voegde ik lekker veel knoflook, zout en rozemarijn toe. Erbij serveerde ik mijn 60 seconden aioli. Echt een aanrader.

Ik maakte ze nu in de Airfryer, dan zijn ze in 10 minuten klaar. Maar in de oven kan ook, dan hebben ze een half uurtje nodig. Ook fijn voor bij je valentijnsdiner. Gaan jullie het nog vieren? Wij niet. Ik heb niet zo heel veel met Valentijnsdag. Vroeger vond ik het wel leuk. Ik heb wel eens bloemen gekregen en kaartjes waarvan ik de afzender niet wist. Toen ik er een hele poos later achter kwam wie de afzender was, was ik toch enigszins teleurgesteld. Want dit was niet diegene op wie ik een crush had. Off course! Maar een fijn dinertje op tafel zetten kan natuurlijk altijd, wat dat betreft is het voor Maurits iedere dag Valentijnsdag. Lucky him. En dat is geheel wederzijds..

groentefriet uit de oven ingredient-pastinaak-6

Ingrediënten vor 4 personen
4 st. pastinaak
1 teentje knoflook
Takje rozemarijn
2 el olijfolie
Zout
Aioli (recept)

Zo maak je het
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bak je ze in de oven, verwarm de oven dan voor op 200 graden (hete lucht).

Schil de pastinaken en snijd ze in dikke repen. Doe de pastinaak friet in een kom.

Hak de rozemarijn en de knoflook fijn en voeg dit samen met de olie bij de groentefriet. Hussel even om.

Bak de pastinaak friet in 8 tot 10 minuten goudbruin in de Airfryer. Of verdeel ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar. Draai ze halverwege om.

Garneer de groentefriet met wat zout en serveer ze met je zelfgemaakte aioli.

pastinaak friet groentefriet uit de ovengroentefriet uit de oven

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Petra
  4 september 2019 om 18:05

  Ik ben tamelijk streng kha aan het eten en mis eigenlijk niets behalve friet..... ik kwam je recept tegen en besloot vanochtend pastinaak te halen en het te gaan proberen in de airfryer. Ik ben volmaakt gelukkig :-) Heerlijk waren ze ,echt heel lekker met een beetje Zaanse mayo erbij en een heel voldaan gevoel na het eten.Super bedankt Pauline voor dit lekkere recept.

 • Pauline
  10 december 2017 om 13:53

  Dat vind ik lastig want ik heb daar zelf geen ervaring mee. Ik zou het denk ik rauw invriezen.

 • Lisa
  8 december 2017 om 11:58

  Hoi, heerlijk die groentefrietjes uit de airfryer! Heb naast pastinaak ook al vaak wortel en zoete aardappel gebruikt. Hoe ga ik te werk als ik veel groentefriet in één keer heb gesneden en een deel wil invriezen? Moet ik de gesneden frietjes blancheren voor het invriezen? En kunnen ze vanuit de vriezer vervolgens direct in de airfryer?

 • Patricia
  20 februari 2017 om 15:02

  Ahh heerlijk! Heb van het weekend megaveel pastinaak op de markt gescoord. Wist nog niet wat ik ermee ging doen, maar ik ga dit eens uitproberen. Is weer een keer wat anders dan de wortel frietjes die ik normaal maak.

 • Annika
  17 februari 2017 om 09:27

  Ja heel lekker!

 • [email protected]
  14 februari 2017 om 21:33

  Yeah i love groentefriet! Toch maar eens een airfryer aanschaffen!

 • Demi | StudioKOOK
  14 februari 2017 om 16:55

  Heerlijke manier om wat extra groenten binnen te krijgen!

 • Thais
  14 februari 2017 om 16:44

  Dit weekend nog gemaakt en súper lekker!

 • Annika
  14 februari 2017 om 15:22

  Graag gedaan!

 • Jody
  14 februari 2017 om 14:49

  Had ik nou nog net wat pastinaak in huis! Thanks voor je inspiratie!

 • Esmee
  14 februari 2017 om 10:49

  Pastinaak is zo'n ondergewaardeerde groente... Het is echt superlekker en ook nog eens gezond! Groente uit de oven blijft briljant. Je hoeft alleen maar te wachten, maar krijgt heerlijk diepe smaken en zo'n mooi bruin kleurtje! Dit ziet er ook weer onwijs lekker uit!

 • Pauline Weuring
  14 februari 2017 om 10:02

  Ook lekker!

 • Nicole
  14 februari 2017 om 09:28

  Pastinaak friet is inderdaad erg lekker. Ik maak het graag met zoete aardappel, kalkoenfilet en geitenkaas.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.