fbpx
Menu

Gevulde portobello met spinazie en geitenkaas

Heb je wel eens een gevulde portobello gegeten? Zo lekker! Ik deelde al eerder een recept voor pizza portobello’s. Deze keer vulde ik ze met spinazie en geitenkaas. Superlekker! Ik lees overal berichten over de mislukte spinazie oogst. Mijn AH heeft nog steeds genoeg voorraad liggen. Lucky me. Maar kan je er echt niet aankomen dan kan je ook diepvriesspinazie gebruiken. Of je vervangt de spinazie voor boerenkool. Yes dat is ook lekker!

De geitenkaas maakt het heerlijk smeuïg. Zelf eet ik dit vaak als voorgerecht. Maar je zou het ook als hoofdgerecht kunnen eten. Met daarnaast wat geroosterde zoete aardappel en een stukjes vlees of vis. Vind je dit een fijn recept? klik dan onderaan de pagina op bewaar. Dan slaat hij het recept automatisch op in je favorieten. Superhandig, want met meer dan 1500 recepten online is het soms even goed zoeken. Een profiel aanmaken gaat heel makkelijk. Het kan via Facebook, maar je kan ook zelf een account aanmaken. En vanuit de favorieten, kan je online je weekmenu samenstellen. Leuk he?

ingredient-portobellogevulde-portobello-met-spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
4 portobello’s
250 gr spinazie
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
125 gr geitenkaas
50 gr pijnboompitten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Verwijder het steeltje uit de portobello. Maak hem schoon met een keukenpapiertje.

Bestrijk de portobello’s rondom met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaatje.

Pel en snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote pan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken.

gevulde-portobello-geitenkaas

Meng de spinazie met de geitenkaas. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel.

Garneer de gevulde portobello met de pijnboompitten.

Bak de portobello’s in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

gevulde-portobello-geitenkaas
portobellogevulde-portobello-met-spinazie

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Annemieke
    8 januari 2019 om 11:56

    Welke andere kaas kun je aanraden ipv geitenkaas. Ben daar helaas alles behalve fan van

    Beantwoorden
  • Merel
    6 december 2018 om 13:18

    Hoi, zou je dit recept bijvoorbeeld ook een dag van te voren kunnen klaarmaken, dus de champignons alvast vullen, en pas de volgende dag opwarmen?

    Beantwoorden
  • Annika
    6 december 2018 om 16:13

    Ja dat kan wel denk ik! Zelf nog niet geprobeerd.

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    22 februari 2017 om 09:39

    Hier krijg ik spontaan trek van!

    Beantwoorden
  • Benthe
    21 februari 2017 om 21:10

    Oooh, dat ziet er echt heerlijk uit! Je foto's zijn ook echt prachtig 😍!

    Beantwoorden
  • Rachel Kromdijk
    21 februari 2017 om 15:48

    Het is dat ik niet van champignons houd maar ze zien er wel mega goed uit!

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchw
    21 februari 2017 om 09:52

    Ja, zo lekker! Hier kan ik alleen niet mee aankomen bij mijn vriend, de paddenstoelenhater, haha! Erg jammer, want ik vind het heerlijk. Als hij weg is verzin ik dus allemaal receptjes met paddenstoelen haha!

    Beantwoorden
  • Eline Bosma
    21 februari 2017 om 09:43

    Niet de juiste plek maar kan geen ander contact mogelijkheid vinden. Wil dit( en vele andere recepten van je bewaren ,maar er is iets misgegaan met mijn registratie : als ik zeg : wachtwoord kwijt, krijg ik geen mail op mailadres, en als opnieuw registreer zegt ie: mailadres al in gebruik . Wat te doen ?

    Beantwoorden
  • Annika
    21 februari 2017 om 13:46

    Hi Eline, Wat gek! Ik heb je account verwijderd, dus nu kun je een nieuw account aanmaken. Hopelijk gaat het nu goed :)

    Beantwoorden
  • Nicole
    21 februari 2017 om 09:40

    Gevulde portobello's zijn heerlijk. Alleen jammer dat ze altijd zoveel vocht verliezen...

    Beantwoorden
  • Miranda Nijman
    21 februari 2017 om 08:45

    Hoi Pauline, Lijkt me heerlijk om te proberen vanavond. Ben niet zo fan van geitenkaas, dus ik denk aan wat schaafjes parmezaanse kaas. Moet kunnen lijkt me of heb je een ander idee? Groetjes Miranda

    Beantwoorden
  • Ann
    24 november 2017 om 08:57

    Dag Miranda, ik zou er ricotta door doen als je niet zo van geitenkaas houdt. Dan wordt het lekker smeuig!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen