Menu

Bietjes met balsamico uit de oven

Bietjes. Vroeger moest ik er niks van hebben. Mijn vader kookte ze altijd gewoon. Verse bieten in dunne plakjes gesneden, gekookt in water met wat zout. Dat kan spannender en lekkerder. Deze geroosterde bietjes met balsamico uit de oven is meer mijn ding. De balsamico wordt lekker sticky en ik voeg wat sinaasappelzeste toe voor wat extra frisheid. Bietjes zijn zoet en aards van smaak en ik vind zo’n frisse tegenhanger dan wel lekker.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat het voorjaar weer in zicht is. Ik verlang naar verse erwten, courgette, asperges en aubergine. Ik heb meer met de zomergroentes dan met de wintergroentes. Wintergroentes zijn vaak zoet. Pompoen, pastinaak, biet, wortel, knollen het is allemaal zoet. En ik ben niet zo van het zoete. Dus de laatste winterse recepten worden nu uitgewerkt (morgen komt er nog iets met zuurkool online) en dan gaan we lekker aan de slag met wat in het voorjaar in het seizoen is. Ik kan niet wachten om mijn verse kruidentuin weer op te takelen en ben ook wel weer toe aan wat lichter eten. Wat jullie?

bietjes-in-balsamicongredient-gekleurde-bietjes

Ingrediënten voor 4 personen
6 rode bieten
2 rode uien
2 teentjes knoflook
Sap en rasp van een halve sinaasappel
2 el balsamicoazijn
Takje tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom.

Voeg de balsamicoazijn, het sap van een halve sinaasappel en een scheutje olijfolie toe.

bietjes-in-balsamico

Breng de bietjes op smaak met peper, zout en wat tijm. Hussel de bietjes door elkaar.

Verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Pel de uien en snijd ze in parten. Plet de knoflook fijn. Voeg dit bij de bietjes.

Rooster de bietjes met balsamico in ongeveer 30 – 40 minuten gaar. Hoe dikker je de partjes snijdt, des te langer ze nodig hebben in de oven.

Rasp de schil van een halve sinaasappel over de bietjes en serveer meteen.

Je kunt deze balsamico bietjes zowel warm als koud serveren.

bietjes-met-balsamico bietjes-met-balsamico

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

26 reacties

 • Anita
  6 januari 2018 om 21:12

  Gek op bietjes. Maar zelfs na 1 uur en 10 minuten nig steeds hard. En uien verbrand. Erg jammer

 • Jessica
  16 november 2017 om 13:46

  Dat ziet er heerlijk uit, Pauline! Ik ben met deze grauwe dagen ook aan de slag gegaan met bieten - je kan er zo veel mee! Ik kwam uit op dit recept voor bietenspread met appel. Liefs Jessica

 • Nina
  18 september 2017 om 15:08

  Heerlijk! Hier aardappels in de schil en lamskoteletjes erbij...

 • Annika
  15 september 2017 om 11:09

  Ja hoor, dat is geen probleem.

 • ElviraM
  14 september 2017 om 16:09

  Kan je ze ook al eerder op de dag bakken en dan 's avonds alleen nog even opwarmen? Of worden ze dan heel zacht?

 • Pauline
  13 maart 2017 om 10:19

  De gaartijd hangt vooral af van de dikte van je partjes. Deze keer had ik ze vrij klein en dun gesneden dus dan zijn ze sneller klaar. Ik zal het er even bij zetten.

 • Sophie
  11 maart 2017 om 09:56

  Dit was heerlijk! Bij mij moesten ze wel 60 min in de oven, na 30 min waren ze nog keihard en niet gaar. Ik heb een goede oven (normaal wijken de baktijden in het recept niet af bij mij). Vraag me bijna af of er niet een foutje in is geslopen, in een ander recept bij jou wordt ook 60 minuten aangehouden: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/geroosterde-bieten-uit-de-oven.html

 • Pauline
  2 maart 2017 om 16:57

  Alles kan. Bijv een lekker worstje of zoete aardappelfriet of de Kip Parmigiana.

 • Pauline
  2 maart 2017 om 16:56

  Ik zou er vlees of vis bij eten en misschien nog iets van zoete aardappel.

 • Thamar
  2 maart 2017 om 15:37

  Lijkt me heerlijk. Wat ik me alleen nog afvraag. Wat eet je hierbij? Vlees/vis, aardappelen/ pasta??

 • Esther
  1 maart 2017 om 21:13

  Sinds kort lust ik ook bietjes en dit recept lijkt me heerlijk! Wat is lekker om erbij te eten. Ff geen inspiratie?

 • Pauline
  1 maart 2017 om 15:00

  Dat kan ook, alleen zijn ze dan na 10 - 15 minuten wel klaar :)

 • Pauline
  1 maart 2017 om 15:00

  Dat lijkt mij een heerlijke toevoeging :)

 • Britt
  1 maart 2017 om 10:10

  Balsamico geeft altijd zo'n lekkere smaak aan gerechten, ik denk dat ik deze snel eens ga proberen, heerlijk!

 • Daniella
  28 februari 2017 om 18:18

  Ohhhh echt super lekker idee. Ik ga dat zeker maken. Ik zelf zal er heerlijke fetakaas overheen verkruimelen. Net een tikkie anders.

 • Ireen
  28 februari 2017 om 17:22

  Ik heb gare bietjes?

 • Ireen
  28 februari 2017 om 17:18

  Sta nu de bietjes te husselen. Lijkt me heerlijk. Je hoort nog hoe het ontvangen is.

 • Pauline
  28 februari 2017 om 16:16

  Haha misschien vind je deze wel lekker. En anders misschien eens gekleurde bietjes proberen, die zijn net wat minder aards.

 • Pauline
  28 februari 2017 om 16:16

  Yes ze zijn rauw.

 • Esmee
  28 februari 2017 om 15:59

  Ik ben ook niet echt heel erg fan van bietjes (af en toe doen wij ze in een wrap, maar daar houdt het wel een beetje op), maar wel heel erg fan van groenten uit de oven en dit ziet er wel heel lekker uit... Misschien dat ik ze dan toch maar eens een tweede kans geef!

 • Jaco
  28 februari 2017 om 14:07

  Lijkt me lekker. Heb een vriendinnetje met veel intoleranties, maar dit mag ze wel (op de knoflook na). Je gebruikt rauwe bieten toch? Omdat je ze nog schilt...

 • Nadia
  28 februari 2017 om 12:34

  Ik ben gek op bietjes! (alleen niet de saaie gekookte versie haha Blij dat ik daar niet alleen in ben) Die sinaasappel erbij lijkt me heerlijk! Ga ik zeker proberen

 • annie laumen
  28 februari 2017 om 11:20

  Bietje vond ik ook altijd afschuwelijk. Een tijdje terug gemaakt in een salade met yochurt bietenrisotto en als soep heerlijk. Dit ga ik binnenkort ook maken

 • Ilse
  28 februari 2017 om 10:42

  Brrrr bietjes... Dat aardse vind ik zo onprettig om te eten. Maar gezien je inleidende verhaaltje, ga ik misschien dit recept wel proberen. Wie weet ga ik bietjes toch nog een beetje waarderen. ;-)

 • Marleen
  28 februari 2017 om 09:31

  Hier nog iemand die dringend toe is aan de lente! Tot het zover is gaat dit recept zeker een keer bij ons op tafel komen!

 • Anna
  28 februari 2017 om 09:25

  Oooh, wat heerlijk <3. Ik lustte bieten ook echt niet vroeger, maar nu er zoveel op het internet rondgaat over verschillende manieren van bereiden, is dat echt helemaal veranderd. Dit lijkt me ook echt heerlijk <3.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.