bietjes-met-balsamico

Bietjes met balsamico uit de oven

Bietjes met balsamico. Deze bietjes uit de oven lust iedereen. Gekookte bieten hebben vaak een wat zoetige smaak. Wij brengen deze bietjes op smaak met balsamico. De balsamico wordt lekker sticky en we voegen wat sinaasappelzeste toe voor wat extra frisheid. Een lekkere, frisse tegenhanger voor het zoete van de biet.

Bietjes uit de oven

De bietjes met balsamico roosteren we in de oven. Lekker makkelijk. Even tien minuten voorbereiden en dan hup de oven in. Kun je daarna verder met het hoofdgerecht of iets anders wat je wil doen. Handig! Dit bijgerecht is perfect voor bij het kerstdiner, maar ook op een doordeweekse dag kan dit prima hoor.

bietjes-met-balsamico
ngredient-gekleurde-bietjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 6 rode bieten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp van een halve sinaasappel
  • 2 el balsamico azijn
  • Takje tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom.

  3. Voeg de balsamicoazijn, het sap van een halve sinaasappel en een scheutje olijfolie toe.

  4. Breng de bietjes op smaak met peper, zout en wat tijm. Hussel de bietjes door elkaar.

  5. Verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.

  6. Pel de uien en snijd ze in parten. Plet de knoflook fijn. Voeg dit bij de bietjes.

  7. Rooster de bietjes met balsamico in ongeveer 30 – 40 minuten gaar. Hoe dikker je de partjes snijdt, des te langer ze nodig hebben in de oven.

  8. Rasp de schil van een halve sinaasappel over de bietjes en serveer meteen.

  9. Je kunt deze balsamico bietjes zowel warm als koud serveren.

bietjes-met-balsamico
bietjes-met-balsamico

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (75 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.