5x lekkere boerenkool recepten

5x lekkere boerenkool recepten

Vandaag deel ik 5 lekkere boerenkool recepten met jullie. We zitten nog midden in de winter en we kunnen wel wat meer stevige maaltjes gebruiken op de koude dagen. Boerenkool is een echte wintergroente en de Nederlandse oogst is van september tot en met maart verkrijgbaar. Daar moeten we goed gebruik van maken, want zoals jullie weten, koken we graag met de seizoenen mee. Waar ik vroeger niets van boerenkool moest hebben, ben ik het nu meer gaan waarderen. Dat komt ook omdat ik nu weet dat je er eindeloos mee kunt variëren. Ik kende vroeger alleen de ‘good old’ stamppot boerenkool en dat was het. Maar nu weet ik dat je er veel meer mee kan. Zoals een lekkere pesto er van maken, roerbakken in de wok of verwerken in een lekkere salade of hartige taart. Ik heb vijf boerenkool recepten voor je verzameld, zodat je weer wat inspiratie hebt.

Heb je nou nog een restje boerenkool over van bijvoorbeeld de lekkere boerenkool lasagne en vind je het zonde om weg te gooien? Niet doen, want met deze boerenkool recepten heb je soms aan een restje boerenkool voldoende. No waste, daar houden we van! Wat is jouw favoriet van deze boerenkool recepten? Laat het me weten  in de comments, dat vind ik leuk. Klik op de titel om het hele recept te bekijken.

Boerenkool frittata

boerenkool frittata

Deze boerenkool frittata is supermakkelijk om te maken. Lekker voor bij de lunch of gewoon als avondmaaltijd. Serveer er dan een lekkere salade bij. De combinatie met feta en ei is heerlijk!

Plaatpizza met cavolo nero & gorgonzola

Plaatpizza met cavolo nero

Op deze plaatpizza gebruiken we cavolo nero in plaats van boerenkool. Begrijp me niet verkeerd, cavolo nero is ook boerenkool hoor, maar dan de Toscaanse versie. Deze heeft iets meer bite dan de Hollandse boerenkool. Perfect voor op een plaatpizza. In combinatie met gorgonzola en bacon een heerlijk maaltje!

Bulgur met boerenkool

Bulgur met boerenkool

Dit is een moderne versie van de stamppot boerenkool, gemaakt met bulgur. Het gerecht heeft een Arabisch tintje door de komijn en toevoeging van granaatappel. De boerenkool wordt gewokt en hierdoor is het lekker crunchy. Yum!

Penne met boerenkool en parmezaan

penne met boerenkool

Boerenkool kun je ook heel goed verwerken in een pastarecept. Zoals in deze penne. De boerenkool krijgt een Italiaanse twist door de toevoeging van de penne, maar ook door de romige citroensaus en de Parmezaan. Het is een vega receptje, maar je zou ook nog lekker wat pancetta toe kunnen voegen.

Linzenschotel met boerenkoolpesto

linzensalade-met-boerenkoolpesto

Last but not least is deze heerlijke linzenschotel. Van de boerenkool maken we een lekkere pesto die we toevoegen aan de linzenschotel. We gebruiken hier de babyboerenkool voor. Samen met de shiitake en de zongedroogde tomaatjes is het een lekkere, voedzame maaltijd.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in